Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Merzļikina komandas biedrs Teksjē palīdzēs Francijai PČ Somijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Merzļikina komandas biedrs Teksjē palīdzēs Francijai PČ Somijā
Elvja Merzļikina komandas biedrs Aleksandrs Teksjē. Foto: AFP/Scanpix

Vēl trīs izlases paziņojušas sastāvus 2022. gada pasaules čempionātam hokejā. Itālija uz turnīru dosies ar 12 hokejistiem, kuri pirms gada spēlēja Rīgā, kamēr Kazahstānas sastāvā daļa pārstāv ''Barys'' klubu un citas KHL vienības. Tikmēr Francijai palīdzēs Elvja Merzļikina komandas biedrs Kolumbusā Aleksandrs Teksjē.

Sastāvu 2022. gada pasaules čempionātam nosaukusi Itālija, kura spēlē A apakšgrupā kopā ar Kanādas, Slovākijas, Vācijas, Dānijas, Kazahstānas un Francijas valstsvienībām. Pirmo maču tā aizvadīs 14. jūnijā pret vienu no grupas favorītēm Šveici.

Uz turnīru tā dosies ar trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem. Izlases mērķis ir noturēties augstākajā divīzijā, kas uzdevuma izpildes rezultātā notiktu piekto gadu pēc kārtas. 12 no nosauktajiem hokejistiem (divi vārtsargi, seši aizsargi un četri uzbrucēji) spēlēja Itālijas sastāvā 2021. gada pasaules čempionātā Rīgā. Tikmēr sešiem spēlētājiem šis kļūs par debijas čempionātu pieaugušo izlasē.

Pirms turnīra Itālija aizvadīja sešas pārbaudes spēles, no kurām uzvarēja četrās. Ar valstsvienības sastāvu var iepazīties ŠEIT.

Sastāvu nosaukusi arī Kazahstāna, kura pirms čempionāta divas reizes pārbaudes spēlēs zaudēja Latvijai. Šajās spēlēs savainojumos iedzīvojās Jevgēņijs Rimarevs un Ivans Stepaņenko, kuri līdz ar to čempionātā Somijā nespēlēs. Izlases galvenais treneris izvēlējies 25 hokejistus - trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Lielākā daļa no tiem pārstāv ''Barys'' klubu, bet citi spēlē vairākos Kontinentālās hokeja līgas klubos kā Jekaterinburgas ''Avtomobilist'', Maskavas CSKA, Omskas ''Avangard'', Magņitogorskas ''Metallurg'' un Kazaņas ''Ak Bars''. Ar sastāvu var iepazīties ŠEIT. Pirmo spēli Kazahstāna aizvadīs 14. maijā pret Dāniju.

Ar mērķi noturēties augstākajā sabiedrībā uz čempionātu dosies arī Francija, kurai, pie tam, uzbrukumā palīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) Kolumbusas ''Blue Jackets'' uzbrucējs Aleksandrs Teksjē, kurš šajā sezonā 36 mačos guva deviņus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Vairāk citi hokejisti ikdienā spēlē Šveicē, bet lielākā daļa pārstāv vietējā čempionāta komandas.

Gatavojoties turnīram, Francija aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Latviju, vienā uzvarot ar 2:1, bet citā zaudējot ar 2:3. Turnīru Francija sāks 13. maijā pret Slovākiju, turpinot divas dienas vēlāk pret Kazahstānu. Ar pilnu sastāvu var iepazīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyfrance.com/a-la-u...
https://www.fisg.it/hockey-italia-q...
https://www.facebook.com/kazakhstan...