Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis kvalifikācijas braucienos Moncā ieņem 15. un 11. vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis kvalifikācijas braucienos Moncā ieņem 15. un 11. vietu
Tomass Štolcermanis. Foto: ACI Sport

"Euro 4" čempionāta noslēdzošā, trešā posma kvalifikācijas braucienos Moncas trasē Tomass Štolcermanis neiekļuva pirmajā desmitniekā. Jau šo pēcpusdien notiks pirmā no trim sacīkstēm, bet latviešu pilotam priekšā cīņa par titulu debitantu ieskaitē.

Pēc lietainās ceturtdienas un piektdienas, kad notika testi un brīvie treniņbraucieni, šorīt kvalifikācijas cīņas varēja notikt sausā trasē. Štolcermanis dienu iepriekš abos treniņos bija uzrādījis ceturto labāko rezultātu.

Kvalifikācijās "Prema Racing" komandas braucējam tik labi neveicās. Pirmajā kvalifikācijā viņš no līdera Maksima Rēma ("US Racing") atpalika 1.696 sekundes un ierindojās tikai 15. pozīcijā. Savukārt otrajā kvalifikācijā Štolcermanis savu apļa laiku uzlaboja par vairāk nekā sekundi, bet šīs sesijas uzvarētājam Davidem Larīni ("PHM AIX Racing") zaudēja 0.865 sekundes un ieņēma 11. vietu. Tikai nedaudz ātrāks bija un par pozīciju augstāk šajā sesijā kvalificējās par Itālijas F4 čempionu pirms nedēļas kronētais komandas biedrs Fredijs Sleiters.

"Euro 4" čempionātā pirms finālsacīkstēm Štolcermanis ir piektais kopvērtējumā, bet debitantu ieskaitē - otrais, tikai punktus aiz cita "Prema Racing" braucēja Kīna Nakamuras-Bertas. Tomasa sāncensis cīņā par titulu kvalifikācijās ierindojās piektajā un ceturtajā vietā.

Jau šodien pirmā finālsacīkste, kas sāksies plkst. 15:50 pēc Latvijas laika. Otrais un trešais brauciens norisināsies svētdien, ar sākumu plkst. 9:40 un 16:40. Tiešraidēs tie būs vērojami "Euro 4" čempionāta "Youtube" kanālā.

1. kvalifikācija:

2. kvalifikācija:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv