Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NLL sezona sākas ar uguņošanu un "Mammoth" uzvaru

NLL sezona sākas ar uguņošanu un "Mammoth" uzvaru
Foto: instagram.com/nll/

Gada pirmajā dienā tika dots starts Nacionālās lakrosa līgas (NLL) sezonai, kura ir jubilejas, trīsdesmitā, reize, kad spēcīgākās lakrosa komandas noskaidros labāko un pirmajā cīņā tikās Džordžijas "Swarm" un Kolorado "Mammoth" vienības. Uzvaru ļoti rezultatīvā spēlē ar 16:15 svinēja "Mammoth".

NLL sezonas pirmā spēle tika aizvadīta "Pepsi Center" arēnā, tajā pašā, kur ikdienā savus mačus aizvada NHL komanda Kolorado "Avalanche" un lakrosa sezonas pirmo cīņu klātienē noskaitījās vairāk nekā 15 tūkstoši skatītāju.

Jāsaka, ka bija arī ko redzēt, jo abas komandas parūpējās gan par spraigu mača sižetu, gan par vārtu guvumiem visdažādākajās situācijās un skaitliskajos sastāvos, gan arī atrisinājumu vien mača pēdējās minūtēs. Runājot par pēdējām minūtēm, tad vēl nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms mača beigām Kolorado vienība atradās iedzinējos ar 14:15, taču pateicoties Kaluma Krauforda, kurš sešas sezonas pārstāvēja "Swarm" organizāciju, un Džona Granta precīzajiem metieniem, spēja sezonu sākt ar uzvaru.

Par mača rezultatīvākajiem spēlētājiem kļuva jau pieminētais uzvaras vārtu autors Džons Grants, Adams Džonss, kuri pārstāv Kolorado "Mammoth" un izcēlās ar septiņiem punktiem, bet zaudētājiem septiņi punkti Rendija Stātsa kontā.

Nacionālā lakrosa līgā ir pasaules vadošais iekštelpu lakrosa čempionāts, kurā piedalās komandas gan no ASV, gan Kanādas. Šogad turnīrā spēlēs deviņas vienības, kas ir sadalītas divās divīzijās – Austrumu un Rietumu divīzijās un katrai komandai ir jāizspēlē 18 mači. Jāpiebilst, ka šajā sezonā divas komandas ir arī mainījušas savu atrašanās vietu. "Swarm" ir pārcēlusies no Minesotas uz Džordžiju, bet "Rush", kas līdz šim bija bāzējusies Edmontonā, no šīs sezonas pārstāvēs Saskačevanu un spēlēs Saskatūnas pilsētā.

2016. gada NLL sezona ilgs no 1. janvāra līdz jūnijam, kad arī tiks noteikts čempions – Čempionu kausa ieguvējs. Iepriekšējā sezonā pie titula tika Edmontonas "Rush" komanda, kas ar 2:0 pārspēja Toronto "Rock". Šī bija mazrezultatīvākā finālspēle visā Čempionu kausa vēsturē, kā arī tajā ir fiksēta otra mazākā vārtu starpība un tikai otro reizi kausa vēsturē zaudētāju komanda nebija spējusi gūt vārtus.

NLL 2016. gada sezona

Austrumu divīzija

VKomandaSUZ
1.Buffalo Bandits000
2.New England Black Wolves000
3.Rochester Knighthawks000
4.Toronto Rock000
5.Georgia Swarm101

Rietumu divīzija

VKomandaSUZ
1.Colorado Mammoth110
2.Calgary Roughnecks000
3.Saskatchewan Rush000
4.Vancouver Stealth000

Izmantotie resursi:
Home Page | National Lacrosse League


, 2016-01-02 14:05, pirms 8 gadiem
kapēc vienā divīzijā vairāk komandu?
, 2016-01-02 14:16, pirms 8 gadiem
Sanchezzs rakstīja: kapēc vienā divīzijā vairāk komandu?
Tāpēc, ka 9 ar 2 bez atlikuma nedalās.
, 2016-01-02 14:20, pirms 8 gadiem
Juri, kaapeec neraksti par LV lakrosa chempi?
, 2016-01-02 14:23, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Juri, kaapeec neraksti par LV lakrosa chempi?
Tāpēc, ka to dara citi.
, 2016-01-02 14:25, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tāpēc, ka to dara citi.
Kādēļ SpēkaPienu taisa no pulvera kuru ieved no Vācijas?
, 2016-01-02 14:28, pirms 8 gadiem
Interesanti, vai šādi lakrosisti var arī kaut ko nopelnīt vai viņiem vajag pa starpsezonu kaut kur piestrādāt?
, 2016-01-02 14:32, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Kādēļ SpēkaPienu taisa no pulvera kuru ieved no Vācijas?
Vai tā tiešām ir es nez, sen neesmu dzēris ne piena spēku, ne par to interesējies, taču pēc tirgus situācijas tas ir tikai loģiski - Piena spēku ražo no sūkalām, bet tās parādās tikai tad, kad tiek ražots siers.

Siera patēriņš Latvijā nepieaug, bet Piena spēka patēriņš noteikti ir daudz lielāks nekā pirms dažiem gadiem, kad to sāka piedāvāt. Šo starpību kaut kā arī ir jākompensē, šajā gadījumā - ievedot pulveri no Vācijas.

Kopumā tā ir sporta UB problēma, proti, UB tiek patērēti vairāk, bet parastie produkti mazāk, kas nozīmē, ka rodas izejvielu deficīts, kas no sākuma nozīmē šādu iepirkšanu no lielražotājiem un lielajiem koncerniem, bet vēlāk tas arī nozīmē cenu palielināšanos.
, 2016-01-02 14:35, pirms 8 gadiem
Kardināls rakstīja: Interesanti, vai šādi lakrosisti var arī kaut ko nopelnīt vai viņiem vajag pa starpsezonu kaut kur piestrādāt?
Spēlētāji, kas spēlē gan NLL, gan MLL un šo to prot (t.i., nav galīgi atkritēji, bet arī zvaigznes ne) sezonā nopelna apmēram tikpat cik vidēja līmeņa MLS futbolists + vēl reklāmas līgumi.

Protams, miljoni tie nav, taču dzīvot var.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.
Foto: Team Latvia Lacrosse

Latvijas U21 lakrosa izlasei 19. vieta pasaules čempionātā

LETA. Latvijas U-21 vīriešu izlase sestdien Īrijā svinēja uzvaru pasaules U-21 čempionāta spēlē un noslēdza meistarsacīkstes 19.vietā.
Latvijas U21 vīriešu lakrosa izlases ekipējums priekš PČ Īrijā. Foto: Facebook/2022 Men's U21 Lacrosse World Championship
1

Latvijas U-21 lakrosa izlase pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 19.vietu

LETA. Latvijas U-21 vīriešu lakrosa izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi Īrijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par 19.vietu.