Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Vīriešu ūdenspolo turnīrā pirmo reizi uzvar Horvātija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vīriešu ūdenspolo turnīrā pirmo reizi uzvar Horvātija
Horvātijas komanda
Foto: AFP/Scanpix

Pirmo reizi olimpisko spēļu vīriešu ūdenspolo sacensībās uzvarējusi Horvātijas izlase, kas Londonas spēļu pēdējā dienā notikušajā finālā ar 8:6 pieveica Itāliju.

Finālā, kurā piedalījās turnīra divas labākās aizsardzības un arī vārtsargi – Josips Pavičs un Stefano Tempesti – liela rezultativitāte nebija gaidāma, un tā arī notika.

Horvātija svaru kausus savā pusē beidzot spēja nosvērt 2. puslaika sākumā, kad divreiz iemeta Miho Boškovičs, vispirms izceļoties ar tālmetienu, bet pēc tam arī realizējot soda metienu. Tas horvātiem ļāva izvirzīties vadībā ar 5:3.

Horvātija Londonā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu un otro reizi kopš 1996. gada spēlēja finālā. Atlantā zelta medaļu mačā tika piedzīvots zaudējums pret Spāniju.

Spēlē par 3. vietu Serbija ar 12:11 pieveica Melnkalni. Savukārt tikai 5. vieta šoreiz Ungārijai, kas uzvarējusi pēdējās trīs olimpiādēs.

Izmantotie resursi:
london2012.com