Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Priežkalnu triālā noskaidroti čempioni

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Priežkalnu triālā noskaidroti čempioni
Foto:Agnija Gulbe.

Jelgavas novada, Priežkalnu mototrasē tika aizvadīts noslēdzošais sacensību 6.posms Latvijas čempionātā triālā. Sacensības pulcēja 67 dalībniekus, kuri rādīja savu meistarību 10 kontrolposmos. Par uzvarētāju prestižākajā “Trial GP” grupā kļuva titulētais Andris Grīnfelds (AGXtreme), savukārt jau priekšlaicīgi par Latvijas čempionu “Trial GP” grupā tika kronēts – Kristers Einass (Grobiņas MK).

“Latvijas čempionāta triāla sezona ir galā. Liels prieks, ka esam aizvadījuši pilnu sezonu ar sešiem interesantiem un kvalitatīviem posmiem! Pirmkārt liels paldies visiem dalībniekiem, šajā gadā esam auguši skaitā – kas ir pats galvenais! Tāpat jāuzteic katrs no organizatoriem tsk. tiesnešiem – pasākumi kļūst ar vien kvalitatīvāki un baudāmāki! Un lielais rokasspiediens visai Triāla komisijas komandai – par darbu un aktīvo iesaistīšanos visos procesos. Turpināsim tālāk vēl jaudīgāk” tā pēc sacensībām komentēja LaMSF Triāla komisijas vadītājs Andris Grīnfelds.

“Trial GP” grupā ar 7 punktiem (4-1-2) nepārspēts palika trases saimnieks Andris Grīnfelds (AG Xtreme). Otrajā vietā Kristers Einass (Grobiņas MK) ar 27 punktiem (21-2-4), savukārt trešajā vietā Niks Alksnis (Viking Trial) ar 28 soda punktiem (5-10-13). Sezonas kopvērtējumā pirmais Kristers Einass 94 p., otrais Kristaps Ķīlis 75 p., trešais Niks Alksnis 71 p.

“Sezona paskrēja nemanot, ar kāpumiem un kritumiem, un visādiem piedzīvojumiem, bet mērķis ir sasniegts – pirmā vieta “Trial GP” grupā. Ir gan jāatzīst, ka ikdiena likusi treniņiem palikt otrajā plānā, bet sacensību dienās tā atmosfēra sakoncentrē visas prasmes, lai varētu vēl pacīnīties ar konkurentiem. Un šis sports vairāk ir par sevis disciplinēšanu, ko izkopt var vēl un vēl. Un tas ir kopā būšanas laiks, tāpēc paldies manai labākajai komandai” tā pēc sacensībām savos iespaidos dalījās Latvijas čempions Kristers Einass (Grobiņas MK).

“C” grupā ar 9 punktiem (2-5-2) pirmajā vietā Kaspars Kuļikovs (Sigulda Trial Team). Otrajā vietā Artūrs Grīnfelds (AG Xtreme) ar 16 punktiem (12-3-1), savukārt trešajā vietā Rainers Pīrāgs (AG Xtreme) ar 19 soda punktiem (12-5-2). “D” grupā ar 0 punktiem (0-0-0) pirmajā vietā Daren Michelis (Panter Motorsport). Otrajā vietā Marten Aarma (Panter Motorsport) ar 11 punktiem (2-4-5), savukārt trešajā vietā Tomi Hamalainen (Vammalan Moottorikerho) ar 14 soda punktiem (7-0-7).

“Hobby” grupā ar 12 punktiem (3-3-6) pirmajā vietā Andris Tučs (AG Xtreme). Otrajā vietā Ģirts Dubavs (Sigulda Trial Team) ar 14 punktiem (7-4-3), savukārt trešajā vietā Edgars Vilcāns (Sigulda Trial Team) ar 18 soda punktiem (9-5-4).

“Mini A” grupā ar 13 punktiem (8-3-2) pirmajā vietā Sebastian Tuisk (Panter Motorsport). Otrajā vietā Stig Ross (Panter Motorsport) ar 29 punktiem (19-6-4), savukārt trešajā vietā Dāvids Beinerts (Sigulda Trial Team) ar 66 soda punktiem (28-20-18). “Mini B” grupā ar 4 punktiem (3-1) pirmajā vietā Haralds Pričins (AG Xtreme). Otrajā vietā Kristers Annuškāns (Sigulda Trial Team) ar 11 punktiem (5-6), savukārt trešajā vietā Hugo Poļaks (Sigulda Trial Team) ar 16 soda punktiem (10-6).

“Mini C” grupā ar 0 punktiem (0-0) pirmajā vietā Rūdolfs Vilcāns (Sigulda Trial Team). Otrajā vietā Rico Luts (Panter Motorsport) ar 1 punktu (0-1), savukārt trešajā vietā Valters Vanags (AG Xtreme) ar 1 soda punktu (0-1). “Mini D” grupā ar 44 punktiem (24-20) pirmajā vietā Jēkabs Petronis (Sigulda Trial Team). Otrajā vietā Reinis Naumovs (Sigulda Trial Team) ar 50 punktiem (29-21), savukārt trešajā vietā Paula Vērniece (MT skola) ar 50 soda punktiem (28-22).

Ģimenes čempionātā pirmā vietā Beinertu ģimene 38 punkti, Vilcānu ģimene 35 punkti un trešā vietā Grīnfeldu ģimene 30 punkti. Latvijas Klubu čempionātā pirmā vieta AG Xtreme 85 punkti, otrā vieta Sigulda Trial Team 82 punkti, savukārt trešā vietā Panter Motorsport 53 punkti.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv