Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Mēs bijām pelnījuši vairāk nekā slovāki"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Freibergs: "Mēs bijām pelnījuši vairāk nekā slovāki"
Ralfs Freibergs. Foto: IIHF

Šovakar biļeti uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu ieguva Latvijas valstsvienība, kas apakšgrupas beidzamajā spēlē ar 4:3 pagarinājumā pārspēja Šveici. Vārtus guvušais aizsargs Ralfs Freibergs atzina, ka par metienu likusi izšķirties iepriekš nesekmīga epizode.

Ralfs Freibergs piedalījies septiņos pasaules čempionātos un aizvadījis 48 spēles, bet šovakar guva savus pirmos vārtus. Otrās trešdaļas ievadā ceļu vārtos atrada aizsarga metiens no zilās līnijas, dodot Latvijas izlasei 1:0 vadību.

"Noteikti, ka vieni no svarīgākajiem vārtiem karjerā. Taupīju un sataupīju. Ilgi taupīju – jau septīto čempionātu. Kad vajadzēja, tad izvilku," smaidīja Freibergs. "Pirmajā periodā bija tieši tāda pati situācija – Roberts Bukarts atdeva uz augšu, un atdevu Balim [Uvis Balinskis] uz metienu. Nekas nesanāca. Pārdomāju situāciju un izdomāju, ka nākamajā reizē metīšu pa vārtiem. Ļoti labi izgāja cauri."

Mājinieku izlase otrajā periodā divas reizes izvirzījās vadībā, bet sešas minūtes līdz pamatlaika beigām vadības groži nonāca šveiciešu rokās. Pretuzbrukumā izlīdzinājumu panāca kapteinis Kaspars Daugaviņš, bet pagarinājumā savus pirmos vārtus turnīrā guva Rūdolfs Balcers.

"Nespēlējām hokeju trešajā periodā, bet par punktu cīnījāmies ļoti. Kas palīdzēja? Šilovs ķēra, ko varēja. Ledus palīdzēja – viņiem tur pāris reizes pārlēca," par cīņu galotnē stāstīja aizsargs. "Mēs esam malači. Paši no malas redzat, kāds ir kolektīvs – neesat dzirdējuši neko negatīvu. Baigi labi. Godīgi teikšu, mēs esam pelnījuši. Redzot, kā slovāki pēdējās spēles aizvadīja, mēs bijām vairāk pelnījuši."

Freibergs atzina – ja agrāk karjerā viņu arī uz soliņa pārņēmis stress, tad šogad viņš juties ļoti mierīgi. "Darīju savu darbu," pauda Freibergs. Viņš paslavēja gan pašaizliedzīgo Kristapu Zīli, gan visu aizsardzības līniju. "Var paļauties uz viņu. Netēlo, neizliekas. Droši ar viņu kopā. Patiesībā šogad ar visiem aizsargiem ir droši. Citus gadus ir tā: labāk ar viņu neiešu kopā, jādomā, kas notiks. Šogad… Pārāk maz tiek runāts par latviešu aizsargiem, visi pievērš uzmanību tikai goliem."

Freibergs sarunu pēc spēles sāka ar jautājumu no savas puses: "Kāpēc man neiedeva labāko spēlētāju? Man nav izskaidrojuma. Kas vēl ir jāizdara? Kādu hat-trick jāiemet, lai aizsargs dabūtu balvu."

Par labāko otro reizi turnīrā tika atzīts Rodrigo Ābols. Balvas saņēmuši arī Miks Indrašis, Artūrs Šilovs, Kaspars Daugaviņš, Rūdolfs Balcers un arī Oskars Cibuļskis, kurš par labāko tika atzīts spēlē pret Čehiju.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +1 [+] [-]

, 2023-05-24 00:04, pirms 10 mēnešiem
Abols, protams, nospeleja izcili, bet nu arī nebūtu devis 2 spēles viņam labāko.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-24 00:18, pirms 10 mēnešiem
Jā, Freiberg, šie teksti tiešām liecina par saliedētu kolektīvu... Un tā starp citu, pa ko būtu Freibergam balva jādod? Drīzāk pieškirs nākamajai spēle biļeti 10. rindā aiz aizsargstikla.

  -4 [+] [-]

, 2023-05-24 00:26, pirms 10 mēnešiem
Freibergs par tādu gaušanos būtu pelnījis soliņa tālāko galu nākamajā spēlē.

  +4 [+] [-]

, 2023-05-24 01:04, pirms 10 mēnešiem
RobertsK rakstīja: Freibergs par tādu gaušanos būtu pelnījis soliņa tālāko galu nākamajā spēlē.
Tas tak ar joku teikts 🤣

     [+] [-]

, 2023-05-24 10:22, pirms 10 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Tas tak ar joku teikts 🤣
Ar joku tiek noniecināts pretinieks? Kas viņš ir tāds, kurš publiski var izķengāt Slovāku pēdējās spēles? Tai pat laikā, šim pretiniekam zaudējot savstarpējo spēli un knapi uzvarot Norvēģiju un Slovēniju.
Absolūti nekādas cieņas pret cilvēkiem, kas neciena pretiniekus.

     [+] [-]

, 2023-05-24 10:38, pirms 10 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Tas tak ar joku teikts 🤣
Freiberga citāts "... Citus gadus ir tā: labāk ar viņu neiešu kopā, jādomā, kas notiks.." liecina par normālu mikroklimatu savā starpā ?