Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

VM informējusi Kariņu par iespēju skatītājiem klātienē apmeklēt PČ spēles

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

VM informējusi Kariņu par iespēju skatītājiem klātienē apmeklēt PČ spēles
Arēna Rīga. Foto: Jari Pestelacci/Zumapress.com/Scanpix

Pamatojoties uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa rezolūciju, Veselības ministrija ir izvērtējusi Saeimas paziņojumu par skatītāju klātbūtni hokeja čempionātā un sniegusi priekšlikumus tālākai rīcībai.

Plānots pārbaudīt, vai skatītāji ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, varēs ar ES digitālo sertifikātu, kuru Latvijā testa režīmā plāno sākt lietot 1. jūnijā, ja Saeima pieņems nepieciešamos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Tos jau piektdien Veselības ministrija ir iesniegusi Saeimā.

Vakcinētu vai Covid-19 pārslimojušu cilvēku risks saslimt ir pietiekami zems, lai viņiem būtu droši pulcēties arī hokeja maču tribīnēs, taču vakcinācijas vai pārslimošanas fakta drošai pārbaudei ir vajadzīgs tiesisks pamats un tehnoloģisks risinājums.

Tā kā līdz šim pilnībā vakcinēta ir tikai neliela daļa Latvijas iedzīvotāju (10%), Ministru kabinetam, Tieslietu un Ārlietu ministrijām hokeja čempionāta atvēršanas gadījumā ir nopietni jāvērtē iespējami diskriminācijas riski. Lielākajai daļai jeb 90% cilvēku joprojām nebūtu pieejama iespēja vērot hokeja čempionātu klātienē. Tāpat kā pagaidām viņiem nav iespēja apmeklēt koncertus, teātrus, kino vai izstādes un brīvi tikties ar radiniekiem un draugiem.

Veselības ministrija joprojām uzsver, ka nebūtu pieļaujama lielāka skaita nevakcinētu vai Covid-19 nepārslimojušu cilvēku klātbūtne čempionātā, jo tas radītu būtiskus saslimšanas riskus. Turklāt skatītāju masveida testēšanai Latvijā nav pietiekamu brīvu laboratoriju jaudu.

Veselības ministrija uzsver, ka Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas apliecinājumu (Eiropas Savienības Covid-19 sertifikātu) Latvijā varēs sākt lietot 15. jūnijā. Paredzams, ka attiecīgais Eiropas Savienības regulējums par Covid-19 sertifikātu stāsies spēkā 1. jūlijā.

Izmantotie avoti:
https://www.vm.gov.lv/lv/jaunums/ve...

Slēpts komentārs: gircc

  +7 [+] [-]

, 2021-05-25 12:31, pirms 3 gadiem
No 1.jūlija bet labāk no 1.augusta droši var apmeklēt spēles😃

  -2 [+] [-]

, 2021-05-25 12:38, pirms 3 gadiem
Ko var ņemties? Samierināties, ka nebūs skatītāji, un viss ir bumbās.

     [+] [-]

, 2021-05-25 12:54, pirms 3 gadiem
Vai ta TV nav, lai skatītos. Klātiene šmātiene... man kā nedzērājam tas alko fanu burziņš neinteresē. Es labāk dīvānā smūtiju pasūcu. Tagad pat TV nevajag čoms no copes skatijās spēli i nekas! Biš mazāks ekrāns, bet ja ar redzi viss ok, tad nekādu problēmu arī pie brīvās dabas spēli skatīties!

  +3 [+] [-]

, 2021-05-25 14:23, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Vai ta TV nav, lai skatītos. Klātiene šmātiene... man kā nedzērājam tas alko fanu burziņš neinteresē. Es labāk dīvānā smūtiju pasūcu. Tagad pat TV nevajag čoms no copes skatijās spēli i nekas! Biš mazāks ekrāns, bet ja ar redzi viss ok, tad nekādu problēmu arī pie brīvās dabas spēli skatīties!
Varbūt Tev līdzjušana saistās tikai ar dzeršanu, bet klātienes skatīšanās tomēr ir citu pievienoto vērtību gan kā līdzjutējam, gan kā hokejistam. Bet nu Tev, cik saprotu, klātiene ir sveša lieta, tāpēc tālāk nav jēga rakstīt...

