Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Olimpisko spēļu lielākais krāpnieks dabū četrus gadus cietumā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpisko spēļu lielākais krāpnieks dabū četrus gadus cietumā
Olimpisko spēļu vakars Londonā
Foto: AP / Scanpix

Lielākais neeksistējošo biļešu izplatītājs nopelnīja vairāk kā pusmiljonu eiro un piemānīja vairāk kā 400 cilvēku. Krāpnieks tika notverts un notiesāts uz četriem gadiem cietumā.

Viltotās biļetes Hristakis Ioannu (44) izplatīja ar interneta lapām (www.2012-londonsummergames.com un www.2012-londonsummergames.org), kuras bija vizuāli ļoti līdzīgas oficiālajām vietnēm. Viltnieks darbojās Portugālē, un krāpniecisko darbību rezultātā dažu nedēļu laikā viņš nopelnīja vairāk kā 500 000 eiro. Cietušie bija no vairāk kā 35 valstīm, neeksistējošās biļetes nopirka arī Francijas un Grieķijas olimpisko delegāciju dalībnieki. Ioannu tika arestēts Getvikas lidostā, kad viņš no Portugāles bija ieradies Londonā. Tiesa atzina viņu par vainīgu krāpšanā, un piesprieda četrus gadus ieslodzījumu cietumā.

"Ioannu bija pirmais šāda veida krāpnieks, kuru mēs identificējām, un viņš izrādījās arī lielākais. Šī lieta apliecina, ka internetā vidē krimināla rakstura darbību rezultātā var rasties ļoti daudz cietušo", norāda Skotlenjarda detektīvu priekšnieks Niks Daunings. "Vairāk kā 400 cilvēki palaida garām iespēju klātienē vērot olimpiskās spēles, jo viņi tika rupji apmānīti". Kārtības sargs norāda, ka cilvēkiem ir jābūt ļoti uzmanīgiem, iepērkoties internetā.

Izmantotie resursi:
sky.com

  +1 [+] [-]

, 2012-10-13 15:15, pirms 11 gadiem
Pareizi ir.. es viņu ietupinātu vēl uz ilgāku laiku..!!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-13 15:22, pirms 11 gadiem
pie Arenas uz hokeju un citiem pasakumiem pa pilnam ar mahinatoriem tirgotajiem,nesen biju aculiecinieks,ka dzeks perk no siem bileti un vnk nagjaka pasuta nahren un iet ieksa nesamaksajot siem spekulantiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-13 16:08, pirms 11 gadiem
katrs pelna kā māk.......................
nav jau vinja problema, bet to,kuri tas biļetes pērk.!!!
Tagad tik spekulantam ir rūtaina problēma!