Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Pirmsspēles ''Twitter'' čalas: Latvijas līdzjutēji iekrāso Tamperi sarkanbaltsarkanu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pirmsspēles ''Twitter'' čalas: Latvijas līdzjutēji iekrāso Tamperi sarkanbaltsarkanu
Latvijas hokejisti un līdzjutēji. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Harija Vītoliņa vadītā Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien pulksten 14.20 Somijas pilsētā Tamperē aizvadīs 2023. gada pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēli pret sporta veida dzimtenes Kanādas pārstāvjiem. Ar vairākiem nacionālās lidsabiedrības ''AirBaltic'' čarterreisiem uz Somiju devies prāvs Latvijas līdzjutēju pulks, Tamperes ielām piešķirot sarkanbaltsarkanu nokrāsu. Piedāvājam līdzjutēju publicētos iespaidus ''Twitter'' vietnē.

Iepriekš vēstījām, ka no Rīgas uz Tamperi noorganizēti vairāki tiešie reisi, lai apmierinātu pieprasījumu un nogādātu Latvijas izlases līdzjutējus Somijā.

Prāvais līdzjutēju pulks, kas paguva tikt pie vietas reisā uz Tamperi, jau lidmašīnā turpināja ''Arēnā Rīga'' iesākto un ieviesa īstu hokeja auru, skandinot dziesmas, izkliedzot atbalsta saukļus un veidojot vilnīti.

Teju visi pasažieri, tostarp arī lidmašīnas piloti, bija tērpušies Latvijas izlases atribūtikā.

Latvijas līdzjutēju lielais pulks uz Tamperi devies ne tikai ar gaisa transportu, bet arī pa sauszemi un ūdeni, šķērsojot Somijas līci.

Tamperē jau nonākušie latviešu līdzjutēji tikmēr izceļ pilsētas ielās jūtamo latvisko garu. Līdzjutēji ir skaļi un liek par sevi manīt. Cits vēstī, ka Latvijas izlasi atbalstīs arī vietējie somi. Tāpat tiek uzsvērts, ka Tamperē latviešu skaits ir tik liels, ka šodien tur būtu iespējams noorganizēt referendumu par latviešu valodas ieviešanu. Fanu veikalā gan latvieši ir negaidīti viesi.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS