Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Pēc sūdīgākas spēles būs lielāks niknums un azarts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krastenbergs: "Pēc sūdīgākas spēles būs lielāks niknums un azarts"
Renārs Krastenbergs. Foto: IIHF

Šovakar pasaules čempionātu hokejā turpinās Latvijas izlase, kas pulksten 20:20 spēkosies pret austriešiem. Divas sezonas pretinieku zemē aizvadījis uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš brīdināja par Austrijas meistarīgajiem uzbrucējiem un norādīja, ka jāgatavojas fiziskai un saspringtai spēlei.

Ceturtdienas vakarā Latvijas valstsvienība saņēma smagu pērienu, jau pirmajā trešdaļā ielaižot piecus vārtus un ar 1:5 piekāpjoties čehiem. Renārs Krastenbergs atzina, ka sarunas par neveiksmīgo sniegumu beigušās ģērbtuvēs, bet turpinājumā hokejisti centušies pārslēgties uz nākamo maču. "Jāaizmirst. Gatavojamies nākamajai spēlei. Ir divi mači divās dienās, tāpēc nevari ilgi domāt par iepriekšējo cīņu," teica uzbrucējs.

"Pēc sūdīgākas spēles būs lielāks niknums un lielāks azarts šodien," vērtēja Krastenbergs. Viņš pauda, ka saspringtajā grafikā jūtas labi. "Kājas kustās, paskriet varu. Jāatrod pārliecība, jāuztaisa momenti. Vēl priekšā trīs spēles – viss būs kārtībā."

Olimpiskajās spēlēs Krastenbergs kļuva par Latvijas izlases rezultatīvāko hokejistu, bet Tamperes četros mačos ir bez punktiem. Pasaules čempionātu sācis otrajā virknējumā, viņš tika pārcelts uz ceturto maiņu, kas šodienas treniņā ieguva jaunas aprises – Krastenbergs spēlēs kopā ar Rihardu Mareni un debitantu Klāvu Veinbergu.

"Ejam, spēlējam, meklējam ķīmiju cits ar citu. Meklējam saiknes. Ir normāli, ka samaina virknējumus – tas pieder pie lietas. Ja neaiziet, tad notiek izmaiņas," atzina Krastenbergs. Ar vairākuma brigādēm Latvijas valstsvienības treneri gan nav rotaļājušies, tām paliekot bez jaunumiem.

Krastenbergs divas sezonas pavadījis Austrijas klubā VSV, 44 spēlēs gūstot 37 punktus. "Kā mēs redzam, tā ir laba līga. Austrieši spēlē labi – nav tur sliktu spēlētāju. Viņiem ir laba komanda, un mums jābūt gataviem par 100%. Būs saspringta spēle. Ziemeļamerikānisks hokejs – agresīvi, fiziski. Un labi uzbrucēji, kuri var iemest golus no visām pozīcijām."

Kā sāncenšu līderus Krastenbergs izcēla Pēteru Šneideru, kuram pasaules čempionātā četrās spēlēs ir četri punkti, un komandas kapteini Tomasu Raflu. "Viņiem ir daudz talantīgu uzbrucēju. Galvenais – nedrīkst dot laiku, jo viņi tiešām ir meistarīgi un var izmantot iespējas," brīdināja Krastenbergs.

Vienlaikus – viņš akcentēja, ka Latvijas izlase ir pārāka, neskatoties uz austriešu uzvaru bullīšos pret Čehiju un paņemto punktu pret ASV: "Jāspēlē agresīvi, jāiziet gataviem jau no pirmās minūtes. Jāspēlē hokejs. Nav daudz jāskatās, ko viņi rādīs. Mēs ģērbtuvēs visi ticam, ka esam labāka komanda, ka esam labāki spēlētāji."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

     [+] [-]

, 2022-05-20 14:56, pirms 2 gadiem
Izšķirošajā kapiņā pret angļiem var noderēt !

  -1 [+] [-]

, 2022-05-20 15:42, pirms 2 gadiem
To arī jānovēl. Ilgi kavēties domās par zaudējumu Čehiem nav nekādas jēgas. Analīze un uz priekšu.

     [+] [-]

, 2022-05-20 16:04, pirms 2 gadiem
Niknums varbūt būs, tikai ne pret Top izlasēm.

     [+] [-]

, 2022-05-20 16:27, pirms 2 gadiem
Tas ir pareizi, varbūt sūdīgi spēlēt vajag arī šovakar, lai pēc tam azarts un niknums būtu vēl lielāki?

     [+] [-]

, 2022-05-20 18:54, pirms 2 gadiem
Pret norvēģiem arī mums bija sūdīga spēle-skandināvu muļķīgie noraidījumi izšķīra spēli. Pret čehiem bija reti sūdīga pirmā trešdaļa un spēle arī beidzās sūdīgi. Niknuma nekāda. Austrieši ir švakāki, skaidrs,ka jāvinnē-lai nebūtu pilnīgi un galīgi sūdīgi.

     [+] [-]

, 2022-05-20 23:02, pirms 2 gadiem
Nesmuka uzvara ir UZVARA