Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Federers neaizstāv olimpisko dubultspēļu titulu, vienspēlēs iekļūst ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers neaizstāv olimpisko dubultspēļu titulu, vienspēlēs iekļūst ceturtdaļfinālā
Rodžers Federers
Foto: AFP/Scanpix

Mainīgas sekmes Šveices nacionālajā dienā šīs valsts izcilākajam sportistam – tenisa superzvaigznei Rodžeram Federeram. Viņš trešdien sasniedza Londonas olimpiādes vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu, bet dubultspēlēs izstājās jau 2. kārtā, neaizstāvot Pekinā izcīnīto titulu.

Ar pirmo numuru izliktais Rodžers Federers vienspēļu turnīra 3. kārtā divos setos nolika pie vietas Uzbekistānas pārstāvi Denisu Istominu – 7:5, 6:3. Pirmajā setā Federers ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, taču breika pārsvaru atdeva. Istomins pie 5:5 neizmantoja trīs breikbumbas, nedaudz vēlāk sabrūkot un piedzīvojot loģisku zaudējumu. Federera nākamais pretinieks būs Džons Isners, kurš episkā spēlē uzveica Janko Tipsareviču - 7:5, 7:6(14). Mača pēdējā izspēle bija Serbijas otrā numura dubultkļūda.

Federers pārī ar Stanislasu Vavrinku vairs neturpina dubultspēles. Pekinas olimpiskie čempioni šodien Šveices nacionālajā dienā 2. kārtas spēlē trīs setos ar 6:1, 6:7(5), 3:6 piekāpās Izraēlas duetam Džonatanam Erliham un Endijam Ramam.

Tāpat kā pirmajā kārtā pret Fabio Foņīni, arī šoreiz Novaks Džokovičs bija spiests spēlēt trīs setus pēc tam, kad zaudēts pirmais. Serbs tikās ar Austrālijas veterānu Leitonu Hjuitu. Divu bijušo ranga līderu un Vimbldonas čempionu cīņu labāk sāka Hjuits, kurš pirmajā setā pieļāva tikai divas nepiespiestās kļūdas.

Hjuitam 9. geimā ar trešo breikbumbu izdevās tikt pie breika. Džokovičs garu izspēli pabeidza ar bekhendu tīklā. Hjuits pēc tam uz nulles izservēja pirmo setu, to uzvarot ar 6:4. Punktu Hjuits pielika ar teicamu apvedošo sitienu pa līniju. Apvedošie sitieni Hjuitam šodien bija ļoti labā līmenī.

Otrajā setā Džokovičs pie 5:3, 30:0 neizservēja setu, taču nedaudz vēlāk neļāva Hjuitam tikt līdz taibreikam, otro setu "paņemot" ar 7:5. Hjuits tobrīd salūza, bet Džokovičs pārslēdza ātrumus un trešajā setā zaudēja tikai vienu geimu. Visā mačā Džokovičam uzvara ar 4:6, 7:5, 6:1.

Novaka nākamais pretinieks būs Žo-Vilfrīds Tsonga. Francūzis neizrādīja noguruma pazīmes pēc vakardienas maratona mača pret Milošu Raoniču un šodien spēja uzvarēt divos setos – 7:6(5), 6:4 pret Felisiano Lopesu. Tsonga pēc mača atzina, ka spēku pēc vakardienas grūtās spēles spējis atrast Francijas dēļ.

Nelielu pārsteigumu sarūpēja Japānas pirmais numurs Kei Nišikori, kurš ar 6:0, 3:6, 6:4 pieveica Spānijas otro labāko tenisistu Davidu Fereru, atkārtojot pirms četriem gadiem "US Open" iespēto, kad viņam Fereru izdevās uzveikt piecos setos.

Šodien Nišikori izvēlējās agresīva tenisa taktiku, kas Fereru izsita no sliedēm. Spānis atguvās no 0:6 zaudēta pirmā seta (pēdējais viņu "sausā" sagrāva Rafaels Nadals (otrais sets Romas finālā)) un ar 6:3 uzvarēja otrajā setā. Trešajā setā pie 5:4 Nišikori labā mačs tika pārtraukts tumsas dēļ.

Turnīra organizatori nolēma spēli pabeigt centrālajā kortā, kur ir pieejams gan jumts, gan apgaismojums. Tādos apstākļos tika nospēlēts tikai viens geims, kurā Ferers ar kļūdām nenoturēja savu servi. Nišikori ceturtdaļfinālā spēkosies ar Huanu Martinu Del Potro. Argentīnietis ar Nišikori ticis galā visās trīs spēlēs, no kurām pēdējā bija šogad Vimbldonā.

Londonas olimpiādes tenisa turnīrs. Vīriešu vienspēles

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – Denis Istomin7:5 6:3
(2) Novak Djokovic – Lleyton Hewitt4:6 7:5 6:1
(3) Andy Murray – Marcos Baghdatis4:6 6:1 6:4
(15) Kei Nishikori – (4) David Ferrer6:0 3:6 6:4
(5) Jo-Wilfried Tsonga – Feliciano Lopez7:6(5) 6:4
(10) John Isner – (7) Janko Tipsarevic7:5 7:6(14)
(8) Juan Martin Del Potro – (12) Gilles Simon6:1 4:6 6:3
(11) Nicolas Almagro – Steve Darcis7:5 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Roger Federer – (10) John Isner
(2) Novak Djokovic – (5) Jo-Wilfried Tsonga
(3) Andy Murray – (11) Nicolas Almagro
(8) Juan Martin Del Potro – (15) Kei Nishikori

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Olympic Tennis Event

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:08, pirms 12 gadiem
Nu, ko lai saka - tagad Fedjam jākoncentrējās uz vienspēlēm, tām jāatdod visi spēki. Fedja jau saprot, ka šī ir pēdējā iespēja - pēc 4 gadiem Rio mūziku pasūtīs jau pavisam citi cilvēki...
Nebeidzu jūsmot par Leitonu Hjūitu. Džeks sen zaudējis agrāko ātrumu, un tomēr joprojām ir bīstams ikvienam. Žēl, ka serve Leitonam pat spēka gados bijusi nekāda - cik ta tur šodien trūka, lai aizcīnītos līdz taibreikam otrajā setā. Un tur jau varēja gadīties visādi...
Lūk, no kā Ernests Gulbis varētu pamācīties mīlestību pret savu nodarbošanos!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:08, pirms 12 gadiem
Fedjam pret Isneru šogad,ļoti grūti gāja,ja tipsa nesaņemsies,būs manuprāt ļoti intresanta cīņa!Tagad Jaskatas Ferrers-Nisikoru! Liela daļa prognozēja Fereram lūzienu un 1/4 parsteigumu Nisikoru! Būs baigi intresanti!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:11, pirms 12 gadiem
Dmitry rakstīja: Nu, ko lai saka - tagad Fedjam jākoncentrējās uz vienspēlēm, tām jāatdod visi spēki. Fedja jau saprot, ka šī ir pēdējā iespēja - pēc 4 gadiem Rio mūziku pasūtīs jau pavisam citi cilvēki...
Nebeidzu jūsmot par Leitonu Hjūitu. Džeks sen zaudējis agrāko ātrumu, un tomēr joprojām ir bīstams ikvienam. Žēl, ka serve Leitonam pat spēka gados bijusi nekāda - cik ta tur šodien trūka, lai aizcīnītos līdz taibreikam otrajā setā. Un tur jau varēja gadīties visādi...
Lūk, no kā Ernests Gulbis varētu pamācīties mīlestību pret savu nodarbošanos!
Par tiem 4gadiem nu vel nevar zināt, Hass ir 3gadus vecāks, bet paskaties kā spēle un ar visām traumām! Fedjam kuram daba ir apveltijusi ar tādu ķermeni kas vienkarši ir mašīna! Tad es teiktu,ka Fedja pēc 4gadiem tieši varētu beigt un vel parādīt klasi! Atceries agassi tikai uz 30tajiem uzņema tempu,tas pats Fish(bet par fishu cits stāsts)

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:12, pirms 12 gadiem
Hjuitam pulveris vēl sauss. Vecmeistars vēl ierādīs vietu daudziem tuvākajā laikā. Jā, Nole pirmajā setā samērā daudz kļūdijās, bet to viņam piespieda darīt Hjuits, trenkājot pa laukumu. Cik reizes Nole šodien krita vai stiepās izmisīgos izklupienos pēc bumbas... Pirmais sets Hjuitam bija izcils, bumbiņas iet laukumā un pats piespiež kļūdīties Džoko. 2.setā Novāks jau krietni agresīvāks bija, bet Hjuits viņu tāpat ik pa brīdim smuki piečakarēja ar apvedošo vai kā savādāk. Trešajā setā jau Hjuits mazliet noplīsa, un arī Džoko sāka mazliet vairāk paveikties, bumbiņas uzkrīt uz līnijām utt. Lai nu kā, ja Hjuits beidzot pa ilgiem laikiem spēs nospēlēt pāris mēnešus bez traumām, viņš būs nopietns spēks ar ko favorītiem rēķināties.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:13, pirms 12 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Par tiem 4gadiem nu vel nevar zināt, Hass ir 3gadus vecāks, bet paskaties kā spēle un ar visām traumām! Fedjam kuram daba ir apveltijusi ar tādu ķermeni kas vienkarši ir mašīna! Tad es teiktu,ka Fedja pēc 4gadiem tieši varētu beigt un vel parādīt klasi! Atceries agassi tikai uz 30tajiem uzņema tempu,tas pats Fish(bet par fishu cits stāsts)
Problēma ir cita - Rio noteikti uzklās mālu. Un tur jau 35 gadīgs Fedja, lai arī mašīna, fig izskries līdzi jaunajiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:14, pirms 12 gadiem
Dmitry rakstīja: Problēma ir cita - Rio noteikti uzklās mālu. Un tur jau 35 gadīgs Fedja, lai arī mašīna, fig izskries līdzi jaunajiem.
Moš tomēr uzliks hard? Kas viņu zin, ko tie brazīļi izštukos. Bet tāpat Federers, ja vēl spēlēs, noteikti būs spēks, ar ko rēķināties.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-01 21:19, pirms 12 gadiem
Un vispār, esmu mazliet vīlies jaunatnē. Protams, prieks, ka tā "izšāva" mans bērnu dienu elks Leitons, tomēr cerēju, ka Londonas OS pienāks laiks parādīt sevi jaunatnei - Dimitrovam, Tomičam, Raoničam. Tiesa, vēl jau Nišikori ir ierindā... Vispār man kaut kā neliekas, ka šī paaudze būtu īpaši spēcīga. Ceru, ka viņi drīz spēs CĪNĪTIES ar Nole, Rafu un Fedju par vietu topā, nevis gaidīs, kamēr Nole un Rafa vairs kājas nepavilks un vnk aizpildīs tukšumu.

     [+] [-]

, 2012-08-01 21:26, pirms 12 gadiem
Ferrers - Nisikora vnk amazing padsmitminutes 0-6 Fererram tada melna diena,viss vienkarsi dēli...