Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Olimpiešiem tiks piešķirtas maksimālās prēmijas

Jānis Pārums

Olimpiešiem tiks piešķirtas maksimālās prēmijas
Māris Štrombergs uz pjedestāla dzied Latvijas himnu
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Trešdien, 24.oktobrī, notikušajā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē tika atbalstīts lēmums piešķirt naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā 2012.gada Londonas Olimpiskajās spēlēs un Paraolimpiskajās spēlēs. Naudas balvas piešķirs to maksimālā apjomā, un kopumā šim mērķim no valsts budžeta plānots atvēlēt 660 400 latu.

Minēto lēmumu apstiprināšanai plānots virzīt jau uz nākamo Ministru kabineta sēdi 30.oktobrī.

Jāatgādina, ka noteikumi paredz, ka par olimpisko un arī paraolimpisko zelta medaļu piešķir līdz 100 000 latu (šogad olimpiskajām prēmijām pielīdzināja arī paraolimpiskās prēmijas). Latvijai olimpiskajās spēlēs zelta medaļu izcīnīja BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, bet paraolimpiskajās spēlēs pie zelta tika arī lodes grūdējs Aigars Apinis (viņam arī sudrabs diska mešanā). Tāpat prēmijas saņems bronzas medaļnieki pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, ceturtās vietas ieguvēja tāllēkšanā Ineta Radeviča un ceturtās vietas ieguvējs paraolimpiskajā iejādē Rihards Snikus (vēl arī viņam sestā vieta).

Lemjot par 2013.gadā papildus nepieciešamo valsts budžeta finansējumu pedagogu darba samaksai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs, padome atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) sagatavotos priekšlikumus iesniegt papildu finanšu pieprasījumu likumprojekta „Par valsts budžetu 2013.gadam” otrajam lasījumam Saeimā. Papildus līdzekļi nepieciešami, jo šogad ir palielinājies sporta skolu audzēkņu skaits, kā arī nodibinātas vairākas jaunas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes, kuras pretendē uz valsts budžeta finansējumu treneru algām. IZM sagatavojusi papildu finansējuma pieprasījumu 500 775 latu apmērā, kas 2013.gadā ļautu palielināt sporta treneru algām pieprasītās dotācijas apmēru. Saeimai, izskatot papildus piešķiramā finansējuma apmēru, būs jāņem vērā FM ierosinājums nākamajā gadā papildus piešķirt 327 646 latus, kas nodrošinātu sporta treneru algu finansēšanu no valsts budžeta līdzšinējā apmērā.

Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāja vietnieks, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzsvēra, ka IZM tuvākajā laikā uzsāks darbu, lai kopā ar Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomi un citiem sadarbības partneriem izstrādātu ilgtermiņa profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās kvalitātes sasaistes sistēmu. Līdzīgā kā ar pedagogu arodbiedrību, plānots sagatavot un parakstīt memorandu arī ar šo profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu pārstāvošo organizāciju.

Uzsākot diskusiju par ziedojumu sadali sporta nozarei, IZM uzdots organizēt atsevišķas saskaņošanas sanāksmes, lai kopīgi ar visām ieinteresētajām pusēm izstrādātu konkrētu kārtību un kritērijus ziedojumu sadalei. Pēc kritēriju apstiprināšanas Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē būs iespējams lemt par sportam ziedoto līdzekļu sadali. Šis jautājums tiks iekļauts nākamās padomes sēdes darbakārtībā.

Sporta padome 24.oktobrī atbalstīja nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Sporta kompleksam „Daugavas sporta nams”, kā arī atbalstīja nacionālās sporta bāzes – Sporta komplekss „Mūsa” – sastāvā iekļauto nekustamo īpašumu papildināšanu ar vairākiem nekustamajiem īpašumiem.

Padome konceptuāli atbalstīja finansiāla atbalsta sniegšanu 2013.gada Speedway Grand Prix organizēšanai Daugavpilī, aicinot VAS „Latvijas dzelzceļš” finansējumu paredzēt no ziedojumiem sportam atvēlētajiem līdzekļiem, nodrošinot arī Daugavpils pašvaldības līdzfinansējumu.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departaments

  +6 [+] [-]

, 2012-10-24 16:11, pirms 11 gadiem
Cerams, ka politbirojam, ar Dombrovski priekšgalā, arī izsniegs prēmijas pilnā apmērā... Ziemassvētki un tā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-24 16:12, pirms 11 gadiem
kas vēl nebūs?

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 16:21, pirms 11 gadiem
vēlēšanas tuvojas vai kā, nespēju noticēt... pag. bet vēl jau MK tik spriedīs!?
Slēpts komentārs: Guntars 19
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 16:47, pirms 11 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Itkā jau par olimpisko astotnieku jādod prēmijas,bet nu tas jau Ķīlis,gan jau kabatā ieliks Rubļevskas un Palameikas latus
Vispār jau līdz 73-jai?
Parādi kādi normatīvie dokumenti to paredz, jeb tās ir Tavas fantāzijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2012-10-24 17:17, pirms 11 gadiem
Vo te mēs atkal redzam Latviešus klasiskos, vienmēr par kko jābubina, un jābūt neapmierinātam.
Vai tad tiešām nevaram priecāties par pareizu rīcību un godīgi nopelnītu atbalstu tiem kuri nes Latvijas vārdu pasaulē?

Beidziet būt neapmierināti ar visu un dzīve kļūs labāka!

Bet liels prieks par sportistiem, lielus panākumus tālākajos startos!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 17:20, pirms 11 gadiem
Ha! un es biju domajis ka vinas jau sen ir piskirtas!

  +4 [+] [-]

, 2012-10-24 18:05, pirms 11 gadiem
Tas vispār ir apspriežams jautājums? Loģiski, ka maksimājās jāpiešķir un tām jau sen bija jābūt mūsu olimpiešu kontos... Olimpieši malači, lepojamies!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 18:05, pirms 11 gadiem
Agris 77 rakstīja: Vispār jau līdz 73-jai?
Parādi kādi normatīvie dokumenti to paredz, jeb tās ir Tavas fantāzijas?
Tie paši normatīvie dokumenti kas paredz prēmijas medaļniekiem.

  -3 [+] [-]

, 2012-10-24 18:14, pirms 11 gadiem
normāli, kopš spēlēm pus gads pagājis bet viņi vēl tikai piešķirs. citās āfrikas valstīs arī tā ir vai tikai latvijā?

  +3 [+] [-]

, 2012-10-24 19:03, pirms 11 gadiem
wifebeater rakstīja: normāli, kopš spēlēm pus gads pagājis bet viņi vēl tikai piešķirs. citās āfrikas valstīs arī tā ir vai tikai latvijā?
pusgads nekaadi skaitot nesanāk. es domāju, ka citur tas nenotiek ātrāk

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 19:37, pirms 11 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Tie paši normatīvie dokumenti kas paredz prēmijas medaļniekiem.
Vai nebija līdz sestajai?

     [+] [-]

, 2012-10-24 21:09, pirms 11 gadiem
Ir pelnijusi Respect!