Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autosprints Biķerniekos šo sestdien atklās autosporta vasaras sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Autosprints Biķerniekos šo sestdien atklās autosporta vasaras sezonu
Foto: Raimonds Volonts

Jau šo sestdien, 8. aprīlī, Biķernieku trasē tiks dots starts Latvijas autosprinta kausa sezonai. Lieldienu nedēļas nogale tādējādi ieskandinās autosporta vasaras sezonu, kuras pirmajās sacensībās uz starta solās stāties vairāk nekā 150 dalībnieki.

“RX Challenge” posms jau vairākus gadus tradicionāli tiek aizvadīts kā pirmais posms Latvijas autosprinta sezonā. Šoreiz organizatori nolēmuši izmantot aizraujošo pagājušā gada konfigurāciju, kas sevī apvieno Biķernieku lielo trasi, moto apli un kartinga trases elementus. Pagājušajā sezonā tā bija garākā trases konfigurācija visā seriāla kalendārā, tādējādi arī šo sestdien sacensību dalībnieki varēs kārtīgi izbraukties. Reģistrācija notiks sestdienas rītā laika posmā no 7:30 līdz 9:30, sacensību starts noteikts uz 10:00, savukārt apbalvošana paredzēta 18:30.

Trīs dienas pirms starta sacensībām reģistrējušies jau vairāk nekā 150 dalībnieki, starp kuriem ir gan pieredzējuši autosprinta dalībnieki, gan arī debitanti. Automašīnu daudzveidība solās būt ievērojama, jo uz starta stāsies gan Latvijas autosporta klasika kā BMW 3. sērija, Honda Civic un VW Golf, gan arī dažādu paaudžu Mitsubishi Lancer Evo un Subaru Impreza spēkrati. Tāpat sacensībās, iespējams, redzēsim uz doto brīdi Latvijā vienīgo Toyota GR86, kas tirdzniecībā Eiropā nonāca vien pagājušajā gadā. Jāatzīmē, ka autosprintā var piedalīties gan ar ielas, gan ar sporta automašīnām.

Ja ir radusies vēlēšanās startēt sezonas atklāšanā šo sestdien, tad pirms tam nepieciešams nokārtot pāris formalitātes. Jādodas pieteikt vienreizējo LAF Standarta Automobiļa komisijas licenci mājaslapā LAFlicences.lv, tāpat licences saņemšanai nepieciešama arī medicīniskā izziņa no ģimenes ārsta vai veselības centra, kā arī apdrošināšana, kuru iespējams pieteikt turpat LAFlicences.lv Tiem, kas vēlas uz pirmo posmu ierasties skatītāja lomā, nekādas formalitātes nav jākārto, vienīgi jāiegādājas ieejas biļete, kas izmaksās vien simboliskus 3 eiro.

Kopumā Latvijas autosprinta kausā šosezon tiks aizvadīti pieci posmi. Pēc “RX Challenge” Biķernieku trasē sekos posmi Smiltenē, Cēsīs, Jēkabpilī un Vaiņodē. Plašāka informācija par autosprintu atrodama seriāla mājaslapā Latvijas kauss autosprintā, tāpat aktualitātēm iespējams sekot līdz LAF Standarta Automobiļu komisijas Facebook un Instagram vietnēs.

Latvijas autosprinta kausa kalendārs:

PosmsDatumsNorises vieta
1.8. aprīlisRīga
2.6. maijsSmiltene
3.1. jūlijsCēsis
4.29. jūlijsJēkabpils
5.16. septembrisVaiņode

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve