Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Ri. Bukarts: "Spēlējām labi, bet nesanāca. Laikam 10. vieta ir mūsu vieta pasaulē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ri. Bukarts: "Spēlējām labi, bet nesanāca. Laikam 10. vieta ir mūsu vieta pasaulē"
Rihards Bukarts. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien pasaules čempionātu noslēdza Latvijas hokejisti, kuri apakšgrupas pēdējā spēlē ar 0:1 piekāpās zviedriem, tādējādi atvadoties no teorētiskām cerībām sasniegt ceturtdaļfinālu. Uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš tika atzīts par vienu no labākajiem komandā, lēsa, ka turnīrs parādījis Latvijas patieso vietu hokeja kartē.

"Man liekas, ka mēs spēlējām labi. Varbūt pirmajā periodā abas komandas raustījās un taustījās, un viņi kaut kur bija pārāki – viņiem bija iniciatīva, viņi vairāk turēja ripu. Otrajā periodā spēle mazliet izlīdzinājās, bet trešajā periodā pagāja mūsu virsvadībā. Mums vairāk vajadzēja," teica Rihards Bukarts.

"Ja tā rēķina, tad līdzīga spēle, kāda bija pret somiem (1:2). Izrādījām pretestību, labi spēlējām, bet redzam – ir momenti, kuros jāieliek, bet nesanāk iemest. Varbūt tas ir meistarības trūkums… Bet – nedomāju. Jo mums ir cilvēki, kuri savās līgās met golus. Varbūt pietrūkst pārliecības par saviem spēkiem – noticēt, ka varam apspēlēt somus un zviedrus. Par Čehijas maču nerunāsim. Arī ASV, ja atskatās uz spēli – tā bija ņemama spēle," pauda Bukarts. Latvijas izlase turnīru noslēdza ar trīs uzvarām un četriem zaudējumiem.

"Šodien esmu priecīgs par visu komandu. Rādījām labu sniegumu, spēlējām labi, bet – nesanāca. Laikam jāsaka skarbāki vārdi. Šobrīd tā 10. vieta ir mūsu vieta pasaulē. Vairāk kā 20 gados ceturtdaļfinālā esam bijuši četras reizes. Tas +/- ir mūsu līmenis. Iepriekšējo reizi tikām Dānijā. Aizķērām punktus pret Kanādu, pret Ameriku. Apspēlējām komandas, kas bija jāapspēlē. To izdarījām arī šeit. Ne vieglās spēlēs, bet uzdevumu izpildījām. Rēķināsim tā: ja būtu aizķēruši punktu vai divus pret somiem, punktu vai divus šeit, un tad jau mēs tagad skatītos tabulā," atzina uzbrucējs, kurš iekrāja piecus punktus.

"Protams, iznākums nav tāds, kādu gribējām, bet esmu priecīgs par šo sniegumu. Tādus zviedrus, kādi viņi bija trešajā periodā, kad viņi sāka atkāpties, neviens nebija redzējis. Cepuri nost džekiem. Kā vienmēr, pietrūka, bet domāju, sniegums bija labs," vērtēja Bukarts. Vienīgie vārti tika ielaisti mazākumā, kamēr pašiem neizdevās izmantot trīs vairākumus.

"Nav spiediena," iemeslus, kāpēc labākais sniegums turnīrā parādīts pret favorītēm Somiju un Zviedriju, meklēja Bukarts. "Mēs visi latvieši mentāli sev kaut kur neticam. Paši zinām, cik liels ir hokeja spēlētāju tirgus – vienmēr priekšroka būs kanādiešiem, amerikāņiem, zviedriem, somiem, tiem pašiem dāņiem. Nav pārliecības, kur tu spēlēsi nākamajā sezonā. Mēs esam vienīgā izlase pasaules čempionātā, kam nav sava profesionālā kluba. Citiem ir profesionālas līgas. Jā, fani mums tic, visi gribam ceturtdaļfinālu, bet – 25 gados tas ir sanācis četras reizes. Varbūt tā 10. vieta ir mūsu stabilā vērtība. Mazai tautai 10. vieta pasaulē – visiem jābūt lepniem."

"Viennozīmīgi prieks – vienmēr individuālās balvas ir pagodinājums no treneru puses. Sanāca savākt punktus. Cīnījos, sitos. Šis būs dzinulītis, motivācija vasarā ieguldīt vēl vairāk darba, iziet jaunā līmenī. Paldies, ka tas tiek novērtēts. Pasaules čempionāts man bija svarīgs turnīrs pēc saraustītās sezonas. Tā bija atbilde pašam sev: ka es varu! Esmu ļoti priecīgs par to."

Bukarts zaudējumā pret Somiju iedzīvojās deguna lūzumā, turpinājumā spēlējot aizsargrežģī, kas viņu sasniedza stundu pirms spēles pret čehiem, mērojot ceļu no mājas pagraba. Turnīru pavadījuši arī citi savainojumi, bet uzbrucējs bija pārliecināts: ja vajadzētu, laukumā dotos arī rīt. "Mans spēles stils ir nedaudz agresīvs, un arī pretinieki atbild. Tā ir daļa no hokeja. Šodien pusei komandas bija ledus maisi klāt pēc spēles, daudzi spēlē uz špricēm. Skatītāji par to zina maz. Traumas… Galvenais, lai nav nekas liels. Sasitumi – tos vispār neviens neņem vērā. Lielākas traumas man nebija. Salauzts deguns – tas ir pārejoši. Līdz kāzām sadzīs."

"Latvieši ir cīnītāji. Paldies faniem, atbalsts bija līdz pēdējai dienai. Jūs esat mūsu dzinulis un motivācija. Cerams, ka nākamgad čempionāts notiks Rīgā un nebūs nekādi kovidi, pērtiķu baktērijas, bakas. Mēs izpārdosim Arēnu Rīga un būs pilns atbalsts. Pirms gada mums nozaga to sapni – džekiem, kuri izlasē bijuši piecus, sešus, septiņus gadus. Cerams, ka būs iespēja. Pēc atbalsta hokejs Latvijā ir pirmajā vietā. Visu cieņu basketbolam un futbolam, mīlu tos sporta veidus, bet hokejs mums ir numur viens. Esam pateicīgi, ka fani brauc katru gadu. Tic, pārdzīvo, tērē savu laiku un naudu. Esam pateicīgi viņiem par to."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

     [+] [-]

, 2022-05-24 19:27, pirms 2 gadiem
musejie vareja tikt talak un mums pasaule jabut augstaka vieta

  +1 [+] [-]

, 2022-05-24 21:10, pirms 2 gadiem
Tādā ziņā nav jau sūdīgi, cik sporta veidos vēl Latvija ir top 10 pasaulē?

  +1 [+] [-]

, 2022-05-24 21:27, pirms 2 gadiem
latvānijs rakstīja: Ko tur var daudz ļerināt, kā būtu, ja būtu. Augstāk par dirsu neuzlēksi, mūsu vieta, elitē noturējušies un āmen.
Kāpēc neuzlēkt ?
4 reizēs no 20 tas ir izdevies

     [+] [-]

, 2022-05-24 23:16, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Kāpēc neuzlēkt ?
4 reizēs no 20 tas ir izdevies
mmm 420

     [+] [-]

, 2022-05-24 23:40, pirms 2 gadiem
Rihards vismaz ir vecis un paškritika viņam strādā.
Tāda mutes bajāra vadībā,kuram uzticējuši godu vadīt Latviijas izlasi,tā tiešām pgd.ir mūsu vieta.
Kad būs skaidrs katras spēles plāns,tad izzudīs bieži šogad redzamais haoss.
Tagad tikai sanāk,ka jāspēlē sava spēle un ".. šis čempionāts pierādīja,ka varam uzvarēt visas komandas" . Kā var varēt ,ja zaudē gan zviedriem,gan čehiem,gan somiem,gan amerikāņiem ?? Kaut kā viņam tā loģika klibo (tas par galveno treneri).

  +2 [+] [-]

, 2022-05-25 09:36, pirms 2 gadiem
san4ito rakstīja: Tādā ziņā nav jau sūdīgi, cik sporta veidos vēl Latvija ir top 10 pasaulē?
Vācieši hokejā kādreiz arī bija desmitie, bet redzat, kurā vietā pasaulē atrodas tagad. Centība nes augļus. Mūsējiem tā desmitā vieta kā noburta.

     [+] [-]

, 2022-05-25 15:06, pirms 2 gadiem
Protams, ka 10.vieta arī ir mūsu vieta. Viss objektīvi. Pāri astei nepārlēkt, taču arī slotas kāts kādreiz var izšaut. Rihardam - labs čempis, forši nokapāja.