Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Saramotins: "Apmierināts būtu ar vietu desmitniekā"

Saramotins: "Apmierināts būtu ar vietu desmitniekā"
Aleksejs Saramotins pēc finiša Londonā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Jūtos noguris. 250 kilometru tomēr," pēc finiša grupas braucienā šodien atzina Latvijas vadošais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins. Cerības bijušas lielas, mērķi olimpiskajā debijā - augsti, taču šoreiz tie palika nepiepildīti. "Te tāda trase, ka vienam kaut ko grūti izdarīt..."

"Bija jau man atrāviena mēģinājums, taču pēc tam - atkal visi kopā. It kā vajadzēja būt sprintam, bet - nesanāca tikt priekšgalā un ar to viss arī beidzās. Es jau uz apļiem mēģināju kaut ko darīt, lai būtu priekšā, taču neizdevās piebraukt. Te jau pārsvarā strādāja sprinteru komandas, man atlika mēģināt dabūt kaut kādu vietu, lai normāli nofinišētu. Nevarēju neko izdarīt. Cerēju, ka briti uzņemsies iniciatīvu, beigās paļāvos, ka vinnēs Kavendišs, taču - nesanāca," pēc finiša, kurā ierindojās 55. vietā, atzina Aleksejs Saramotins. Vienatnē kaut ko izdarīt bijis ļoti grūti, bet palīgus, ar ko sadarboties, šoreiz atrast nav izdevies. "Izdarīju visu, kas šajā situācijā bija iespējams. Ja mēs būtu vairāk latviešu braucēju, varētu mēģināt priekšā kaut ko piestrādāt, lai ķertu rokā, taču - nebija. Neesmu jau arī es tik labs sprinteris. Tāpat arī kondīcija šobrīd nav vislabākā - nav slikta, taču arī ne ideāla. Taču cīnījos, cik varēju. Pirms trīs dienām atbraucu no augstkalnes, pirmajās divās stundās kājas bija pasmagas, taču pēc tam atlaida. Trase bija laba - interesanta, piemērota man."

Latvijas riteņbraucējs neslēpa, ka pirms savām pirmajām olimpiskajām spēlēm lolojis pietiekami augstus mērķus. "Būtu bijis apmierināts ar desmitnieku. Taču pietrūka. Spurtā atdevu mazliet par daudz spēka, kuru pēc tam pietrūka, lai noturētos priekšā. Finišs sanāca diezgan ātrs, bet tas jau - tikai par trešo vietu. Tas, ka vinnēja Vinokurovs, man ir pārsteigums - domāju, ka zeltu paņems kāds sprinteris. Viņš ir stiprs, par to nav runas, taču uzskatu, ka viņam palīdzēja veiksme. Taču acīmredzot viņam vajadzēja vairāk nekā pārējiem. Tomēr jau iet uz pensiju..." Vakar atklāšanas ceremoniju Aleksejs pametis jau pusdesmitos, un par olimpisko gaisotni izsakās rezervēti. "Mazliet citādāk ir, taču - tas pārsvarā apsardzes un ažiotāžas dēļ. Manrāžas pirms mačiem nebija - tādā līmenī nebraucu pirmoreiz. Vienīgais - pirmoreiz saskāros ar tādu līdzjutēju interesi. Visas trases garumā - stāv, kliedz. Ausis jau pilnas... Nežēlīgi daudz! Bīstami - daudzi lien iekšā trasē, lietojuši alkoholu, jau neadekvāti savā rīcībā. Viņu dēļ sanāca kādi divi kritieni. Taču sportiskā ziņā olimpiskā gonka pat vieglāka nekā pasaules čempionāts - te nav tādas konkurences, nav tik daudz spēcīgo braucēju. Labprāt pēc četriem gadiem brauktu atkal - tad noteikti varu būt vēl spēcīgāks, pieredzes būs vairāk. Darīšu visu iespējamo un cerams - būsim jau vairāki no Latvijas, kas spēs kvalificēties un tiks uz spēlēm."

Londonā riteņbraucējs neuzkavēsies - jau rīt posīsies tālāk uz Franciju, kur 1. un 2. augustā piedalīsies divdienu velobraucienā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-07-28 19:55, pirms 12 gadiem
starts atbilstoši iespējām. Nav ko pārmest.
Slēpts komentārs: Michael Phelps
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: green

  +3 [+] [-]

, 2012-07-28 22:08, pirms 12 gadiem
lancelots rakstīja: WO WO tuurists aizbrauca ar grupu liidz finisham 55 vai pedejais nekada starpiiba..... lai jau brauc maajaa un studieree kas nesanaaca... aksts
Zini ko, aizbrauc un nobrauc labāk !

  +2 [+] [-]

, 2012-07-28 22:34, pirms 12 gadiem
Vieta ir ok. Taads ir grupas brauciens. Shodien 55., riit 20., bet pariit 85. Desmitnieks ir augsts meerkjis, taadi ir jaastaada, bet pagaidaam tas mazliet nereaali, bez citu paliidiziibas. Vieniigi nesapratu vinja izteikumu "te nav tādas konkurences, nav tik daudz spēcīgo braucēju." Tak pashi speeciigaakie tur bija.

     [+] [-]

, 2012-07-30 00:52, pirms 12 gadiem
Saramotins ir labakais, kas mums arī bij pieejams uz Olimpiskajām spēlēm.. malacis
Labi, ka neaizbrauca Smukulis,skatoties vina pedejos rezultatus Polijas turē..