Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Spēka rangā Latvija devītā, Zviedrija un Kanāda zem Itālijas un britiem

Rolands Eliņš

Spēka rangā Latvija devītā, Zviedrija un Kanāda zem Itālijas un britiem
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) veidotajā Spēka rangā pasaules čempionātā Latvija pēc svētdienas spēlēm ierindota devītajā vietā. Pirmā ir ROC izlase, otrā ir Vācija, kamēr ierastie grandi Zviedrija un Kanāda ir pašā apakšā.

Latvijas izlase čempionāta ievadā pieveikusi Kanādu ar 2:0 un ieguvusi punktu mačā pret Kazahstānu, kurai nācās piekāpties pēcspēles metienos ar 2:3. IIHF Spēka rangā tas Latvijai sniedzis devīto vietu, tieši virs Dānijas, taču zem Baltkrievijas. Latvijas izlases situācija raksturota ar vārdiem, ka "Pekinas finālā spēlēs ASV pret Latviju, vai ne?".

Latvijas nākamā pretiniece Itālija ierindota 14. vietā, atpaliekot arī no Lielbritānijas, taču IIHF rangā Itālija piedzīvojusi nebijušu brīdi, proti, tā ierindota augstāk nekā Zviedrija un Kanāda. Abas hokeja lielvalstis čempionātu sākušas negaidīti pieticīgi, ciešot divus zaudējumus, un šie rezultāti ņemti vērā arī spēka rangā, kurā Zviedrija ir priekšpēdējā vietā, bet Kanāda – pati pēdējā.

"We have one goal and one goal only," ironiski rakstīts pie Kanādas izlases apraksta, izmantojot vārdu spēli angļu valodā, kurā vārds "goal" apzīmē gan mērķi, gan vārtu guvumu, un gūto vārtu Kanādai patiešām pagaidām vairāk par vienu nav. Saskaņā ar situāciju grupu tabulās, Zviedrija gan ir sestā A grupā, kamēr Kanāda - septītā, taču spēka rangā abas tāpat ir izliktas zemāk nekā Lielbritānija un Itālija.

Ranga līdere tikmēr ir Krievijas izlase. Formāli pasaules čempionātā piedalās Krievijas Olimpiskās komitejas izlase, taču IIHF šo nosaukumu izmanto tikai arēnās, saskaņā ar CAS spriedumu, bet savā mājaslapā jau vairs neviens IIHF neliedz rakstīt citu izlases nosaukumu, un šīs tiesības IIHF arī izmanto.

Ranga otrajā vietā ir Vācija, kas divās spēlēs guvusi divas uzvaras, iemetot 14 vārtus, tiesa, pret grupas favorītēm vēl nav spēlējusi, bet Šveice ierindota trešajā vietā. Latviju iepriekš pārspējusī Kazahstāna ar divām uzvarām bullīšos ieņem piekto vietu šajā rangā, par kuru IIHF pati norāda, ka tas paredzēts izklaidējošiem mērķiem.

     [+] [-]

, 2021-05-24 12:30, pirms 3 gadiem
AUS nav USA

     [+] [-]

, 2021-05-24 12:45, pirms 3 gadiem
Dr.med.Mengele rakstīja: AUS nav USA
a U.S.
tur nav aus

     [+] [-]

, 2021-05-24 13:12, pirms 3 gadiem
Būtu labs fināls Pekinā: ASV pret Latviju. Tā tur rakstīts grafikā!!

     [+] [-]

, 2021-05-24 14:09, pirms 3 gadiem
Kanādiešiem labs "jociņš"