Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rallijreida "Latvian Baja" izaicinājums vairāk kā 400 kilometru garumā

Jānis Pārums

Biedrības „RE Autoclub” septembra beigās tradicionāli rīkotais rallijreids „Riga Baja” šogad startēs ar jaunu nosaukumu „Latvian Baja” un no 13. līdz 15. septembrim norisināsies Viesītes, Jēkabpils un Madonas apkārtnes ceļos. Nešaubīgi, ka pat pašiem lielākajiem meistariem nāksies krietni pasvīst, kā arī piedzīvot mirkļus, kad kāds negaidīts pavērsiens trasē liks norasot pierei.

Starptautiskās rallijreida sacensības „Latvian Baja” pēdējos divos gados ir izaugušas no pāris līdz nu jau vairākiem desmitiem komandu no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Somijas.

„Jau pēc pirmā starptautiskā rallijreida „Riga Baja”, kurš norisinājās 2010.gada jūnijā, sapratām, ka sacensības var kļūt par nozīmīgu tiltu starp Baltijas jūras reģiona rallijreidiem un Krievijā tradicionāli organizēto „Silk Way”, kas kļuvis par nozīmīgāko ralliijreidu Eiropā un Āzijā” savos pirmajos iespaidos dalās sacensību organizators Roberts Elbakjans „Šo trīs gadu laikā sacensības ir kļuvušas starptautiski atpazīstamas, tāpēc nolēmām mainīt sacensību nosaukumu uz „Latvian Baja”, kas raksturotu Latviju kā eksporta preci un konkurētspējīgu organizētājvalsti.”

Starptautiskais rallijreids šogad norisināsies jau ceturto gadu, kur sacensību dalībniekiem būs jāpārvar vairāk kā 400 km gara distance. Arī šogad trasē ir paredzēti vairāki pilnīgi jauni posmi, kas galvenokārt vedīs pa mežiem un to pievadceļiem.

„Latvian Baja” šajā gadā tiek organizēts kā pēdējais noslēdzošais posms Krievijas čempionāta izcīņā, kurā tiks noteikti uzvarētāji gan konkrētajā čempionāta posmā, gan arī tiks sumināti kaimiņzemes spēcigākie sportisti rallijreida sezonā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Brūna