Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Hokeja lietpretējs Matulis: “Labāk nesmuka uzvara, nekā smuks zaudējums”

Sportacentrs

Hokeja lietpretējs Matulis: “Labāk nesmuka uzvara, nekā smuks zaudējums”
Elvis Merzļikins spēlē pret Norvēģijas izlasi 2022. gada pasaules čempionātā hokejā. Foto: IIHF

Pavasara hokeja trakums Pasaules čempionātā Tamperē jau rit pilnā sparā – Latvijai pirmā uzvara pret Norvēģijas izlasi. “Radio SWH” iknedēļas raidījumā “Vakara sporta stunda” Anatolijs Kreipāns un Edgars Barbaks sarunājās ar hokeja lietpretēju Jāni Matuli, kurš norādīja uz katras spēles un pat trešdaļu lielo dažādību, un atzina, ka par šo uzvaru noteikti jāpriecājas.

Šajā čempionātā Latvijas hokeja izlasei visas spēles ir izšķirošas un svarīgas. Kā min Kreipāns, likās, ka spēlē ar Norvēģiju pēc otrās trešdaļas beigsies lielā nervozēšana, taču sanācis pilnīgi otrādi. “Man patīk citēt Alfonu Jēgeru, kurš vienmēr ir teicis, ka labāk nesmuka uzvara, nekā smuks zaudējums. Šī ir tāda spēle. Jāpriecājas par trim punktiem tabulā, bet par spēles saturu brīžiem tā, tā, tā. Jāgaida,” stāsta Matulis.

Jāpiemin, ka Latvijas komandai drīzumā pievienosies arī hokejisti Kristiāns Rubīns un Teodors Bļugers, kas būs labs pastiprinājums aizsardzībā un uzbrukuma līnijā. Taujāts par iepriekš aizvadītajām trīs spēlēm, Matulis piekrīt, ka katra spēle bijusi ļoti dažāda: “Pat vienā spēlē trīs dažādi periodi. Ja es būtu redzējis tikai Latvijas un ASV pirmo trešdaļu, es teiktu – ātri, pakojiet čemodānus, brauciet mājās, jums tur nav ko darīt. Savukārt Somijas spēle, es neteikšu, ka ideāla, bet ļoti laba, rezultāts slikts.”

Par spēli pret Norvēģiju Matulis atzīst, ka tajā bijuši daudzi un dažādi momenti, turklāt Norvēģu izlasē ir labi spēlētāji. “Man nepatika, ka viņi tomēr mūsu kļūdas izmantoja perfekti. Abi vārti mūsu kļūdu dēļ. Es nezinu, kas būtu noticis, ja nebūtu piecu minūšu noraidījums. Iemestu Norvēģi ripu, dievs vien zina, kā tas beigtos.” Tāpat Matulis piekrīt, ka izcīnītā uzvara nomierinās Latvijas hokeja izlasi, tostarp būs labi papildspēki. Lai gan reālas iespējas iekļūt starp grupas četrām spēcīgākajām komandām ir diezgan mazas, kamēr tās ir, tikmēr jācīnās.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-17 14:39, pirms 2 gadiem
Vēl labāk ja smuka uzvara!

     [+] [-]

, 2022-05-17 15:27, pirms 2 gadiem
Skaista uzvara iedod pārliecību par komandu!