Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokejisti pirmoreiz izvirzās PČ spēka ranga līderpozīcijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas hokejisti pirmoreiz izvirzās PČ spēka ranga līderpozīcijā
Kaspars Daugaviņš. Foto: IIHF

Latvijā un Somijā noslēgušies pasaules čempionāta ceturtdaļfināli. Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publiskojusi izlašu spēka ranga jaunāko redakciju - Latvijas hokejisti kļuvuši par līderiem pirmoreiz spēka rangu vēsturē.

Pasaules čempionāta pirmajās divās spēlēs Latvija zaudēja kanādiešiem (0:6) un slovākiem (1:2), bet pēc tam uzvarēja čehus (4:3 papildlaikā), norvēģus (2:1), slovēņus (3:2), kazahus (7:0), šveiciešus (4:3 papildlaikā) un zviedrus (3:1), pirmoreiz sasniedzot pusfinālu.

Latvijas iespaidīgais uzvaras gājiens, lieliskais panākums grupas pēdējā spēlē un varenais triumfs ceturtdaļfinālā atspoguļojas arī spēka rangā. Jau pirmā vieta!

Kā jau ziņots, pirmajā un otrajā spēka ranga redakcijā Latvija ieņēma devīto vietu, bet turpinājumā bija astotā, septītā un trešā pozīcija.

IHF spēka rangs tiek veidots izklaidējošā nolūkā, tam nav oficiāla rakstura. Tajā pašā laikā tas ir mēģinājums sarindot atbilstoši spēku samēriem. Nenopietnais rangs čempionāta laikā tiek aktualizēts, vadoties no izlašu parādītajiem rezultātiem.

Izmantotie resursi:
iihf.com

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS