Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

papildināts Pavērsieniem bagātajās Moto GP sacīkstēs triumfē Lorenso

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Pavērsieniem bagātajās Moto GP sacīkstēs triumfē Lorenso
Spānijas Grand Prix uzvarētājs Horhe Lorenso ("Yamaha")
Foto: AFP/Scanpix

Moto GP Spānijas Lielās Balvas izcīņā, pēc neskaitāmiem kritumiem un kāpumiem, uzvaru izcīnīja 2010. gada čempions, mājinieks Horhe Lorenso ("Yamaha"). Otrais finišēja cits spānis Dani Pedrosa ("Honda"), bet zemāko goda pjedestāla pakāpienu aizņēma Nikijs Haidens no "Ducati". Pole position ieguvējs Keisijs Stouners pēc sadursmes ar Valentīno Rosi izstājās, savukārt minētais itālis finišēja piektais.

Heresas trase šodien nebija braucējiem tā pateicīgākā – virs tās valdīja lietus mākoņi, kā dēļ motociklistiem bija jābūt jo īpaši uzmanīgiem. Starts ritēja neierasti mierīgi, kvalifikācijas uzvarētājs Stouners bez piepūles nosargāja pirmo sākuma pozīciju. Acīmredzot, pārāk uzmanīgs izrādījās otrs ”Honda” pārstāvis Pedrosa – mājinieks palaida garām gan tautieti Lorenso, gan itāli Simončelli, kā arī vēl vairākus braucējus, kā rezultātā mājinieks noslīdēja uz desmito vietu. Strauji uz augšu kāpa leģendārais Rosi, kurš trīs apļu laikā aizkūlās no 12. uz ceturto pozīciju.

Piektajā aplī notika sacīkšu lielākais pavērsiens – trešajā vietā esošais Simončelli pietuvojās čempionam Lorenso, un, līkumā ieņemot iekšmalu, ”Yamaha” pilotu apdzina. Pēc īsa brīža itāļu brīnumbērns apsteidza arī tā brīža līderi Stouneru. Apdzīšanas lietainajā trasē turpinājās – pēc apļa savu dziesmu dziedāja Rosi, kurš apdzina bijušo komandas biedru Lorenso, tādējādi iekarojot vietu labāko trijniekā. Itālis turpināja dragāt ar līdzšinēji lēno ”Ducati” braucamrīku un drīz sasniedza cīņu biedru Stouneru. Septītā apļa laikā seškārtējais Moto GP uzvarētājs austrālieti mēģināja līkumā apsteigt, taču Rosi krita, tika aizķerts arī ”Honda” pilots, un abi braucēji pēc brīža bija aizslīdējuši līdz trases malai. Ar tiesnešu palīdzību Rosi sacīkstes varēja turpināt, savukārt Stounera Grand Prix ar to arī bija beidzies...

Kamēr viens ”Honda” komandas braucējs emocijas izlika ceļā uz boksu celiņu, otrs – Pedrosa – savas dusmas izmantoja, lai kāptu uz augšu rezultātu tabulā. Starta neveiksminieks tuvāko divu apļu laikā aizkūlās līdz ceturtajai vietai, bet dažas minūtes vēlāk gozējās labāko trijniekā. 16 apļus pirms finiša līnijas notika kārtējais pavērsiens – uz līdzenas vietas kritienu trases vidū piedzīvoja pirmās vietas īpašnieks Simončelli. Par laimi, itālis traumas neguva, paskrēja malā un pat bija gatavs turpināt sacīkstes. Diemžēl ”Gresini Honda” vienības motocikls bija kļuvis nevadāms, un Rosi tautietim nācās beigt Grand Prix. Līdz ar to, vadībā izvirzījās spāņu duets, attiecīgi Lorenso un Pedrosa, bet uz trešo vietu uzlēca līdera komandas biedrs Spīss. Ceturtajā vietā tobrīd atradās vakardienas neveiksminieks, eksčempions Nikijs Haidens.

Pēdējie desmit apļi aizritēja kļūdu un kritienu zīmē. Lorenso īsā laikā iekrāja pāris sekunžu pārsvaru, līdz sacīkšu beigām to tikai palielināja un finišēja drošā pirmajā vietā. Savukārt, Pedrosas otro pozīciju pēdējo apļu garumā aktīvi apdraudēja amerikānis Spīss. Pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem, četrus apļus pirms finiša līnijas sasniegšanas "Yamaha" jaunpienācējs izmantoja Pedrosas kļūdu un piektajā līkumā konkurentu apsteidza. Spīss sāka no tuvākā sekotāja atrauties, tika uzņemts liels ātrums, taču pārgalvība darīja savu - amerikānis nākamajā aplī nesavaldīja moci un izslīdēja smiltājā. Līdz ar to, Pedrosa atguva un līdz finišam nosargāja otro vietu. Uz trešo pozīciju pacēlās Haidens, taču amerikānis arī izcēlās ar kļūdām un palaida garām citu tautieti Kolinu Edvardsu. Haidenam par veiksmi, Edvardss apli pirms finiša izbrauca ārpus trases, izstājās, un trešā vieta tika Haidenam. Negaidīti augstu - ceturtajā vietā finišēja japānis Hiroši Aojama, bet labāko piecinieku noslēdza itāļu mīlulis Rosi.

Spānijas Grand Prix rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Horhe LorensoYamaha Factory50:49.046
2.Dani PedrosaHonda HRC+19.339
3.Nikijs HaidensDucati MotoGP+29.085
4.Hiroši AojamaHonda Gresini+29.551
5.Valentīno RosiDucati MotoGP+01:02.227
6.Hektors BarberaDucati Aspar+01:08.440
7.Karels AbrahamsDucati Cardion AB+01:14.120
8.Kals KračlovsYamaha Tech 3+01:19.110
9.Toni EliassHonda LCR+01:42.906
10.Džons HopkinssSuzuki MotoGP+01:48.395
11.Loriss KapirosiDucati Pramac+01:51.876
12.Andrea DoviciosoHonda HRC+ 1 aplis

Izstājās

PilotsKomandaApļu skaits
Kolins EdvardssYamaha Tech 326
Bens SpīssYamaha Factory24
Rendijs De PunjēDucati Pramac16
Marko SimončelliHonda Gresini11
Keisijs StounersHonda HRC7

Moto GP Kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Horhe Lorenso202545
2.Dani Pedrosa162036
3.Keisijs Stouners25-25
4.Nikijs Haidens71623
5.Valentīno Rosi91120
6.Hiroši Aojama61319
7.Andrea Dovicioso13417
8.Hektors Barbera41014
9.Kals Kračlovs5813
10.Karels Abrahams3912
11.Marko Simončelli11-11
12.Bens Spīss10-10
13.Kolins Edvardss8-8
14.Toni Eliass-77
15.Džons Hopkinss-66
15.Loriss Kapirosi-55
16.Rendijs De Punjē---

Spānijas Grand Prix pierādīja - "Honda" komandā brauc tikai cilvēki un arī viņi ir uzvarami. Tapa skaidrs, ka lietus klātbūtne var kardināli mainīt braucēju izkārtojumu punktu tabulā. Ātrākais motocikls nebūt nenozīmē uzvaru, katra kļūda un katrs kritiens var mainīt visu. Pagaidām galvgalī atrodas tie paši, kas pirms gada - Lorenso un Pedrosa. Kā būs tālāk? Stouners noteikti nepadosies, tāpat arī Rosi spēks kaulos nav zudis. Aizvien aktīvāk cīņā varētu iesaistīties Simončelli - jaunais itālis braukšanas ziņā pagaidām bijis krietni pārliecinošāks par eksčempionu Haidenu. Interesanti zināt, vai "Ducati" komanda nākamajā sezonā savā sastāvā nevēlētos redzēt divus itāļus... Tagad visiem, gan debitantiem, gan vecmeistariem ir visas iespējas pierādīt sevi.

Moto GP pilotu cīņas atsāksies pēc nepilna mēneša, kad tiks dots starts Portugāles Lielās Balvas izcīņai.

     [+] [-]

, 2011-04-03 16:03, pirms 13 gadiem
laba saciikste....
The...
Chempions skaidrs-Rossi
Taaads potenciaals Ducatiem....
ar visu kritienu no peedeejaas liidz 5 vietai

  +1 [+] [-]

, 2011-04-03 16:04, pirms 13 gadiem
fans81 rakstīja: laba saciikste....
The...
Chempions skaidrs-Rossi
Taaads potenciaals Ducatiem....
ar visu kritienu no peedeejaas liidz 5 vietai
Tas ir Rosi nopelns nevis Ducati...

  +1 [+] [-]

, 2011-04-03 16:10, pirms 13 gadiem
sochee rakstīja: Tas ir Rosi nopelns nevis Ducati...
Es zinu....vienkaarshi visi saakumaa nolika Ducati...,tgd kad Rosis ar to
mochiii uzreiz cita shtelle
Lai chalim veicaas...

     [+] [-]

, 2011-04-03 16:10, pirms 13 gadiem
Rossi nopelns bija ka Stoners izstājās, pārējo Rossi labā paveica konkurenti kas krita. Gods kam gods Rossi atvainojās Stoneram uzreiz pēc finiša.

  -4 [+] [-]

, 2011-04-03 16:21, pirms 13 gadiem
veciits rakstīja: Rossi nopelns bija ka Stoners izstājās, pārējo Rossi labā paveica konkurenti kas krita. Gods kam gods Rossi atvainojās Stoneram uzreiz pēc finiša.
Visi krita...ir tikai chalji,kas jeedz piecelties un ciiniities liidz galam....
Rossii bija jau garaam Stoneram...vieniigi ,ko Stoners nejeedza laiciigi piebremzeet,lai noskatiitos kaa Rossii shljuuc pa zaaliiti...laikam arii gribeeja kopaa pashljuukaat