Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"SNB Racing" uzvar un izcīna LeMans čempiontitulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"SNB Racing" uzvar un izcīna LeMans čempiontitulu
Foto: openkart.lv

Ceturtdien, 5.novembrī, Sporta kompleksa "333" lielajā kartinga trasē notika Openkart LeMans komandu sprinta sacensību sezonas noslēdzošais 7.posms.

Pirms posma izredzes uz titulu vēl bija piecām (!) komandām, kuras savā starpā šķīra vien 11 punkti. "SNB Racing" komanda ar Andreju Laipnieku, Krišu Jaunzemi un Ivaru Strenci sastāvā uzvarai pamatus ielika sacensību pirmajā no divām 45 minūšu ilgajām daļām, kad savus sīvākos konkurentus Jelgavas "Rullīša" komandu (Mareks Štolcermanis, Ēriks Gasparovičs un Kristaps Gasparovičs) apsteidza par 29 sekundēm.

Otrajā daļā SNB Racing pēc komanda "123" piespriestā mazā soda arī izcīnīja uzvaru un līdz ar to arī čempionu titulu. Komandas sastāvā braucošais Ivars Strencis, ar kura palīdzību čempioni uzvarēja sezonas pirmajā posmā kļuva par trīskārtējo Openkart LeMans čempionu. Ivars pie kāda no Openkart sacensību tituliem tiek jau sesto gadu pēc kārtas. Par čempioniem kļuva arī komandai šogad palīdzējušais Zigmārs Lapa un Aivars Laipnieks.

"Rullītis", uzvarot visās četrās mājas sacīkstē, bet šajā finišējot otrie, kļuva par vicečempioniem, bet ar finišu ceturtajā vietā trešo vietu gala ieskaitē izcīnīja "MMB Team" komanda šajā sacīkstē ar Rūdi Memenu, Raiti Mūrnieku un Kristu Fjodorovu sastāvā. Trešā vieta sacīkstē, bet ceturtā kopvērtējumā no lielā trijnieka atpaliekot vien par 3 punktiem "Movers.lv", kas visu gadu brauca nemainīgā trīs braucēju sastāvā - Kaspars Ritums, Artūrs Freimanis un Kārlis Kleinhofs. 2014.gada čempioniem "Baltie" šoreiz piektā vieta posmā un arī kopvērtējumā - čempioni savas pilnvaras nolika un visai simbolisks bija fakts, ka viņi kā pēdējie šosezon veica braucēju nomaiņu otrās daļas otrajā maiņā.

Apsveicam čempionus un visus šīs aizraujošās sezonas līdzdalībniekus! Pēdējais brauciens vien bija ko vērts, kad pirmās 12 vietas finišēja 52 sekunžu intervālā. Paldies arī Sporta kompleksam "333" par sagatavoto tehniku, kuras stāvoklis salīdzinot ar sezonas sākumu ir kā diena pret nakti, malači!

7. posma rezultāti: OpenKart

Sezonas kopvērtējums

VietaKomandaPunkti
1.SNB RACING106
2.RULLĪTIS100
3.MMB TEAM93
4.MOVERS.LV90
5.BALTIE84
6.BALTIC AUTO PARTS50
7.WESS DRIVE42
8.3PERA32
9.BRC AUTOCENTRS29
10.ZDK19

Pilns kopvērtējums: OpenKart

Izmantotie resursi:
OpenKart