Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu treneris par Latvijas saliedētību un novērtēšanu, savu mērķi tikt pie zelta

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Amerikāņu treneris par Latvijas saliedētību un novērtēšanu, savu mērķi tikt pie zelta
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Latvijas izlasei nesekmīgi sākās pasaules čempionāts hokejā, pirmajā spēlē ar 1:4 piekāpjoties Amerikas Savienotajām Valstīm. Sāncenšu galvenais treneris Deivids Kvins sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzīmēja, ka bijis svarīgi novērtēt pretinieku, jo Latvijas izlase ir saspēlējusies.

Amerikāņi turnīru sāka ar 3:0 pēc pirmās trešdaļas, gūstot vārtus vienādos sastāvos, vairākumā un mazākumā. "Svarīga uzvara – esam sākuši uz pareizās nots. Kompaktos turnīros kā pasaules čempionāts tas ir svarīgi. Man šķiet, ka spēles laikā kļuvām arvien labāki, bet pēc ielaistajiem vārtiem palaidāmies. Pretinieks centās atgūties. Pēdējās piecās minūtēs atkal uzlabojām sniegumu. Mums ir lietas, ko varam izlabot – tās izrunāsim komandas iekšienē. Kopumā – esmu apmierināts," sacīja Deivids Kvins.

55 gadus vecais speciālists ilgus gadus strādāja par Bostonas Universitātes komandas galveno treneri, līdz 2018. gada vasarā saņēma piedāvājumu stāties pie Nacionālās hokeja līgas kluba Ņujorkas "Rangers" stūres. Komandu viņš trenēja trīs gadus, bet pēc atbrīvošanas kļuva par Amerikas Savienoto Valstu izlases galveno treneri. Kvins vadīja komandu Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur amerikāņi piedzīvoja vilšanos, ceturtdaļfinālā bullīšos zaudējot Slovākijai.

"Zinājām, ka viņi spēlē centīgu hokeju, reizē – komandai ir meistarība. Zinājām, ka pretī būs vīru hokejs, un latvieši mums sarežģīja dzīvi," komentējot mūsu valstsvienības sniegumu, teica Kvins. "Pirms spēles runāju ar Džefu [Blešils, Kvina asistents], kurš pasaules čempionātos bijis vairākkārt. Viņš par Latviju zināja pastāstīt vairāk. Labi, ka mūsu puiši novērtēja pretinieku. Šādā turnīrā tas ir svarīgi. Pretī ir spēlētāji, kuri ir profesionāļi, kuri pieraduši spēlēt kopā. Mūsu vārtsargam sākumā bija jāpiepūlas, jo viņiem bija iespējas."

Kvins pauda, ka, pēc viņa domām, komanda pēc ielaistajiem vārtiem sākusi darboties pārlieku piesardzīgi, un tas izsitis no uzzīmētā plāna. "Pretinieks tāpēc dabūja enerģiju un gāja uz priekšu, bet – tā notiek. Pēdējās piecās minūtēs pratām nomierināt spēli un parādīt tādu sniegumu, kāds jārāda, kad esi vadībā."

Lai gan amerikāņi kopā aizvadījuši vien pāris treniņus un vienu pārbaudes spēli, viņiem izdevās gūt vārtus skaitliskajā vairākumā, un Kvins bija apmierināts ar padoto sniegumu. "Man patika. Daudz laika pavadījām pretinieku zonā, bija laba saspēle. Arī mazākums bija labs, bet diemžēl ielaidām. Pēc metiena no zilās līnijas ripa atlēca tieši pie pretinieku spēlētāja, bet – tā notiek," sacīja Kvins, kurš neslēpa savu turnīra mērķi. "Esam ieradušies pēc zelta. Ja ir citi mērķi, nemaz nav vērts braukt."