Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Puiši no pirmās līdz pēdējai minūtei – fantastiski"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Puiši no pirmās līdz pēdējai minūtei – fantastiski"
Harijs Vītoliņš un Latvijas izlase. Foto: IIHF

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc izcīnītās pasaules čempionāta bronzas medaļas slavēja spēlētāju ieguldīto darbu sagatavošanās posmā, kapteiņa Kaspara Daugaviņa pienesumu un atzina, ka šī medaļa stāv pāri pārējām.

"Sapņi piepildās! Šo komandu nevajag motivēt. Bija jautājumi par emocijām pirms bronzas spēles. Mēs zaudējām Kanādai, mēs pirmo reizi bijām pusfinālā. Nebija iespējams, ka komanda nesaņemtos uz medaļu spēli. Puiši no pirmās līdz pēdējai minūtei – fantastiski. Viņus vajadzēja tikai turēt. Visi rāvās uz ledus, tikai vajadzēja turēt aiz krāgas, lai neizlec laukumā. Liels paldies sestajam spēlētājam tribīnēs – mēs visu spēli bijām vairākumā. Tas mums palīdzēja, tas piezemēja amerikāņus. Varēja redzēt, ka viņiem sāka trīcēt rokas. Netipiski amerikāņu komandai – viņi atkāpās. Tā ir visu mūsu uzvara," teica Harijs Vītoliņš.

Galvenais treneris uzsvēra, ka nevienā brīdī nav bijušas šaubas par jaudas trūkumu, arī pēc trešās spēles četru dienu laikā. "Šiem puišiem iedod vēl divas spēles… Mēs iziesim un tieši tāpat strādāsim. Enerģijas pieplūdums – liels paldies Ērikam Visockim par ieguldīto darbu. Spēlētājiem ir enerģijas pārpilnība. Palīdz arī rezultāts. Ja rezultāts ir labs un vari iet tikai uz augšu, enerģija rodas."

"Mēs sākumā nolikām, ka bez čīkstēšanas. Bez kāpēc, kas, kā. Izlasē ir tādi noteikumi, un tie jāpieņem. Puiši to pieņēma. Bija vajadzīgs lūzuma brīdis. Nebija tā, ka kāds iebilstu. Likām no pirmās dienas saprast, ka tā ir izlase, tas nav klubs. Puiši trenējās ar tādu atdevi! Bija brīdis, kad likās, ka ir par daudz no fiziskās programmas. Nebija nevienas dienas bez fiziskajiem treniņiem līdzās ledus treniņam. Tāpat uz ledus bija testi, lai redzētu progresu," par ieguldīto darbu teica Vītoliņš.

Viņš atzinīgi vērtēja komandas saliedētību un pauda, ka par to rūpējušies visi hokejisti, taču galvenās lomas tāpat spēlēja kapteinis un viņa asistenti. "Daugaviņu pirmo reizi redzēju tādā statusā. Esmu pieradis, ka viņš jokojas, bet te – nosvērts, pareizajā momentā saka un iesaka. Ar viņu katru dienu runājāmies, kā iekārtot nākamo dienu. Viņš teica: kā teiksi, tā darīsim. Fantastiska attieksme no spēlētājiem."

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca Kristiāns Rubīns, un viņš guva arī uzvaras vārtus pagarinājumā. Aizsargs Latvijas izlasi papildināja tikai pirms apakšgrupas beidzamās spēles pret Šveici. Vītoliņš novērtēja Rubīna attieksmi un teikto: "Viņš visu laiku teica – tiklīdz varēs, tā nākamajā dienā ir gatavs braukt uz izlasi."

Kā treneris Vītoliņš pasaules čempionātā izcīnījis pilnu medaļu komplektu un kļuvis par olimpisko čempionu, bet to paveicis kā asistents. Viņš atzina, ka šī ir karjeras nozīmīgākā medaļa. "Tu esi galvenais treneris, tu atbildi par visu, un tā atbildības sajūta ir ļoti liela. Cilvēki izsaka savas domas, un nekad nebūs, ka visiem būs pozitīvs viedoklis," teica Vītoliņš.

"Puiši likās zem ripām, krita bortos. Gāja uz ģērbtuvēm un nāca atpakaļ. Plāksteri, šprices…" par pašatdeves cenu runāja Vītoliņš, kurš piekrita – bronzas medaļa būs motivācija hokejistiem neatteikt izlasei. Savukārt uz Jāņa Matuļa jautājumu par Triju zvaigžņu ordeņa piešķiršanu Vītoliņš bija noraidošs. "Vajadzīgs lielāks ieguldījums Latvijas hokejā. Tas tomēr ir īstermiņa turnīrs. Daudz esam sasnieguši, esam apvienojuši tautu. Redzam, ka divu dienu laikā var piepildīt halli. Tieši tādēļ mēs spēlējam."

"Latiņa ir uzcelta augstu, bet nākamās spēles sāksies no nulles. Nevajag celt ilūzijas, ka tagad visus apspēlēsim pa pieciem sešiem vārtiem. Tāpat būs spēles ar vienas ripas pārsvaru, būs zaudējumi, būs arī sāpīgi zaudējumi. Tāds ir hokejs. Tagad mēs redzējām, ka varam cīnīties, ka mums ir raksturs. Īsos čempionātos raksturs daudz dod. Ne meistarība, bet komandas saliedētība, vienotā doma par mērķi. Manos laikos ceturtdaļfināls bija izpildīts uzdevums. Šeit jutu, ka tā nav. Arī es teicu, ka tas nav tas lielais brīnums. Sapņi piepildās."

"Tagad lēnām nāk apjausma par paveikto. Medaļa ir īsta," bronzā iekodās Vītoliņš. "Sapņi piepildās."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  -1 [+] [-]

, 2023-05-28 20:37, pirms 11 mēnešiem
Viss ir super. Bet ir vairākums par kuru var piekasīties šajā čempī

  +2 [+] [-]

, 2023-05-28 20:44, pirms 11 mēnešiem
roliksis40 rakstīja: Viss ir super. Bet ir vairākums par kuru var piekasīties šajā čempī
Piekasīties jau var, bet 20% realizācija un 10tā vieta pret pirmo vietu mazākumā.

  +7 [+] [-]

, 2023-05-28 21:10, pirms 11 mēnešiem
roliksis40 rakstīja: Viss ir super. Bet ir vairākums par kuru var piekasīties šajā čempī
Vienmēr ir fascinejuši cilveki ,kuri ir dzimuši sāpei. Pat pec bronzas atradīs par ko paraudāt💋

  +1 [+] [-]

, 2023-05-28 21:16, pirms 11 mēnešiem
Nē,nu mūsējie nospēlēja savu spēli.Kāda tā bija,to redzējām.
..Un tā pienācis vēsturiskais brīdis-jau rīt,kad pirmie gaismas stari iespīdēs mūsu pilīs un būdiņās- visi pilsoņi modīsimies ar vienkāršu un nesatricināmu apziņu- mēs dzīvojam 3.hokeja Lielvalstī Pasaulē.!
Par Lielu Latviju !!!. Mūsu zeme-Latvija !

  +3 [+] [-]

, 2023-05-28 21:27, pirms 11 mēnešiem
Nu, kas ir ko, daiļ...ēji? Pašā čempja sākumā liela daļa no...sa brāļus Bukartus, Daugaviņu un protams
arī Hariju Vītoliņu. Tagad ko? Sēžat asti kājstarpē ierāvuši, vai no citiem profiliem rakstat? Sīkie mī..ali.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-28 21:31, pirms 11 mēnešiem
Bonzoo rakstīja: Nu, kas ir ko, daiļ...ēji? Pašā čempja sākumā liela daļa no...sa brāļus Bukartus, Daugaviņu un protams
arī Hariju Vītoliņu. Tagad ko? Sēžat asti kājstarpē ierāvuši, vai no citiem profiliem rakstat? Sīkie mī..ali.
Jāatzīst, ka es biju viens no tiem, kas neticēja izlasei, jo nelikās, ka tajā ir spēks. Prieks, ka es alojos un jau atvainojos iepriekš no sirds... Es priecājos tieši tāpat kā pārējie un saprotu, ka esmu piedzimis īstajā laikā un vietā, lai šo mirkli piedzīvotu. Nezinu vai kādreiz kas tāds atkārtosies, bet šo mums neviens vairs neatņems

  +3 [+] [-]

, 2023-05-28 21:35, pirms 11 mēnešiem
Paldies Harijs! Lai arī biju diezgan skeptiski - Tu un visa komanda pierādījāt pretējo!!!

  -1 [+] [-]

, 2023-05-28 22:08, pirms 11 mēnešiem
Galvenais ka resnajam kuilim un buncim medaļas kaklā. Cik tie liekēži ripas ierija ka var bildēties ar komandu kopā. Unikāli

  +1 [+] [-]

, 2023-05-28 23:16, pirms 11 mēnešiem
roliksis40 rakstīja: Viss ir super. Bet ir vairākums par kuru var piekasīties šajā čempī
Var piekasīties un arī vajadzētu, Dārziņš savu darbu absolūti nerealizēja un Daugaviņš kā vairākuma diriģents izgāzās kā veca sēta (nerunājam par statistiku, bet par saspēli un saspēles kvalitāti, tās esamību)

BET PĒC BRONZAS... NU NECEĻAS ROKA NEKO TEIKT, LAI KĀDS NU KURŠ BŪTU TURNĪRA GAITĀ... KUŠŠ... MUMS IR BRONZA!

     [+] [-]

, 2023-05-28 23:26, pirms 11 mēnešiem
Kaut kas neticams, vēl nevaru attiet no mača

  +1 [+] [-]

, 2023-05-28 23:28, pirms 11 mēnešiem
Raitcha rakstīja: Var piekasīties un arī vajadzētu, Dārziņš savu darbu absolūti nerealizēja un Daugaviņš kā vairākuma diriģents izgāzās kā veca sēta (nerunājam par statistiku, bet par saspēli un saspēles kvalitāti, tās esamību)

BET PĒC BRONZAS... NU NECEĻAS ROKA NEKO TEIKT, LAI KĀDS NU KURŠ BŪTU TURNĪRA GAITĀ... KUŠŠ... MUMS IR BRONZA!
da vienalga par to vairakumu(tagad) bus uzdevums! ta visa branzha izdarija citas daudz svarigakas lietas kas vinjiem kakla tagad lauj gozeties ar mazo zeltu!

     [+] [-]

, 2023-05-29 09:25, pirms 11 mēnešiem
Paldies hokeja vīriem, viņu ģimenēm, paldies izlases treneriem, paldies līdzjutējiem Latvijā un ārpus tās, paldies Dievam beidzot tas ir noticis un kā izlases treneris Harijs Vītoliņš to atzina pēc spēles ar ASV intervijā, sapņi piepildās. Zīmīgi, ka Vītoliņš atzina, ka nedēļu pirms čempionāta patiešām redzējis sapnī, ka Latvijas hokeja izlases izcīna medaļas. Nu tas ir noticis, pasaules hokeja vēsturē ir ierakstīts arī Latvijas vārds! Zemāk intervija ar Latvijas hokeja izlases treneri Hariju Vītoliņu. https://www.youtube.com/watch?v=PH-...

  +1 [+] [-]

, 2023-05-29 09:34, pirms 11 mēnešiem
j888 rakstīja: Vienmēr ir fascinejuši cilveki ,kuri ir dzimuši sāpei. Pat pec bronzas atradīs par ko paraudāt💋
Ja mums būtu zelts tad piekristu, bet mums ir bronza un bija 5 pret 3 pet kanādu un neviena metiena, un citos vairākumos arī nekas nebija vispār, bremzēha tikai. Un mani fascinē cilvēki kas ir gatavi par 3o vietu celt pieminekļus kad līz pirmai vietai pietrūka nedaudz. Redzēsim vai mūsu hokejisti ir tādi paši kā tu un uzskata ka tie ir viņu griesti un atkal sāksim tupēt ap 1/4 finālu ja paveicas, jo viss taču jau ir izcīnīts.

     [+] [-]

, 2023-05-29 09:57, pirms 11 mēnešiem
Raitcha rakstīja: Var piekasīties un arī vajadzētu, Dārziņš savu darbu absolūti nerealizēja un Daugaviņš kā vairākuma diriģents izgāzās kā veca sēta (nerunājam par statistiku, bet par saspēli un saspēles kvalitāti, tās esamību)

BET PĒC BRONZAS... NU NECEĻAS ROKA NEKO TEIKT, LAI KĀDS NU KURŠ BŪTU TURNĪRA GAITĀ... KUŠŠ... MUMS IR BRONZA!
Kurai komandzi prst Latviju vairākums strādāja ?
Kurai ?
Visas izgāzās kā vecas sētas

     [+] [-]

, 2023-05-29 11:19, pirms 11 mēnešiem
heh rakstīja: Ja mums būtu zelts tad piekristu, bet mums ir bronza un bija 5 pret 3 pet kanādu un neviena metiena, un citos vairākumos arī nekas nebija vispār, bremzēha tikai. Un mani fascinē cilvēki kas ir gatavi par 3o vietu celt pieminekļus kad līz pirmai vietai pietrūka nedaudz. Redzēsim vai mūsu hokejisti ir tādi paši kā tu un uzskata ka tie ir viņu griesti un atkal sāksim tupēt ap 1/4 finālu ja paveicas, jo viss taču jau ir izcīnīts.
Tizlaku komentaru neesmu redzejis. 100% biji viens no tiem, kas teica, Ka jacinas bus par palikshanu. Tagad pekshni zeltu vinjam vajag 😁👎 es neteikshu, Ka nav mazliet rugtuma sajuta, bet pret Vaciju ietu ljoti gruti, Jo abas komandas spele no aizsardzibas. Un mums 1. Numura Loma nekad nav padevusies. Daugavins mekleja brivas piespeles, vinsh nav vainigs, Ka parejie diezgan statiski staveja. Vairakuma ljoti daudz speele individuala meistariba, kamon vecit mums visvairak sameta dzheks no Zviedrijas otras ligas. Jau tagad ir pilnigs kosmoss.. zelta gadijuma tev vajadzetu plikam 20 apljus ap brivibas pieminekli skriet.