  +4 [+] [-]

, 2021-05-25 14:46, pirms 3 gadiem
stapo rakstīja: Varbūt Tev līdzjušana saistās tikai ar dzeršanu, bet klātienes skatīšanās tomēr ir citu pievienoto vērtību gan kā līdzjutējam, gan kā hokejistam. Bet nu Tev, cik saprotu, klātiene ir sveša lieta, tāpēc tālāk nav jēga rakstīt...
1) klātienē ir pievienotā vērtība
2) skatīties pa TV spēli, kuru apmeklē skatītāji ir daudz patīkamāk
es nesaku ka uz RĪgas čempi tagad jālaiž, ne man to lemt. Bet nu bīdīt teorijas, ka sports baz skatītājiem ir bagi ok jau ir absurds.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 16:02, pirms 3 gadiem
Skatîtãjiem ir jãbùt! Tas pat nav diskutéjams! Var spriest vien par nosacîjumiem-cik, kã!
Un nevajag pat śķirot kam łaut! Biłetes brîvã tirdzniecîbã, kãdu dału var garantét mediķiem, policistiem. . .
Nav jau nekãds loģisks, pamatots iemesls, lai bûtu tukśas tribînés!
Turklãt śis apsurdais lémumus nav ne valdîbã, ne parlamemtã pieñemts, gluži pretéji Saeima nobalsoja par faniem arénã.
Tã ir dažu cilvéku ar premjeru UN Pavłuta stûrgalvîga, pilnîgi voluntãra nostãja.

     [+] [-]

, 2021-05-25 16:08, pirms 3 gadiem
Vai tieśãm dzîvosim mûźîgã burbulî? Skaidrs, ka covid pilnîgi tik drîz neatkãpsies.
Turklãt jãñem vérã, ka ćempionãts ir îslaicîgs un vienreizéjs pasåkums, kãds nãkamajã reizé bûs varbùt péc 20 gadiem, ko daudzi pat vidéjãs paaudzes fani vairs nepiedzîvos.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-25 16:10, pirms 3 gadiem
Un skatoties sporta pasãmumus bez publikas, tãs ir pliekanãkas, kã azaids bez garśvielãm!

     [+] [-]

, 2021-05-25 16:13, pirms 3 gadiem
Absurds ir arî arguments, ka visiem kas vélas nebûs iespêja iegãdãties biłetes. Tã notiek bieži sacensîbãs, konceros, pieméram Dziesmu svétkos . . .

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 16:26, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Un skatoties sporta pasãmumus bez publikas, tãs ir pliekanãkas, kã azaids bez garśvielãm!
paskaties uz skeletonu..
tur publika nenāk klātienē...

bet tas pilnīgi netraucē cilvēkiem pie TV KĀRTĪGI IZBAUDĪT mačus

     [+] [-]

, 2021-05-25 16:32, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: paskaties uz skeletonu..
tur publika nenāk klātienē...

bet tas pilnīgi netraucē cilvēkiem pie TV KĀRTĪGI IZBAUDĪT mačus
Pat pie TV spéle bez publikas daudz zaudé emocionãlã ziñã un Latvijas hokejisti bez publikas atbalsta ir zaudétãji!

     [+] [-]

, 2021-05-25 16:46, pirms 3 gadiem
Ātrums ar kādu valdība reaģē uz situācijām ir apskaužams. Čempis būs beidzies un skatītāji varēs par 150 eiro iekļūt arēnās.Tiešām tiek domāts, kā atpelnīt ieguldīto...varbūt tomēr nobijās, Kalvītim jau apsolīta naudiņa? Ko mēs vēl nezinām?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-25 19:02, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: Nu tad apsveicu ar nākamo vilni. Vakcinētie vīrusu var pārnēsāt.
Dumpis teica, ka tāda iespēja ir tīri teorētiska, tātad faktiski nevar.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 19:02, pirms 3 gadiem
Bet VIP VAR IET KĀ GRIB. TĀS VEL bija personas, kuras rādīja tv. Vel zinu, ka daudzi dabūjuši ielūgumus, sēžot arēnā ložāa

