Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Džudo sacensībās zelts Korejai un Francijai, rīt uz tatami kāps Borodavko

Krišs Upenieks

Džudo sacensībās zelts Korejai un Francijai, rīt uz tatami kāps Borodavko
Čempions kopā ar savu treneri
Foto: AP/Scanpix

Aizvadīta jau piektā diena Londonas olimpiskajās spēlēs džudo sacensībās. Vīriešiem svarā līdz 90 kilogramiem triumfēja ar 11. numuru izliktais Dae Nams Songs no Korejas, bet dāmām līdz 70 kilogramiem labākā izrādījās galvenā favorīte francūziete Lūsija Dekosa.

Vīriešu sacensības svarā līdz 90 kilogramiem izvērtās ļoti interesantas. 1/4 finālā no cīņas par zeltu izstājās galvenais favorīts grieķis Ilias Iliadis, kurš piekāpās krievam Kirilam Deņisovam. Krievijas džudists gan pusfinālā zaudēja kubietim Aslejam Gonzalesam, bet beigās palika arī bez medaļas. Par čempionu kronēts tika ar 11. numuru izsētais korejietis Dae Nams Songs, kurš finālā papildlaikā pieveica jau pieminēto Kubas džudistu. Bronzas medaļas Iliadim, kā arī japānim Masaši Nišijamam, kurš pēc tiesnešu vērtējuma pieveica krievu.

Dāmām svarā līdz 70 kilogramiem triumfēja galvenā favorīte Lūsija Dekosa no Francijas. Džudiste sacensības aizvadīja pārliecinoši, bet finālā pieveica Vācijas pārstāvi Kerstinu Tīlu. Trešā vieta kolumbietei Juri Alvearai, kura aizvadīja drošu cīņu pret ķīnieti Fei Čenu, kā arī Nīderlandes sportistei Editai Bošai. Viņa uz bronzas maču izgāja ļoti motivēta, pelnīti papildlaikā pēc tiesnešu vērtējuma pieveicot korejieti Je-Sulu Hvangu.

Rīt galvenā diena arī visai Latvijas džudo sabiedrībai. Uz tatami svarā līdz 100 kilogramiem kāps Latvijas izlases līderis un pasaules ranga 15. numurs Jevgēņijs Borodavko. Izloze nav no tām sliktākajām, tāpēc visiem Latvijā būtu vērts pasekot mūsu džudistam! Sacensību sākums pulksten 11:30.

Izmantotie resursi:
london2012.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 00:06, pirms 12 gadiem
Borodavko pirmais pretinieks nav nopietns. Nākamais būs respektablāks - visticamāk Zeevi.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-02 02:14, pirms 12 gadiem
Tvaika ielas doktorants rakstīja: No Borodavko gaidu tikai medaļu, cits iznākums tiks uzskatīts par neveiksmi!
100 procenti piekriitu