Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts motokrosā noslēdzies

Jānis Pārums

Latvijas čempionāts motokrosā noslēdzies
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Ar sacensībām 28. un 29. augustā Cenu trasē, Ozolniekos noslēdzies Latvijas čempionāts motokrosā. Lai gan daudzās klasēs jau iepriekš bija zināmi Latvijas čempiona titula ieguvēji, arī pēdējā posmā cīņas ritēja ļoti spraigi un iespējams, ka MX1 braucienā uzņemtais temps pēdējā braucienā bija visātrākais sezonā. Toms Macuks (Rodeo) un Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata) visus konkurentus, ieskaitot Lauri Freibergu (F.F.F. Sporta klubs) un Vitautas Bučas, apsteidza pat par apli! Abos braucienos pārāks bija Toms Macuks (Rodeo), kurš pirmo reizi Latvijas čempionātā startēja ar MX1 motociklu.

Nu ir zināmi visi Latvijas čempionāta motokrosā 2010. gada čempiona titula ieguvēji - Niks Apfelbaums (MX1, Auto-moto sporta klubs Sumata), Toms Macuks (MX2, Rodeo), Ronalds Baldiņš (A1, Gaujas Kauss MX Team), Raivo Freibergs (A2, CAMK Latgale). Didzis Gorbenko (H14, CAMK Latgale), Edijs Siliņš (H30, Gaujas Kauss MX Team), Arvis Sanders (Seniori, Rodeo), Atis Alžāns (Veterāni, Bieriņu Motoklubs), Inese Baumane (Dāmas, Motosports RT), Mikus Neško (Kvadri Open, Saldus Motoklubs), Ralfs Reinfelds (Kvadri Hobiji, Rodeo), Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (Blakusvāģi, K.Serģa motoklubs), igauņi S.Ivanovs/ A.Jalas (Blakusvāģi Veterāni), kā arī igauņu mazie sportisti Meico Vettik (MX 50) un Claudius Roosma (MX 65), Rihards Ginters (MX 85, VV Moto Racing Team), Kristers Drevinskis (MX 85B, Bieriņi), Raivis Levans (Mini MX, MK Ape), Ansis Segliņš (MX Iesācēji, Ļitvinova Motosporta klubs), Reinis Bicāns (Kvadri 50A, Elkšņi), Dinars Ekharts (Kvadri 50B, Gaujas Kauss MX Team), Emīls Sigājevs (Kvadri 100B, Rodeo), Ralfs Reinfelds (Kvadri 200A, Rodeo), Kristiāns Miezītis (Kvadri 200B, Elkšņi), Monta Dišlere-Kirilko (Dāmas Kvadri, CAMK Latgale) un Kristaps Smiltnieks (Kvadri Iesācēji, Rodeo).

Komandu konkurencē pirmie Ventspils MK “RODEO”, otrie “CAMK Latgale”, bet trešajā vietā Bieriņu MK “MĀRUPE” komanda.

Arvis Sanders Ventspils MK “Rodeo” direktors pēc sacensībās dalījās sajūsmā: “Šodien man ir papildus prieks, jo izcīnīta ir dubultuzvara - Latvijas čempiona tituls Senioru klasē un Ventspils motokubs “Rodeo” ir uzvarējis Latvijas čempionātā kopvērtējumā. Tāds bija mūsu mērķis, nostartēt cik maksimāli labi var. “CAMK Latgales” moto klubu mums izdevās panākt Stelpē, un tad bija svarīgi atlikušos divus posmus pārsvaru noturēt, ko skaisti izdarījām arī šajā posmā. “Rodeo” kluba spēks ir vienotībā un stabilitātē. Daudzos sporta veidos ir zvaigznītes, kas uzmirgo, bet ir zvaigznes, kas turpina savu spožumu turēt. Mūsu klubam ir 13 gadi, kuru laikā tik daudz kas ir mainījies, bet kodols un pieeja šim sporta veidam nemainās. Šogad mērķis bija būt trijniekā, bet ja var, tad uzvarēt, darīt visu maksimāli, ko es prasu arī no saviem sportistiem. Lietus līst, motocikli plīst, bet ir jāatrod izeja un jāstartē. Ar to kas ir, jāmācās iztikt un tikt līdz galam. Tādas ir mūsu prasības un visi kopā to sasniedzam, viens otram palīdzot. Ir tik patīkami visiem bariņā uzkāpt uz pjedestāla! Tie astoņi posmi! Šī sezona mums iesākās ļoti smagi, jo nebija nekāda skaidrība, vai ar tām finansēm, kas ir mūsu rīcībā, spēsim visu sezonu izvilkt. Pateicoties fanātismam un lielā mērā kopējam garam, kad plecu pie pleca viens otram palīdz gan tēvi, gan mātes, gan mehāniķi, mēs šo uzvaru esam sasnieguši. Tas ir tas kas izvelk, kad redzi, tepat ir un nedrīkst izlaist to no rokām. Saproti, ka ir jāvar un jācīnās līdz galam.”

Fotoreportāžas no LČ motokrosā sacensībām AutoEuro :: Krāsains nedēļas žurnāls ar... sadaļā Sports.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska, LaMSF motokrosa komisijas preses pārstāvis

     [+] [-]

, 2010-09-02 12:52, pirms 14 gadiem
kur var atrast rezultātus?