Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperta prognozes liks sarkt un bālēt hokeja lietpratējiem

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperta prognozes liks sarkt un bālēt hokeja lietpratējiem
Cik uzvaras vajag? Septiņas! Foto: LHF

Tagad jau katrs kam nekaunības pietiek un istabā pret platā leņķa telekasti iestumts furnitūras priekšmets, ar mērķi tajā ieguldīt to galu no kura kājas aug, sauc sevi par dīvāna ekspertiem. Īstais Dīvāna eksperts ir tikai viens un tas esmu es! Ar ķirurģisku precizitāti un gadiem ilgi pavasaros krātu ekspertīzi šogad prognozēšu tik trāpīgus Latvijas hokeja izlases rezultātus pasaules čempionātā, ka pat TV studijas viesi vienlaicīgi sarks un bālēs no Dīvāna eksperta viedās domas.

Puncis burkšķ... nav vairs man propagandas līga, kurā veldzēt savu zvērīgo izsalkumu pēc ledus laukumu kaislībām. Nav vairs "Dinamo Rīga" pelmenīšu, kas ne īsti cepti, ne īsti vārīti, bet vismaz kuņģi piepildīja. Tagad jāiet pa pēdām "Kurbada" kaujām igauņu zemē, lavierējot starp lāču lamatām. Kas zin, varbūt, pēc pavasara vai diviem pasaules čempionātā tiks spēlēts brāļu latvju un leišu derbijs. Kas zin, iespējams, pat Ozo pierunāsim, lai vēl reizi uzauj slidas pret seno cīņu biedru Kasparaiti.

13. maijs pret ASV

Latvijas biatlona labākajās tradīcijas Haris visas tukšās patronas aizšāva garām mērķiem Pekinā. Tamperē Latvijas hokeja zēni šaus ar kaujas munīciju un čempionāta startā sados pa mizu jeņķiem. Čaļi nokodīs amerikāņus kā ceļmalas tankštellē par diviem eiro iegādātu desu baltmaizes garozā ar kečupu un sinepēm. Pirmo čempionāta ripiņu brīvības zemes vārtos ieslidinās Dzierkals, bet vēl divas ripiņas pa virsu uzmetīs Ķēniņs. Elvis tikām vārtos plivināsies kā tāds pavasara tauriņš, ķerot vienu ripiņu pēc otras. Beigās viens štruntiņš iekritīs arī mūsu kastē, bet prieks ne tamdēļ mazāks - kapitālisti būs gar zemi!

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – ASV 3:1

14. maijs pret Somiju

Visu hokeja ekspertu eksperts Guntars Paste jau būs publiski citēts, ka pēc amerikāņu sasišanas pasaules čempionātu var klapēt ciet - Latvija čempione! Brauciet lēnāk pār tiltu, draugi. Pičiņu pačiņu aiz austiņām mājinieki čempionāta otrajā dienā Harija zēnus ievilks somu pirtiņā. Nopērs gan ar bērzu zaru rīkstītēm, gan beigās uzšaus pa pliko dupsi. Piecas ripas letiņu vārtos un maršs uz barakām naktsdusā. Kirovam pēc tāda pēriena stiepsies roka zāļu skapītī pēc pussaujas paša saražotā mildronāta. Puse izlases līdzjutēju jau pētīs tuvākos prāmju atiešanas laikus no Helsinku ostas.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Somija 0:5

16. maijs pret Norvēģiju

Dienu apdomājuši kas, kā un kāpēc, Latvijas slidu meistari ies dot pa ragiem norvēģiem, no kuriem pāri vien paliks piebortēta plānā laša filejiņa. Balcers savu otro māju zemi nomētās ar cepurēm. Kalifornijas haizivs ieslidinās trīs ripuļus ledus lāču vārtos. Vēl vienu pa vidam no zilās līnijas ielidinās Jaks un otrā uzvara būs kabatā. Pamazām jau varēs sākt rēķināt kādas kombinācijas jāsakrāj, lai aizšļūktu līdz ceturtdaļfinālam.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Norvēģija 4:0

19. maijs pret Čehiju

Divas dienas bez hoķa ir pārlieku ilgs laiks. Pret čehiem pirmajā periodā pietrūks ātruma, ķeksējot un bakstot. No trīs vīru celšanās kaujā sanāks vien divi mazākumā ielaisti vārti. Otrajā taimā brāļi Bukarti savērps karuseli un Rihards vienu banku atmetīs atpakaļ, bet beigās ejot pēc izlīdzinošā gola čehi iemetīs mums tukšos vārtos. Nāksies noskatīties, kā šie ar riebīgu smīnu sakāpj savās Škodās un aizstūrē pretī playoffam.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Čehija 1:3

20. maijs pret Austrija

Pret austriešiem būs baigā Vīnes šnicele. Kā mēs metīsim iekšā, tā šie pēc brītiņa liks pretī. Pirmā perioda vidū Krastenbergs iešaus pirmo banku, bet mūsu fani vēl nebūs beiguši malkot apiņoto padzērienu, kad austriešu ērgļi jau būs vienu iebakstījuši pretī. Otrā perioda ceturtajā minūtē Jeļisejevs ar Beļavska cienīgu pauzi iemetīs zem pārliktņa otro ripu. Komentātori vēl spriedīs par aukstasinīgo Latvijas uzbrucēja vārtu gūšanas māku, bet divas minūtes vēlāk mūsu mājiņā ieslīdēs otrais ripulis. Kas ta nu, trešajā taimā jau nu gan viņus jāsit! Trešajā periodā vārtsarga padusi cauršaus Smirnovs un nu gan būtu mieram mājās jābūt, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām atkal ripa mūsu vārtos. Haris pārlauzīs uz pusēm trenera tāfeli, bet Ābols vecākais izspārdīs spēlētāju ūdenspudeles. Pagarinājums! Piecās minūtēs nevaram iestumt šaibu vārtos, jāatliek uz bullīšiem. Balcers izgājienu realizēs un uzvara tiks gūta, bet par kādu cenu... vērtīgs punkts pa pieskari.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Austrija 4:3 PM

22. maijs pret Lielbritāniju

Briti nav no mūsu klases. Pret tiem Šilovs mieīgi varēs sēdēt uz vārtiem, jo viņa cietoksnī lodot nebūs kam. 55 no 60 spēles minūtēm karalienes kalpi būs iespiesti aizsardzības zonā. Pielabot statistikas rādītājus sarkanbalsarkanajā komandā varēs ik viens, kuram nebūs slinkums pacensties. Arī debitants Veinbergs vienu virs kājsarga pretiniekam iemetīs. Šī būs reize, kad sievai var ļaut savu ziepeni uzslēgt, jo no intrigas šeit nekā nebūs. Lai ieriebtu britiem, saldo uzvaru vēl var noskalot ar īru alu.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Lielbritānija 6:0

24. maijs pret Zviedriju

Matemātika, matemātika, matemātika. Pat pamatskolnieki būs sarēķinājuši, ka no zviedriem vajag izsist punktu, lai līdz ceturtdaļfinālam aizietu... ehh tā dumā spēle pret austriešiem. Sākums jau kā ar karstu nazi pa sviestu. Ābols jaunākais trīs kroņiem ieliks pirmo ripu tieši devītniekā. Ķēniņš pirmā perioda beigās pieskaitīs vēl vienu un nu jau 2:0. Tagad atliek turēt. Otrajā taimā zviedri pēc IKEA lēto mēbeļu instrukcijas uzskrūvēs vienu vairākuma realizāciju, bet trešajam periodam minimāls pārsvars paliek. Trešajā taimā zem spiediena vadzis trūks. Divas ripas trīs minūtēs un nu jau jāmetas glābties. Pēdējā pusotrā minūtē ņemem malā Elvi un sūtam virsū sesto spēlētāju. Tavu neražu, melnais štrunts neiet vārtos, bet zviedri pēdējā sekundē ieslidina vēl vienu. Braucam mājās ar punktiņu aiz ceturtdaļfināla svītras.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Zviedrija 2:4

Lai garšīgs čempionāts,
Jūsu Dīvana eksperts.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-12 22:10, pirms 2 gadiem
Prognozes aplamas, tāpēc arī esi tikai dīvānā pirdējs.

  -2 [+] [-]

, 2022-05-12 22:31, pirms 2 gadiem
Neobjektīvas prognozes. Pret Somiem tik nevarīgi mēs jau nebūsim, protams saprotams zaudējums, bet varētu būt kāds 2:5 manuprāt.

Škiet ka lielākais zaudējums mums varētu būt pret tiem pašiem Čehiem, pret kuriem reti kad protam spēlēt un paskatoties sastāvu (Simons, Hertls, Vrana, Hroneks), šāds līdzīgs sastāvs vēl nesen mūs saplosīja, kad mūsu pats Lauris meta 2 golus.

     [+] [-]

, 2022-05-12 23:25, pirms 2 gadiem
Piekrītu, ka šī ir tā reize, kad varam paņemt USA pirmajā spēlē, kad šie vēl treniņa režīmā. Bet ja tas izdosies, tad 1/4 tiksim! Pret pārējām TOP4 komandām, jābut mega veiksmīgai dienai lai tiktu pie punktiem. Dēl tā ka Krieviju nomainīja Itālija, tad mūsu grupā tkt 4niekā ir daudz grūtāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-13 05:59, pirms 2 gadiem
Prognozes pilnīgs farss.

     [+] [-]

, 2022-05-13 06:58, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Prognozes pilnīgs farss.
prognožu autors ir pilnīgs farss, SC.com ir zemu krituši

  +1 [+] [-]

, 2022-05-13 09:33, pirms 2 gadiem
par daudz uzvaru sakrāmēts

     [+] [-]

, 2022-05-13 10:35, pirms 2 gadiem
Man līdzīgas prognozes, tik pret Austriju nesakrīt. Austriju paņemsim pamatlaikā un cerēsim uz vieglu 1/4

     [+] [-]

, 2022-05-13 13:18, pirms 2 gadiem
Farss galviņās ir tiem, kas nespēj šo uztvert ar humoru Labs!

     [+] [-]

, 2022-05-13 14:10, pirms 2 gadiem
Vanga ne divana eksperts! Trapigas prognozes!

     [+] [-]

, 2022-05-13 15:05, pirms 2 gadiem
Visabsurdākā prognoze šeit ir tā, ka mēs uzvarēsim spēli pēcspēles metienos.

     [+] [-]

, 2022-05-13 15:05, pirms 2 gadiem
Dīvāna eksperta rakstītajam drīksti pieiet relaksēti. Droši var publicēt savas prognozes, ja tās atšķirās no tekstā minētajām.