Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nacionālajā kausā motokrosā Jūrkalnē visātrākais Kristers Drevinskis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nacionālajā kausā motokrosā Jūrkalnē visātrākais Kristers Drevinskis
Foto: Latvijas motosporta federācija.

Sestdien, 2. oktobrī Ventspils novadā, Jūrkalnē norisinājās Nacionālā kausa piektais posms motokrosā. Diena bija ļoti skaista un piemērota labam motokrosam, spīdēja saule, nebija karsti un visas dienas garumā 172 sportisti devās trasē, kura šoreiz nebija tik viegla.

Nacionālais kauss motokrosā Jūrkalnē notika otro gadu pēc kārtas, taču motokross šeit ir norisinājies 15 gadus. Trase ir interesanta, tai ir sava “odziņa”, taču tā nebūt nav tik viegla, kā sākumā šķiet. Trases smilšu segums pēc vairākiem braucieniem bija dziļās risēs un dalībniekiem bija jāatrod labākā trajektorija, lai to pieveiktu. Kopumā sacensības bija izdevušās, sportisti bija apmierināti, arī skatītāji kuplā skaitā trases malā juta līdzi saviem favorītiem.

MX Pro klasē pārliecinošu uzvaru izcīnija Kristers Drevinskis (Ventspils motoklubs “Rodeo”), kurš pastāstīja, ka viņam diena iesākās labi. “Jūrkalnē trase ir diezgan specifiska, nebiju motociklam pieregulējis amortizāciju atbilstoši trases smilšainajam segumam. Tāpēc trasē nejutos tik drošs,” stāsta uzvarētājs, taču neskatoties uz to, Kristers MX Pro klasē kvalifikācijas braucienā bija visātrākais. “Starts izdevās ļoti labi, aizbaucu pirmais, spēju izveidot nelielu pārsvaru, bet motocikla veiktie uzlabojumi amortizācijas sistēmā nebija vispiemērotākie. Tāpēc pieļāvu kļūdas, kā rezultātā nevarēju braukt tik ātri, cik gribēju. Kopumā brauciens izvērtās ļoti labs, uzvarēju. Ar to arī esmu apmierināts,” stāsta Kristers, kurš, gatavojoties otrajam braucienam, tomēr ar mehāniķa palīdzību centās atrast vispareizāko amortizācijas regulējumu. “Otrajā braucienā arī aizbraucu startā pirmais. Šajā braucienā trase bija grūtāka, bija izveidojušās dziļas špūres. Atrāvos no konkurentiem un finišēju pirmais. Paldies manai komandai Ventspils motoklubam “Rodeo”, ģimenei un draugiem, kā arī Ventspils motosporta faniem un atbalstītājiem, kas bija ieradušies. Dzirdēju līzjutēju taures trases malā, tas bija patīkami,” atzīst Kristers Drevinskis.

Ventspils motokluba “Rodeo” komandas vadītājs Arvis Sanders palīdzēja organizatoram rīkot sacensības.“Prieks, ka laiks bija izcils motosporta sacensībām. Trase bija ļoti atšķirīga no iepriekšējām, kurās ir bijis Nacionālā kausa posms. Sportistiem tas bija jauns izaicinājums – tik galā ar dziļajām Jūrkalnes risēm. Viss izdevās kā bija plānots. Prieks par kuplo dalībnieku skaitu. MX Pro klasē tika izcīnīta arī Ventspils novada balva. Viss bija ļoti labi!” tā Arvis Sanders.

Sacensību organizators Guntis Spade: “Viss noritēja, kā biju plānojis. Viss kopumā bija labi, bet ir lietas pie kurām vēl nāksies piestrādāt, lai nākotnē būtu vēl labāk. Piemēram, bija nepieciešama vēl viena tehnika, kas braucienu starplaikos nolīdzinātu trasi, lai sportistiem nebūtu tik smagi apstākļi. Cilvēki bija priecīgi un apmierināti. Viss bija kārtībā. Tiesneši strādāja operatīvi, viss gāja raiti un pēc plāna. Cepuri nost tiem sportistiem, kuri nenobijās no šīs smagās trases un nobrauca no starta līdz finišam. Lepojos ar tādiem braucējiem, apstākļi visiem vienādi. Paldies visiem, kuri atbrauca!”

Paldies “GF Racing Team” par holeshot jeb starta karaļa balvām, kuras izcīnīja pirmā brauciena visātrākie sportisti un paldies “Moto picai”, kas nodrošināja gardas balvas ātrākajiem jauniešu klašu braucējiem.

Nacionālā kausa piektā posma uzvarētāju TOP3.

MX50 Jaunākie klasē:
1.Tomass Tilāns (AMK “Bieriņi”)
2.Edgars Kundziņš (AMK “Bieriņi”)
3.Gabriels Ismailovs (IK “Auseklis”)

MX50 Vecākie klasē:
1.Patriks Cīrulis (IK “Auseklis”)
2.Ričards Jurčenko (IK “Auseklis”)
3.Martins Cīrulis (IK “Auseklis”)

MX65 Jaunākie klasē:
1.Greg Laguta (“KTM Motofavorīts”)
2.Sebastians Olsens (MK “Olaine”)
3.Jonatāns Rjabovs (“Rodeo MX”)

MX65 Vecākie klasē:
1.Toms Dankerts (AMK “Bieriņi”)
2.Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”)
3.Rems Šarovs (“Camk Latgale”)

MX85 Jaunākie klasē:
1.Alberts Knapšis (“F.F.F.”)
2.Ričards Alens Gaļcins (“Camk Latgale”)
3.Emīls Ivanovs (“Saules sporta klubs”)

MX85 Vecākie klasē:
1.Tomass Šaicāns (“Rodeo MX”)
2.Raivo Laicāns (AMK “Bieriņi”)
3.Kristers Zemmers (MX “Factory Latvia”)

MXPRO klasē:
1.Kristers Drevinskis (“Rodeo MX”)
2.Elgars Jonass (“Saldus motoklubs”)
3.Andis Valts (“Moto Mafia”)

MX A klasē:
1.Dāvis Kurmis (“Saules sporta klubs”)
2.Raivis Elksnis (“GF Racing Team”)
3.Dāvids Rjabovs (“Rodeo MX”)

MX B klasē:
1.Jānis Riters (“GF Racing Team”)
2.Otto Leinerts Neilands (“Rodeo MX”)
3.Uģis Andersons (“MX Factory Latvia”)

MX C klasē:
1.Kārlis Catlaks (“F.F.F.”)
2.Tomass Randa (privāti)
3.Ritvars Vašils (“Motoklubs Litene”)

MX D klasē:
1.Jānis Zemeskalns (MK “Stende”)
2.Roberts Rāviņš (“Saules sporta klubs”)
3.Jānis Straume (“F.F.F.”)

MINI MX klasē:
1. Reinis Pušpurs (“Gulbenes moto”)
2.Mārtiņš Mauriņš (“F.F.F.”)
3.Toms Binovskis (“Saldus motoklubs”)

Zero klasē
1.Matīss Martinovs (privāti)
2.Roberts Tedejevs (“Motokurzeme”)
3.Kārlis Edelis (privāti)

Izmantotie resursi:
lamsf.lv