Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti
Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.

Pie panākuma pieaugušo grupā tika ''Archer Lacrosse'', kas ar 19:14 pieveica ''Mītavu''. Gatis Zeps šajā duelī guva sešus vārtus. ''Riga Griffins'' otrā komanda tikmēr ar 19:9 grāva pirmo komandu un vakara izskaņā ar 17:14 pieveica arī ''Mītavu''.

Jauniešu grupā tikmēr ''Riga Griffins'' U18 komanda ar 10:9 pieveica vienaudžus no ''Mītavas''. Rezultatīvākais šoreiz gan bija zaudētāju komandas līderis Jānis Saukitens.

''Mītavas'' U14 komanda tikmēr atriebās grifu vienaudžiem par zaudējumiem pārējo grupu spēlēs un savstarpējo dueli noslēdza ar panākumu - 5:4. Uzvaras vārti Kaspara Saukuma kontā, kurš precīzs mača gaitā bija četras reizes.

Turnīrs ir sadalīts trīs daļās. Otrais sabraukums paredzēts 9. oktobrī, taču medaļu kārta jeb izšķirošie mači nedēļu vēlāk - 16. oktobrī. Nākamā kārta paredzēta Jelgavā - Zemgales Olimpiskajā centrā, bet sadalīt godalgas lakrosisti dosies atpakaļ uz Pļavniekiem.

Šo čempionātu rīko Latvijas lakrosa federācija ar LSFP un WorldLacrosse finanšu līdzekļu atbalstu.

Pieaugušo grupas spēļu rezultāti un statistika: ŠEIT
U18: ŠEIT
U14: ŠEIT