Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Jaks: "Vairākumā neesam atraduši savu vilni, bet viss ir procesā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaks: "Vairākumā neesam atraduši savu vilni, bet viss ir procesā"
Jānis Jaks. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlasi ceturtdienas vakarā sagaida cīņa pret Čehiju, kas pasaules čempionātu ietvaros nav pārspēta ne reizi – viens neizšķirts un deviņi zaudējumi. Pirmā pāra aizsargs Jānis Jaks sarunā ar Latvijas žurnālistiem pauda pārliecību, ka spēles liktenis izšķirsies nevienādos sastāvos.

"Vairākumā mums ir savas ķibeles, bet darbojamies – paliekam pēc treniņiem, mēģinām un darām. Neesam atraduši savu vilni, bet tas viss ir procesā," teica Jānis Jaks. Pasaules čempionāta ievadā Latvijas izlasei izdevies realizēt divas no desmit vairākuma iespējām, un 20% mūsu grupas ietvaros ir priekšā amerikāņiem un britiem, taču atpaliek no Čehijas 25%.

Šodienas treniņā vairākuma brigādes netika mainītas, treneriem paliekot uzticīgiem tiem pašiem pieciniekiem. Taču pirmais vairākums, kurā spēlē arī Jaks, iepriekš piedzīvoja pozicionālas izmaiņas, vārtu priekšā Nikolajam Jelisejevam nomainot Rūdolfu Balceru. "Uzskatu, ka viņš vārtu priekšā spēlē ļoti labi. No turienes olimpiādē iemeta zviedriem, iemeta pārbaudes spēlē Šveicei. Viņš tur prot spēlēt. Mēs, pārējie, metam, mēģinām atrast izspēles."

"Domāju, ka spēle izšķirsies nevienādos sastāvos. Piecatā pret pieciem būs grūta spēle. Vairākums un mazāks izšķirs. Kā redzējām, iepriekšējos mačos mums bija daudz vairākumu un mazākumu. Ja iemetīsim paši un izturēsim mazākumā, tad būs labi," teica Jaks. Vakar sākusies pretinieku pētīšana, un aizsargs atklāja, ka jau izdomāti paņēmieni, kā labāk izmantot čehu vājās vietas mazākumā.

"Jāgatavojas, ka viņi skries un sitīsies," par Čehijas pārsteidzošo zaudējumu austriešiem teica Jaks. "Domāju, ka viņi iznāks ļoti gatavi, lai nepieļautu iepriekšējās spēles kļūdas. Nezinu, viņi atslāba vai kas tur notika."

Latvijas valstsvienībai bijušas divas dienas bez spēlēm, un Jaks atzina, ka tās palīdzējušas savest kārtībā ķermeni un atjaunoties. "Uzreiz sākām ar smagām spēlēm. Aizvakar iegājām pirtī, baseinā, bet vakar uz ledus kārtīgi izskraidījāmies," pauda Jaks. Viņš norādīja, ka pozitīvi uzlādējusi arī tikšanās ar izlases līdzjutējiem, lai gan tā aizritēja ne bez starpgadījumiem.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle