Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Baltkrievu treneris izceļ dāņu, britu progresu un vīlies pretinieku nenovērtēšanā

Agris Suveizda

Baltkrievu treneris izceļ dāņu, britu progresu un vīlies pretinieku nenovērtēšanā
Mihails Zaharovs. Foto: Romāns Kokšarovs/AP/Scanpix

Baltkrievijas hokejs 2021. gada pasaules čempionātā izgāzās – vispirms politisko nemieru dēļ zaudējot rīkošanas tiesības un pēc tam paliekot pēdējā vietā savā apakšgrupā un priekšpēdējā vietā visā turnīrā. Pandēmijas dēļ baltkrieviem gan nenāksies zaudēt vietu augstākajā divīzijā – šogad no tās neviens nekrīt ārā.

Baltkrievijas izlase uz pasaules čempionātu Rīgā atbrauca ar Nacionālajā hokeja līgā spēlējošo Jegoru Šarangoviču, 19 Kontinentālās hokeja līgas spēlētājiem, ieskaitot desmit no Minskas "Dinamo", un pa vienam arī no Amerikas Hokeja līgas un Slovākijas, bet bija arī seši Baltkrievijas Ekstralīgas pārstāvji – tostarp četri no Minskas "Yunost". Baltkrievi sāka itin cerīgi, otrajā un trešajā spēlē izcīnot četrus punktus pret zviedriem (1:0) un čehiem (2:3 pagarinājumā), taču tad sekoja pārsteidzošs zaudējums britiem (3:4) un sakāves pret dāņiem (2:5), šveiciešiem (0:6) un krieviem (0:6).

"Šajā turnīrā nevaram atrast neko pozitīvu," pēc vakardienas zaudējuma krieviem sacīja galvenais treneris Mihails Zaharovs. "Šausmīgi pabeidzām čempionātu – ar divām sagrāvēm. Centāmies turēties līdz galam, nepadoties, bet divas pēdējās spēles diemžēl bija ļoti negatīvas. Tāda sajūta, ka hokejisti čempionātā ne līdz galam noticēja, ka turnīrā būs ļoti augsts pretinieku līmenis. Uzskatu, ka daudzi puiši varēja nospēlēt labāk – īpaši tas attiecas uz KHL spēlētājiem. Domāju, viņi saprot, ka ir jāstrādā vairāk – vairāki zaudēja ļoti daudz mikromaču. Nedrīkstējām izgāzt spēles pret britiem un dāņiem. Bet atkārtošu: turnīra līmenis bija ļoti nopietns, visas izlases bija līdzvērtīgas."

"Labāku sniegumu gaidīju no visiem - puiši klubos rādīja labu sniegumu. Pasaules čempionātā nav caurstaigājamo spēļu, bet daudziem puišiem nebija šādu turnīru pieredzes. Neviens taču negaidīja, ka KHL esi labākais, bet šeit – buksēsi. Un arī citas izlases ir izaugušas – gan dāņu, gan britu, nemaz nerunājot par šveiciešu izlasi," Zaharovs turpināja. "Ja gribam spēlēt šajā līmenī, mums sastāvā jābūt 30 spēlētājiem no KHL, kā minimums. Sākumā kandidātos pat neizskatījām spēlētājus no Baltkrievijas čempionāta, bet beigās uz Rīgu aizbrauca seši. Nevar domāt, ka ar Ekstralīgas hokejistiem var sacelt vētru. KHL līmenis ir jūtami nopietnāks ar lielākiem ātrumiem. Tomēr gribētu paslavēt puišus no vietējā čempionāta – viņi ir malači, centās."

