Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Septiņkārtējam NASCAR čempionam Džonsonam konstatēts Covid-19

Juris Miņins
Juris Miņins

Septiņkārtējam NASCAR čempionam Džonsonam konstatēts Covid-19
Džimijs Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Septiņkārtējais NASCAR "Cup Series" čempions Džimijs Džonsons būs spiests izlaists šīs nedēļas nogales sacīkstes Indianapolisas trasē, jo viņam ir konstatēts Covid-19 vīruss.

44 gadus vecais Džimijs Džonsons šajā nedēļas nogalē nevarēs stāties uz starta NASCAR "Cup Series" kārtējā posmā, kas norisināsies Indianapolisā, jo veterānam ir konstatēts Covid-19 vīruss. Džonsons, kurš gan pārslimo vīrusu bez simptomiem, ir pirmais NASCAR pilots, kuram ir konstatēts koronvīruss.

Neskatoties uz braucēja pozitīvo testu, pagaidām netiek runās, ka varētu tikt apdraudēta NASCAR sacīkšu posma norise. Tas, jāpiebilst, būs vēsturisks, jo leģendārais Indianapolisas ovāls vienā nedēļas nogalē, sestdienā un svētdienā, uzņem uzreiz divu seriālu, NASCAR un IndyCar, posmus.

"Hendrick Motorsport" komanda jau ir izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka komanda atbalsta savu braucēju, kā arī ievēros visus drošības noteikumus, kas nepieciešami, lai slimība neizplatītos tālāk un Džonsons varētu atgriezties mašīnā pēc iespējas ātrāk. Uz "Brickyard 400" posmu Džonsona mašīnā sēdīsies Džastins Algaijers.

Interesanti, ka 20 gadu laikā, ko Džimijs Džonsons ir pavadījis NASCAR kausa izcīņas seriālā, viņa kontā ir 666 aizvadītās sacīkstes, kuru laikā izcīnītas 83 uzvaras, 370 reizes viņš ir finišējis pirmajā desmitniekā, bet 36 reizes – startējis no pirmās pozīcijas. Jau ir zināms, ka šīs sezonas izskaņā Džonsons noslēgs savu karjeru kā pilna laika NASCAR pilots, neizslēdzot iespēju nākotnē piedalīties atsevišķos posmos.

Izmantotie resursi
https://www.espn.com/