Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Čerkovskis: "Laikam nav lemts..."

Čerkovskis: "Laikam nav lemts..."
Modernās pieccīņas sacensības Londonā ceturto olimpisko spēļu dalībniekam Denisam Čerkovskim beidzās ar izcīnītu 19. vietu. Foto: Romāns Kokšarovs, "f64 photo agency"/"Sporta Avīze"

Pārsteidza, ka Deniss Čerkovskis pēc 19. vietas ieņemšanas olimpiskajās spēlēs Londonā pie žurnālistiem atnāca diezgan smaidīgs. Tas gan nenozīmēja, ka viņu nesarūgtināja aina uz rezultātu tablo. Gluži vienkārši viņš bēdu kamolu jau bija norijis pēc jāšanas disciplīnas dažas stundas iepriekš. Pēdējā - skriešanas un šaušanas kombinācijā - tāpat vairs nebija nekas glābjams. "Laikam man nav lemts izjāt labu rezultātu olimpiskajās spēlēs. Visās četrās mani zirgs ir aizvilcis ļoti tālu..." ar nožēlu atzina pieredzējušais modernās pieccīņas meistars.

Visvairāk viņš varēja būt apmierināts ar pirmo disciplīnu - paukošanu, kurā viņš uzstādīja savu personīgo rekordu olimpiskajās spēlēs - 952 punkti. "Zinot, ka otro pusi baigi mocījos ar krampjiem (tie piezagās rokai - aut.), izpaukoju diezgan adekvāti. Ar krampjiem gan biju rēķinājies - ir man tāda problēma, vienīgi nedomāju, ka tie būs tik spēcīgi," papildināja Čerkovskis.

Peldēšanā Deniss no personīgā rekorda atpalicis sekundi un sešas desmitdaļas. "Par rezultātu nav ko īsti sūdzēties. Ja būtu 2:08, būtu ļoti gandarīts, ja 2:09 - apmierināts. 2:10 nav slikti, taču gribēju nedaudz labāk."

Par jāšanu... Eh, ko nu par to. Viss redzams uz tablo. Šajā disciplīnā Čerkovskis uzrādīja 32 rezultātu 36 dalībnieku konkurencē. Zirgs Rambo nebija nekāds Rembo... Deniss gan nenovēla visu vainu tikai uz zirgu, arī pašam bijušas kļūdiņas. "Pirmais jātnieks ar šo zirgu distanci izjāja ar četriem gāztiem (šķēršļiem - aut.). Neteiktu, ka tas jātnieks ar kaut ko būtu par mani stiprāks. Laikam man nav lemts izjāt labu rezultātu olimpiskajās spēlēs. Visās četrās mani zirgs ir aizvilcis ļoti tālu... Negribu visu vainu novelt uz zirgu, bet viņš (jau iesildoties - aut.) mēģināja mani vairākas reizes nomest, ārdījās. Varbūt nebija tieši mērķis mani nogāzt, taču ārdīties ārdījās. Kad bija jāiet laukumā, galīgi negāja uz priekšu. Kaut kas viņam nepatika."

Ar kombināciju Deniss bija apmierināts, taču, lielos vilcienos, tā vairs neko neizšķīra. Čerkovskis gan uzsvēra, ka tādēļ slinkojis neesot, bet, cik varēja noprast, no ādas ārā arī nav līdis. "Izdarīju maksimumu, ko varēju, startējot no tās (20. vietas - aut.) pozīcijas. Ja būtu par ko pacīnīties, iekšā vēl bija, ko iedot."

Modernās pieccīņas treneris Mihails Jefremenko norādīja, ka jāšanas disciplīnā notikušais vēl esot jāanalizē, bet šķitis, ka zirga atteikšanās lekt pāri šķērslim tomēr bijusi sportista kļūda. "Viņš slikti veica apgriezienu, mazliet nepareizi (nostrādāja - aut.) ar rokām. Par vēlu sāka kaut ko darīt, jo bija redzams, ka būs atteikšanās." Par pārējām disciplīnām neko sliktu teikt neesot iemesla. "Ja viņš pirms kombinācijas būtu ap desmito vietu, būtu pavisam cita motivācija. Ir taču atšķirība, vai tu cīnies par pirmo trijnieku vai sešinieku, vai par 20. vietu," piemetināja Jefremenko.

Uz jautājumu, vai Čerkovski pēc četriem gadiem varēs sastapt nākamajās olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, 33 gadus vecais sportists atbildēja: "Man gribētos. Es vēl neesmu vecs. (Smaida.) Šis tas jau ir - gadiņus no pases izdzēst nevar, bet es gribētu. Man joprojām patīk darīt to, ko es daru. Tad kāpēc nē, ja ir veselība! Jautājums ir par finansiālo situāciju. Ja spēšu nodrošināt pilnvērtīgu trenēšanās procesu, kāpēc nē! Galu galā Atēnās startēja 40 gadus vecs sportists, kurš 1988. gadā Seulā bija ieņēmis trešo vietu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-08-12 08:03, pirms 12 gadiem
Es gan novēlu vēlvienu olimpiādi un tad tādu kārtīgu finišu ar medaļām... tad gan var beigt!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-12 08:51, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: «Man joprojām patīk darīt to, ko es daru. Tad kāpēc nē, ja ir veselība! « Par saviem līdzekļiem vari stāvēt uz galvas, bet finansēt valstij mūžīgo neveiksminieku būtu gan nepareizi.
šitadiem kretiniem vieta ir tikai centraltirgu (spirt sigareti), jo ar savu aprobežotibu un analfabetismu tur tādiem istā vieta

  -4 [+] [-]

, 2012-08-12 09:59, pirms 12 gadiem
protams, es jau zināju, ko viņš teiks...kārtējo reizi nepaveicās ar zirgu.....interesanti kāpēc vnm līderiem un labākajiem paveicās ar izlozi....moška tas vnk tāpēc, ka viņi arī māk jāt uz zirga, ne tikai uz suņiem kā Deniss?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-12 10:12, pirms 12 gadiem
viss normāli,cīnījies līdz galam

  +3 [+] [-]

, 2012-08-12 10:59, pirms 12 gadiem
Šoreiz jau nemaz pats nevaino zirgu, saka, ka netika gala...
Ko darit, tads sports! Interesanti tikai-ja Cerkovskis un Rublevska beigs pec sis olimpiades, tad pueauguso pieccina LV pilnigi pazudis uz vairakiem gadiem...un vai vispar atgusies...