Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Espargaro izcīna vēsturisku "MotoGP" uzvaru "Aprilia" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Espargaro izcīna vēsturisku "MotoGP" uzvaru "Aprilia" komandai
Aleišs Espargaro. Foto: Motorsport.com

Svētdien notikušajā "MotoGP" pasaules čempionāta Argentīnas posmā uzvaru izcīnīja Aleišs Espargaro, kurš pēdējos apļos spēja aizsargāt līderpozīciju no Horhes Martina un pirmo reizi karjerā kļuva par šīs klases sacensību uzvarētāju. Tā ir pirmā uzvara arī viņa pārstāvētajai "Aprilia Racing" rūpnīcas komandai.

"MotoGP" kategorijā Aleišs Espargaro debitēja jau 2009. gadā, un šīs viņam bija apaļas 200. sacensības karjerā, taču pirms tam spāņu motosportists vēl ne reizi nebija pabijis uzvarētāja godā. Argentīnas posms viņam padevās perfekts - tika gūta uzvara kvalifikācijā, skaistā cīņā sasniegta uzvara arī sacīkstēs, uzstādīts ātrākais apļa laiks, kā arī kopvērtējumā tagad viņš ir jaunais sezonas līderis.

Argentīnas posma nedēļas nogali pamatīgi ietekmēja tas, ka sacīkšu norises vietā motocikli tika piegādāti novēloti. Līdz ar to piektdien treniņi nevarēja notikt un tika aizvadīti vien sestdien, bet uzreiz pēc tam sekoja kvalifikācija.

Sacensībās Aleišam Espargaro starts nepadevās no labākajiem un vadību pārņēma Horhe Martins. Sākotnēji trešajā pozīcijā nokļuva Luka Marīnī, taču drīz vien viņš sāka zaudēt pozīcijas. Uz trešo pozīciju pacēlās Aleiša brālis Pols Espargaro, bet pieļāva kļūdu un trešajā vietā nonāca Alekss Rinss.

Aleišs Espargaro vajāja līderi, bet vairāki mēģinājumi apdzīt nebija sekmīgi. Piecus apļus pirms beigām viņš beidzot apdzina Martinu, noturot līderpozīciju līdz finišam. "Pramac Ducati" braucējs mēģināja cīnīties, taču palika otrajā vietā. "Suzuki" pārstāvis Rinss finišēja trešais.

Pols Espargaro krita no ceturtās pozīcijas, tāpat kritienus piedzīvoja Žoans Zarko un Fabio di Džiantonio, bet tehniskas problēmas piemeklēja Andreā Doviciozo un Franko Morbidellī. Sacensībās veselības problēmu dēļ nepiedalījās Marks Markess.

Tagad Aleišs Espargaro kļuvis par jauno "MotoGP" sezonas līderi, lai gan pirmajos posmos bija guvis vien ceturto un devīto vietu. Nākamās sacensības gaidāmas jau pēc nedēļas, kad 10. aprīlī sportisti sacentīsies ASV, Ostina trasē.

Argentīnas posma rezultāti:

Kopvērtējums pēc 3. posma: