Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs uzvar Baltijas kausa pirmajā posmā kartingā

Jānis Celmiņš

Sestdien, 2.maijā, ar sacensībām Swedbank kartodromā Kandavā sākās Baltijas kartinga sezona. Trasē risinājās Latvijas čempionāta un Baltijas kausa pirmais posms. Sacensībās piedalījās 62 sportisti no Latvijas, lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Par galveno sacensību notikumu kļuva jaunā Latvijas talanta uzvara Rotax Max Junior klasē, aiz sevis atstājot vienu no Eiropas labākajiem braucējiem Āvo Talvaru no Igaunijas un izbeidzot jau ieilfušo kaiņvalsts dominanci šajā klasē Baltijā. Nitišam, kurš pārstāv Kika Motorsport komandu, šis ir tikai pirmais gads Rotax Max Junior klasē, turklāt Reinis ne tikai uzvarēja finālbraaucienā, viņš bija ātrākais arī kvalifikācijā un priekšfinālā.

Baltijas kausa posms izvērtās veiksmīgs Latvijas pārstāvjiem, kuru rindas krietni ir paretinājusi ekonomiskā krīze. Startējot septiņās no astoņām ieskaites klasēm latvieši izcīnīja trīs uzvaras. Bez Nitiša uzvaras laurus plūca arī Valters Zviedris mazākajā Micro klasē, bet Rotax Max DD2 savus konkurentus tālu aiz sevis atstāja Henrijs Grūbe, kurš pērnā gada nogalē izcīnīja 10. vietu Rotax Max Challange pasaules finālā.

Ļoti nopietnu pretestību sāncenšiem Latvijas kartingisti izrādīja arī Rotax Max klasē, kur arī tradicionāli labāki ir igauņi, taču šoreiz uzvarēja lietuvietis Matas Kiznis, savukārt mūs valsts pārstāvjiem Kristapam Gasparovičam un Konstantīnam Calko attiecīgi otrā un trešā vieta.

Rotax Max DD2 un Micro klasēs mūsu sportistiem pilns pjedestāls. Otrā un trešā vieta arī Rotax Mini Max klasē, kur gan uzvarēja vienīgais igaunis Kairo Kivi. Otrāš vietas mūsu sportisti ieguva arī Rotax Max Masters DD2 klasē (Gvido Stalidzāns) un ātrākajā KZ2 klasē (Martiņš Lapiņš).

Komandu vērtējumā uzvarēja Kika Motorsport (Reinis Nitišs, Mārtiņš Lapiņš un Kairo Kivi),

Klasē Raket, kur Latvijas sportisti nepiedalāš uzvarēja baltkrievijas sportists, kurš startē ar Lietuvas licenci Dmitrijs Kitajevs.

Latvijai kopumā 3 uzvaras, 6 otrās vietas un 5 trešās vietas. Lietuvai arī trīs uzvaras un tikai viena trešā vieta, Igaunijai 2 uzvaras, 2 otrās un 2 trešās vietas.

Informāciju sagatavoja:
Uldis Galdiņš

     [+] [-]

, 2009-05-03 15:30, pirms 15 gadiem
labais Reini!!!! ...kur ta Chupachups?????!!!