Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieci Zviedriju pastiprinās 2018. gada drafta pirmais numurs Dalīns

Agris Suveizda

Latvijas pretinieci Zviedriju pastiprinās 2018. gada drafta pirmais numurs Dalīns
Rasmuss Dalīns. Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases pretinieces Zviedriju un Somiju pasaules čempionātā pārstāvēs Bufalo "Sabres" spēlētāji Rasmuss Dalīns, Rasmuss Asplunds un Henri Jokiharju.

2018. gada olimpisko spēļu dalībnieks Rasmuss Dalīns vēl aprīļa sākumā pauda, ka ir izsalcis spēlēt Zviedrijas izlasē un, ja saņems uzaicinājumu, ar pirmo lidmašīnu dosies uz Somiju. Nu viņš patiesi esot devis piekrišanu debitēt pasaules čempionātā, informē Viaplay. 22 gadus vecais aizsargs aizvadīja labāko sezonu karjerā un "Sabres" rindās 80 spēlēs sakrāja 53 (13+40) punktus, 68 soda minūtes un negatīvu lietderību -22. Dalīns ir tikai otrais zviedrs, kurš draftēts ar pirmo numuru, - pēc leģendārā Matsa Sundina, kurš tika izvēlēts 1989. gada draftā.

Bez Dalīna Tre Kronor spēlēs arī 24 gadus vecais Bufalo "Sabres" uzbrucējs Rasmuss Asplunds, kurš 2016. gadā tika draftēts ar 33. numuru. Šosezon Asplunds 80 spēlēs sakrāja 27 (8+19) punktus, 10 soda minūtes un negatīvu lietderību -5. Asplundam tas būs pirmais lielais turnīrs valstsvienībā. Latvijas izlasei gan nāksies iztikt bez "Sabres" uzbrucēja Zemgus Girgensona, kurš atteica ģimenes apstākļu dēļ, bet uz čempionātu dosies vēl viens viņa komandas biedrs Henri Jokiharju, kurš piekritis palīdzēt mājiniecei Somijai. 22 gadus vecais aizsargs, kurš 2017. gadā tika draftēts ar 29. numuru, 60 spēlēs atzīmējās ar 19 (3+16) punktiem, 20 soda minūtēm un negatīvu lietderību -8. Viņam tas būs otrais pasaules čempionāts.

Pirms gada zviedri Rīgā izgāzās, netiekot pat ceturtdaļfinālā, un šogad ir noskaņoti reabilitēties. Kaut arī oficiāls jāvārds vēl nav teikts, iepriekš ļoti optimistiski par dalību pasaules čempionātā runāja gan slavenie aizsargi Ēriks Kārlsons (lielākā alga starp NHL aizsargiem – 92 miljoni astoņos gados) no Rūdolfa Balcera pārstāvētās Sanhosē "Sharks" un Olivers Ēkmans-Lāšons (66 miljoni astoņos gados) no Vankūveras "Canucks", gan rezultatīvie uzbrucēji Elīass Petešons (arī "Canucks", 80 spēlēs 32+36) un Detroitas "Red Wings" debitants Lūkass Reimonds (82 spēlēs 23+34), kurš 2020. gadā tika draftēts ar ceturto numuru. Kārlsons pašlaik gan ārstē savainojumu un nav spēlējis kopš aprīļa vidus. Latvija ar Zviedriju aizvadīs pēdējo grupu turnīra spēli 24. maijā, bet pret Jokiharju pārstāvēto Somiju aizvadīs otro spēli – 14. maijā.

Pie pirmā NHL spēlētāja tikusi otras grupas izlase Slovākija – uz sesto pasaules čempionātu pošas 31 gadu vecais Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Tomāšs Tatars, kurš šosezon 76 spēlēs sakrāja 30 (15+15) punktus, 22 soda minūtes un negatīvu lietderību -22. Pasaules čempionātos viņš 36 spēlēs ticis pie 23 (10+13) punktiem. Izlasei pievienosies arī AHL vārtsargs Adams Hūska, kura rēķinā šosezon ir viena spēle Ņujorkas "Rangers" rindās. Federācijas prezidents Miroslavs Šatans gan atklāja, ka izlasei atteikuši pieredzējušie aizsargi Zdeno Hāra, kurš pasaules čempionātos nav spēlējis kopš 2012. gada, un Andrejs Sekera, kurš 2019. gadā bija komandas kapteinis, un Sekeras kluba biedrs Mariāns Studeničs (šosezon 33 spēlēs 2+2). Brīva vieta tikšot atstāta aizsargiem Erikam Černākam un Martinam Fehērvāri, kuru komandas Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals" ir iekļuvušas Stenlija kausā.

Izmantotie resursi:
https://vmhockey.se/rasmus-dahlin-o...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://twitter.com/BillHoppeNHL/st...
https://twitter.com/amandacstein/st...
https://sport.aktuality.sk/c/B9DgiN...