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 19:07, pirms 3 gadiem
Jopcik pirma pote ir un ta pat nevares iet , bet nunlabi nez vispwr vai laba ideja par skatitajiem

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 20:55, pirms 3 gadiem
stapo rakstīja: Varbūt Tev līdzjušana saistās tikai ar dzeršanu, bet klātienes skatīšanās tomēr ir citu pievienoto vērtību gan kā līdzjutējam, gan kā hokejistam. Bet nu Tev, cik saprotu, klātiene ir sveša lieta, tāpēc tālāk nav jēga rakstīt...
Man līdzjušana saistās ar līdzjušanu nevis alko dzeršanu un to(līdzijust) var mierīgi darīt pie TV ekrāna neko nemalkojot! Hokejisti nav mazie bērni, lai fani viņiem "rociņu turētu" un dzītu uz priekšu. Tā padebīlā aizbildināšnās, ka "nav fanu nav "motora", dzinuļa" un "ehh, ja būtu fani mēs spēlētu citādi u.t.t ir tīrākās atmazkas. Čomus ko neformāli pazīstu, kas arī pie izlases ir bijuši ir atzinušies, ka tieši labāk spēle iet, kad nav fanu spiediena tribīnēs, kad vari koncentrēties un arī dzirdēt viens otru uz laukuma. A latviešu fani man diemžēl ne ar ko citu neasociējas kā tikai ar alko lietošanu un gana pār mēru...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 22:22, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Dumpis teica, ka tāda iespēja ir tīri teorētiska, tātad faktiski nevar.
Vairāk klausies Dumpī. Ar ko covid atšķiras no citām slimībām un vīrusiem pret kuriem ir vakcīna? Jebkuru vīrusu pret kuru vakcinē var saķert, tikai iespēja ir gaužām maziņa + izslimo vieglākā formā. + tu aizmirsi vel vienu svarīgu faktu - vakcīnas iedarbība. Ja tu vakcinējies ar "Faizeru vai Moderno" - jā ok 90-95% gadījumu iedarbībai būtu jābūt un līdz ar to tev paliek tikai teorētiskā iespēja saslimt ar covid. Bet astrai, džonsonam, sputņikam u.c. vakcīnām iedarbība ir ap 60-65%, tātad - 3-4 gadījumos no 10 pastāv iespēja, ka tev tā vakcīna nemaz nenostrādā.
Nu un vel jau tas, ka vakcinēta persona pati varbūt nesaslimst, bet var aplipināt nevakcinēto.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 22:24, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Man līdzjušana saistās ar līdzjušanu nevis alko dzeršanu un to(līdzijust) var mierīgi darīt pie TV ekrāna neko nemalkojot! Hokejisti nav mazie bērni, lai fani viņiem "rociņu turētu" un dzītu uz priekšu. Tā padebīlā aizbildināšnās, ka "nav fanu nav "motora", dzinuļa" un "ehh, ja būtu fani mēs spēlētu citādi u.t.t ir tīrākās atmazkas. Čomus ko neformāli pazīstu, kas arī pie izlases ir bijuši ir atzinušies, ka tieši labāk spēle iet, kad nav fanu spiediena tribīnēs, kad vari koncentrēties un arī dzirdēt viens otru uz laukuma. A latviešu fani man diemžēl ne ar ko citu neasociējas kā tikai ar alko lietošanu un gana pār mēru...
Pie tv ekrāna un klātienē just līdzi ir divas dažādas pasaules. Jā - var pa tv, viss forši, atkārtojumi, aizej uz toču, kad gribi, ja vēl draugu bariņā ir emocijas. Bet pāris čomu bariņš nekad nedos to efektu, ko vilnis tribīnēs, ko vairāku simtu vai tūkstošu kopīga dziedāšana, bļaušana. Tās emocijas pie tv nedabūt. Un tam nebūt nevajag dzert.

     [+] [-]

, 2021-05-25 23:17, pirms 3 gadiem
Šobrīd valstī visu kontrolē kaut kāds Dumpis. Citu viedoklis vairāk nav svarīgs.