Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Zēbergs Čehijā septītais

Zēbergs Čehijā septītais
Aldis Zēbergs

„Autocross Team Latvia” sportisti Aldis Zēbergs un Jānis Boks atzīstami aizvadījuši Eiropas autokrosa čempionāta devīto posmu Čehijā, Pržerovas trasē. Aldis Zēbergs D-1 klasē guva 7. vietu, bet Jānis Boks D-3A bagiju sacīkstē sasniedza 11. pozīciju.

Aldis Zēbergs cīņu D-1 klasē sāka ļoti daudzsološi, uzrādot ceturto rezultātu laika kontrolē, bet pirmos divus kvalifikācijas braucienus noslēdzot, attiecīgi, otrajā un trešajā vietā. Diemžēl trešajā kvalifikācijas braucienā pilnpiedziņas Toyota Corolla automobilim palika darboties gatava tikai aizmugurējās ass piedziņa un defekts nebija novēršams arī finālā. Rezultātā Zēbergs A fināla braucienu veica samazinātā tempā, sasniedzot septīto vietu. Šis rezultāts ļāva Aldim Zēbergam nostabilizēties Eiropas čempionāta kopvērtējuma desmitajā vietā.

Jānis Boks visus trīs D-3A klases kvalifikācijas braucienus noslēdza piektajā vietā, atzīstot, ka laikā, kad trasē ir putekļi, viņš vēl nav gatavs braukt maksimālā ātrumā, jo pārāk spilgta atmiņā ir Slovākijas posma putekļos piedzīvotā avārija. Ar šiem rezultātiem Boks nokļuva B finālā. Startējis no pēdējās rindas Jānis aizvadīja lielisku sacīksti, finišējot trešajā vietā. Palicis pirmais aiz A fināla robežas, Boks ar sasniegto 11. vietu ir apmierināts. Arī Jānis Boks pēc Čehijā sasniegtā rezultāta ir kopvērtējuma desmitajā vietā.

Eiropas autokrosa čempionātā atlikuši vēl divi posmi – Itālijā un Francijā.

10. posms – Itālija, Madžora, 20./21. septembris
11. posms – Francija, Sentiņī de Vēra, 27./28. septembris

Eiropas autokrosa čempionāta kopvērtējums pēc 9. posma

D-1

VietaSportistsValstsAutoPunkti
1 Nerjuss Naujokaitis Lietuva VW Polo 140
2 Aleksandrs Kvašņins Krievija Renault Clio 125
3 Vāclavs Fejfārs Čehija Škoda Fabia 118
10 Aldis Zēbergs Latvija Toyota Corolla 63
11 Jānis Bogdanovičs Latvija Ford Focus 41

D-3A

VietaSportistsValstsAutoPunkti
1Ladislavs Hanāks Čehija Volkswagen 144
2 Ondžejs Muzils Čehija Suzuki 123
3 Kriss Valdšmits Nīderlande WRT Ford 109
10 Jānis Boks Latvija F&S Honda 53
27 Anatolijs Abramovs Latvija F&S Honda 7
34 Juris Kuļikovskis Latvija Spitznagel Opel 5
44 Guntis Kļaviņš Latvija Suzuki 1

D-3

VietaSportistsValstsAutoPunkti
1 Petrs Tureks Čehija BMW 144
2 Bernds Štūbe Vācija F&S Stubbe 133
3 Petrs Bartošs Čehija Ford RS Cosworth 103
25 Aleksejs Jaluņins Latvija Volkswagen 4

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns, LAF preses dienesta vadītājs

  +2 [+] [-]

, 2008-09-01 13:25, pirms 16 gadiem
Tā arī ir - visi mūsējie (Boks, Bogdanovičs, Zēbergs) Eiropā sitas par saviem un sponsoru līdzekļiem. Paldies visiem atbalstītājiem! Autocross team Latvia ir LAF projekts. Skan jau labi, tikai vienīgais LAF "ieguldījums" bija preses konference pirms sezonas.
Skumji! Eiropas čempionāts autokrosā ranga ziņā ir visaugstākais no visiem autosporta veidiem, kuros pasaulē startē latvieši. Vienīgais, kuram ir FIA čempionāta statuss. Bet izskatās, ka LAF par to veiksmīgi ir aizmirsusi. Latvijas rallijs - tā gan ir lieta, kas tiek celta debesīs un mākslīgi radīti vietējie varoņi. Ārpus Latvijas bail pat parādīties. Vienīgais pozitīvais izņēmums - Neikšāni.

     [+] [-]

, 2008-09-01 22:40, pirms 16 gadiem
piekritu!!!

     [+] [-]

, 2008-09-02 00:03, pirms 16 gadiem
Pilnīga taisnība..!!

     [+] [-]

, 2008-09-02 00:55, pirms 16 gadiem
ta demzhel ir, ka LAFs ir vnk rallija komisija...jakas par komisijām, tad savu darbibu ir beigusi treka komisija... zhel, to cilveku ieguldita darba(Aigara, Viļņa, Ribņikova ši sporta atīstībā...)

bet sak jau ar vien vairāk braukt tie rallisti apkārt, tagad egle,somijā...