Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Emburgas apkaimē startē rekordliels skaits – 103 motosportisti Enduro Sprintā

Emburgas apkaimē startē rekordliels skaits – 103 motosportisti Enduro Sprintā
Foto: Iveta Kaminska

Saulainā septembra pēdējā nedēļas nogalē Emburgā, "Akmenscūciņas" apkārtnē norisinājās 8. Baltijas Kausa, 3. Latvijas Kausa un 4. Lietuvas Kausa posms Enduro Sprintā. Uz sacensībām bija ieradies kupls skaits dalībnieku - 103, no kuriem Latviju pārstāvēja 59 sportisti, Lietuvu – 37 un Igauniju 7 motobraucēji. Solo klases pārstāvēja 98 sportisti un kvadriciklu klases 5 sportisti.

Trases kopgarums bija 24,1 kilometrs, kurā sportistiem bija jāveic divi ātruma testi uz laiku – pirmais tests bija izveidots pļavā, kura kopgarums bija 2,8 kilometri, bet otrais – 3,2 kilometrus garais krosa tests vijās cauri karjeram un motobraucējiem bija jāparāda sava meistarība pārvarot gan grants vaļņus, gan peļķes, gan mācēt izvēlēties pareizo ātrumu braucot pa viltīgo dolomīta segumu. Veicot pārbraucienu no viena ātruma testa uz otru, sacensību dalībniekiem bija jāprot orientēties pēc trasē izliktajām zīmēm, neapmaldīties meža takās, kā arī pārbraukt izcirtumus, kas dažiem sagādāja nelielas problēmas. Sportistiem bija jāveic trīs vai četri apļi, kas bija atkarīgs no tā, kurā klasē motosportists startēja. No desmit klasēm viskuplāk pārstāvētās klases bija C (iesācēji) – 26 sportisti un Hobiju klase – 22 sportisti.

Latvijas pārstāvji godalgotās pirmās vietas izcīnīja piecās klasēs no desmit: Edgars Siliņš (Motosports Racing Team) - E1 klasē, Jānis Rasmanis (Moto A-Z) – Seniori klasē, Jānis Lubāns (Moto A-Z) – C klasē, Miks Rasmanis (Moto A-Z) – Juniori klasē un Jans Kolosovskis (privāti) – Enduro Street Rally klasē.
Igaunijas sportisti uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa četras reizes: Martin Leok (Somerpalu MK) - E2 klase, Elary Talu (Somerpalu MK) – E3, Timo Hermlin (Somerpalu MK) – Hobiji un Madis Pool (Parnu MC) – Veterāni.

Lietuvieši ieguva vienu pirmo vietu, kuru izcīnīja Šarūnas Bieris (Vytis MK) Kvadri klasē. Arī pārējās divas godalgas starp kvadriciklistiem sadalīja Lietuvas sportisti – 2. vieta Raimondas Preišegalavičus (Kauno Jawos), 3. vieta Grigorijus Grebliūnas (W’D’Looren RT).

Vēl vienu otru vietu lietuvieši ieguva E1 klasē, kuru izcīnīja Domas Grundele (Agaras). Viņu no Edgara Siliņa šķīra 1 minūte un 23,4 sekundes.

Uz pjedestāla otrā pakāpiena pārsvarā kāpa Latvijas sportisti – sešās klasēs izcīnīts sudrabs: Jānis Vinters (Jāņa Vintera Mototeam Rīga) – E2 klase, Lauris Ermanis (Motosports Racing Team) – E3, Arvis Bumbiers (Jāņa Vintera Mototeam Rīga) – Seniori, Mareks Ķikurs (Moto A-Z) – Hobiji, Gints Bērziņš (Jāņa Vintera Mototeam Rīga) – C klase, kuru no pirmās vietas šķīra tikai 37 sekundes simtdaļas un Andris Kalniņš (Motosports Racing Team) – Veterāni.
Bronzas kausi tika sadalīti līdzīgi starp latviešiem un lietuviešiem – četras 3. vietas latviešiem: Mārtiņš Vinters (Jāņa Vintera Mototeam Rīga) – E1 klase, Sandris Kļaviņš (Motosports Racing Team) – E3, Juris Deičmanis (Moto A-Z) - Seniori, Pēteris Sliede (MPK apPasaule) – Veterāni, un četras 3. vietas lietuviešiem: Dalius Vaičekonis (IBC) – E2 klase, Andrius Mitkevičius (W’D’Looren RT) – Hobiji, Mantas Mikaliūnas (IBC) – C klasē un Grigorijus Grebliūnas (W’D’Looren RT) – kvadri.

Pēc pirmā veiktā apļa Jānis Rasmanis (Moto A-Z, 1. vieta Seniori klasē) dalījās iespaidos: “Trase izveidota ļoti interesanta – ir gan meža stigas, kur var pabraukt ātrāk, gan šaurāki celiņi un grāvji, kuri jāpārvar uzmanīgāk, kā arī katrs savu meistarību varēja pārbaudīt meža izcirtumos, kur bija jāprot izlīkumot starp celmiem. Norādes izliktas saprotami un vietām pat tuvu viena pēc otras. Arī ātruma testi bija izveidoti labi un daudzveidīgi – ja pļavas testā pārsvarā nācās braukt pa mīkstu, smilšainu segumu, tad krosa testā bija jāprot sevi pārslēgt uz citu domāšanu, jo tur segums bija ciets, viltīgs - klāts ar sīkiem akmentiņiem, kur pie mazākās kļūmes motocikls varēja izslīdēt sānslīdē. Man ļoti patika un ir prieks braukt.”

Pēc sacensībām organizatoriem piezvanīja Jānis Bērziņš no Baldones (C klase) un pateicās par labi noorganizētām sacensībām. Viņš sacīkstēs brauca pirmo reizi un bija sajūsmā pēc pavadītās dienas. Ja pirms sacensībām Jānis šaubījies, vai ir vērts doties uz Emburgas apkārtnē rīkoto Enduro Sprintu, tad tagad viņš plāno pierunāt vēl septiņus draugus motobraucējus un turpmāk kopīgi sacensties enduro trasēs.

Nākošais Enduro Sprinta posms norisināsies 24. oktobrī Vangažos.

Visi rezultāti publicēti: Enduro Manager - Baltijas Enduro sacensību...

Vairāk foto būs publicēti Jaunumi « Sākums - AutoEuro
Teksts un foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)