Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase gatavojas pasaules čempionātam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pēc četru dienu treniņnometnes Kandavā Latvijas lakrosa izlases treneris Pauls Dzintars Kalniņš izvēlējies potenciālos izlases kandidātus dalībai pasaules čempionātā lakrosā, kas notiks 2010. gada jūlijā Mančesterā.

''Jau patlaban ir skaidrs, ka mūsu izlasei ir labas perspektīvas'', stāsta Pauls Dzintars Kalniņš, kurš savulaik ir spēlējis ''Hobart'' koledžas komandā, kas ieguva zeltu medaļu, uzvarēdama ASV II un III divīzijas studentu čempionātu (NCAA) 1976.gadā, kā arī sudraba medaļas 1974. un 1975. gadā. ''Lai gan šis sporta veids ir kļuvis populārs Latvijā salīdzinoši nesen, puišiem ir labs potenciāls sekmīgam startam pasaules čempionātā'', uzsver Pauls Dzintars Kalniņš. Viņš gan pieļauj, ka izlases sastāvs vēl var mainīties, taču pamatkodols ir zināms jau tagad, un jau rudenī sāksies regulāri treniņi, lai uzlabotu sportisko formu un profesionālās iemaņas.

Treniņnometnē, kas no 3.līdz 6.augustam norisinājās Valsts Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma sporta kompleksā ar Direktoru skolas atbalstu, kopumā piedalījās gandrīz 50 dalībnieki no četriem Latvijas lakrosa klubiem. Plānots, ka Latvijas izlasē tiks iekļauti 23 puiši.

Līdz šim Latvijas izlase ir piedalījusies 2004.gada Eiropas čempionātā, pasaules lakrosa čempionātā 2006.gadā, 2008. gadā piedalījās Eiropas čempionātā Somijā. Lielākais Latvijas lakrosistu sasniegums ir izcīnītā 14. vieta pasaules Lakrosa čempionātā Kanādā 2006.gadā.

Viens no Direktoru skolas veidotājiem Jānis Stērninieks nometnes noslēgumā norādīja, ka atbalstīt tādu Latvijai netradicionālu sporta viedu kā lakross nolemts, jo tajā, kā jebkurā inovācijā, tiek saskatīta perspektīva: ''Lakross, tāpat kā viss cits jaunais, ir mūsu izaicinājums, un plānojam šī sporta veida attīstību Latvijā atbalstīt arī turpmāk''.

Informāciju sagatavoja:
Linda Truksne