Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas pretiniecei un PČ saimniecei Somijai šodien pievienosies četri NHL spēlētāji

Latvijas pretiniecei un PČ saimniecei Somijai šodien pievienosies četri NHL spēlētāji
Harri Seteri ar olimpisko zeltu. Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Jere Lehtinens valstsvienības mājaslapā atklājis, ka šodien gaidāma četru Nacionālās hokeja izlases spēlētāju ierašanās. Eirotūres pirmajā spēlē šovakar Tamperē pret Šveici viņi vēl gan nepiedalīsies.

Jau vēstījām, ka Somijas izlasei jāvārdu teicis Zemgus Girgensona komandas biedrs un Bufalo "Sabres" 22 gadus vecais aizsargs Henri Jokiharju, kuram tas būs otrais pasaules čempionāts karjerā. Bez viņa dzimtenē šodien ieradīsies arī bijušais "Sabres" uzbrucējs Joels Armija, kurš tagad pārstāv Monreālas "Canadiens" un kurš gatavojas debitēt pasaules čempionātā, Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Juho Lammiko, kurš gaida otro pasaules čempionātu, un Arizonas "Coyotes" vārtsargs Harri Seteri, kurš piedalīsies ceturtajā pasaules čempionātā.

Seteri Nacionālajā hokeja līgā atgriezās tikai martā, "Coyotes" rindās pagūstot aizvadīt sešas spēles, ielaižot vidēji 4,22 ripas un atvairot 86,6% metienu, bet sezonas lielāko daļu pavadīja Novosibirskas "Sibir" un Somiju pārstāvēja arī olimpiskajās spēlēs, pamatvārtsarga lomā izcīnot zeltu. 26 gadus vecais Lammiko "Canucks" rindās šosezon 75 spēlēs sakrāja 15 (7+8) punktus, Armija 60 spēlēs tika pie 14 (6+8) punktiem, bet Jokirharju 60 mačos atzīmējās ar 19 (3+16) punktiem, 20 soda minūtēm un negatīvu lietderību -8.

Vakar kļuva skaidrs, ka Somijai pasaules čempionātā nepalīdzēs Somijas čempions un Jāņa Kalniņa komandas biedrs Oto Leskinens no Tamperes "Tappara". 25 gadus vecais aizsargs karjeras laikā ir aizvadījis arī sešas spēles Nacionālajā hokeja līgā, bet pasaules čempionātos nav spēlējis. Somija Eirotūrē uzņems Šveici (šovakar plkst. 18.30), Čehiju (sestdien plkst. 13.00) un Zviedriju (svētdien plkst. 17.00), bet pasaules čempionātu sāks 13. maijā pret Norvēģiju. Spēle pret Latviju gaidāma dienu vēlāk.

Izmantotie resursi:
Leijonat - Leskinen jää sivuun maajoukkueesta -...


Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.