Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Edmunds Bērziņš ar BMW E36 startēs drifta sacīkstēs Ēģiptē

Juris Grīns
Juris Grīns

Edmunds Bērziņš ar BMW E36 startēs drifta sacīkstēs Ēģiptē
Edmunds Bērziņš. Foto: Toms Paipals

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. novembrī, pirmo reizi Ēģiptē norisināsies Red Bull Car Park Drift 2021 fināls. Dalībnieki no visas pasaules centīsies pierādīt, kurš ir labākais šajā drifta kategorijā. Sacensībās uz starta arī latviešu drifta braucējs Edmunds Bērziņš.

Kopš pirmajām sacensībām Libānā, Red Bull Car Park Drift ir kļuvis par plaši atpazīstamu, starptautisku sacensību koncepciju, kuras kvalifikācijas sacensības notiek visā pasaulē, galvenokārt Tuvajos Austrumos, bet šogad vietu kalendārā pirmoreiz ieguva arī Latvija.

Rīgas posms norisinājās lidostas “Rīga” ilgtermiņa autostāvvietā P3, kur Edmunds Bērziņš sacenšoties ar 38 citiem dalībniekiem ieguva godpilno pirmo vietu un ceļazīmi uz pasaules finālu Ēģiptē.

Bērziņš savu drifta karjeru uzsāka 2017.gadā startējot Semi pro klasē, bet jau 2019.gadā viņš ieguva Latvijas drifta čempiona titulu un iespēju savu valsti pārstāvēt FIA Motorsport Games sacensībās drifta disciplīnā. Šovasar Edmunds vietējos līdzjutējus iepriecināja arī European Drift Masters Championship posmā Rīgā.

Kairā viņš nestartēs ar savu BMW E46 automašīnu, bet gan ar īrētu BMW E36.

Kopā sacensībās piedalīsies 18 dalībnieki, zināmākie vārdi no tiem – Ahmeds Farajs, Edmunds Bērziņš, Šazads Sorabli, Omārs Sakrs un Jusefs Saīds. Visi dalībnieki 4.novembrī tiksies Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, lai iepazītos ar trasi un dienu pirms fināla veiktu pirmos treniņbraucienus.

Red Bull Car Park Drift 2021 fināla tiešraidi varēs vērot Red Bull Motorsports kanālā YouTube, 5.novembrī, no plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Red Bull Ceļ Spārnos - RedBull.com