"Jebkuram hokejistam ir jāstrādā. Mums bija daudz perspektīvo – Djukovs, Ustiņenko… Visiem jaunajiem ir jāgrauž zeme un jāņem piemērs no pieredzējušajiem – tiem pašiem Vovas Deņisova, Ruslana Saleja [Jaroslavļas "Lokomotiv" aviokatastrofā bojā gājušais Salejs NHL karjeras laikā aizvadīja 916 spēles – A.S.]. Līdz Ruslanam viņiem visiem ir kā līdz Mēnesim. Jāstrādā visiem – gan vārtsargiem, gan aizsargiem, gan uzbrucējiem," turpināja Zaharovs, kuram īpaši tika vaicāts arī par vārtsargu līniju, kurā 21 gadu vecais debitants Konstantins Šostaks no Čerepovecas "Severstal", lielāko sezonas daļu gan pavadot VHL, neattaisnoja pirmā numura lomu. "Ja gribam, lai mūsu izlase gūtu panākumus, vārtsargam ir jābūt no KHL un tur jāaizvada vismaz 75% komandas spēļu. Viņam ir jāspēlē. Šostakam bija grūti – viņš KHL sezonā aizvadīja tikai trīs spēles. Maz! Arī agrāk mums bija perspektīvi vārtsargi, kuri nosēdēja uz beņķīša. Bet viņiem ir jādod spēlēt – mums kaut kā nesanāk to paveikt."

Izmantotie resursi:
https://hockey.by/news/intervyu/new...

  -1 [+] [-]

, 2021-06-02 19:03, pirms 3 gadiem
Labi ka vismaz paslave

  +2 [+] [-]

, 2021-06-02 19:23, pirms 3 gadiem
Nu dāņi ar saviem Elleriem, Bjorkstandiem utt., jau sen ir priekšā belariem. Pietam šie pat nemaz nespēlēja.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-02 19:43, pirms 3 gadiem
Lielākā KHL spēlējošo hokejistu problēma ir tā, ka viņi ir iedomājušies, ka patiešām ir pārāki par citās līgās spēlējošajiem, kaut arī gadu no gada visas "tīrās" KHL komandas tiek "dīrātas" uz nebēdu! KHL spēlē daudz lēnāku hokeju nekā, teiksim, Vācijas DEL līgā vai Šveices līgā, nerunājot par zviedru un somu līgām, pie tam, tur hokejisti netiek tā lutināti ar algām, kā KHL. Paskatamies uz mūsu Daugaviņu vai amerikāņu Danfortu, kuri sakrāja ap 50 punktiem šajā sezonā. Viņi bija pilnīgas nulles pat uz savu komandas biedru fona! Baltkrievi ar 2/3 KHL spēlētāju palika 15 vietā, un tikai tas, ka neviens nekrīt uz B grupu viņus pasargāja nākamgad no spēlēšanas kopā ar holandi un ungāriju ..Mūsu bāleliņi - Indrašis- joprojām ir augstās domās par sevi, ka visus var apspēlēt uz zilās līnijas, taču nespēja iemest pat itāļiem.. Pārējie no Dinamo pat nav pelnījuši papildus uzmanību. Par "mirušajiem"vai nu labu, vai neko. Kazahi- jā, spēlēja ar Baris saspēlēto sastāvu un ar veiksmes palīdzību pat sagrabināja 10 punktus, taču par iekļūšanu play-off palika aiz svītras. Secinājums: mūciet prom no KHL vai arī beidziet sev iestāstīt, ka tā ir otra specīgākā līga Pasaulē! Jā, varbūt algu ziņā, taču ne meistarības un ātruma ziņā! Jaunajiem jāorientējas uz Šveici vai Somiju, tur patiešām ir cits līmenis! Somi tikai ar savas līgas džekiem 2019 gadā pacēla kausu. Pat krievi , saprotot, ka ar KHL istiem nebūs aršana, izsauca 4-5 papildus NHL džekus. KHL spēlētājiem ir nopietni jāpārdomā sava attieksme pret pašu spējām un varēšanu! Vakar mūsējos apspēlēja DEL līgas džeki, par kuru vēl joprojām pie mums daudzi izsakās nievājoši... Bet paskatieties tabulā!

     [+] [-]

, 2021-06-02 23:16, pirms 3 gadiem
Calvin rakstīja: Lielākā KHL spēlējošo hokejistu problēma ir tā, ka viņi ir iedomājušies, ka patiešām ir pārāki par citās līgās spēlējošajiem, kaut arī gadu no gada visas "tīrās" KHL komandas tiek "dīrātas" uz nebēdu! KHL spēlē daudz lēnāku hokeju nekā, teiksim, Vācijas DEL līgā vai Šveices līgā, nerunājot par zviedru un somu līgām, pie tam, tur hokejisti netiek tā lutināti ar algām, kā KHL. Paskatamies uz mūsu Daugaviņu vai amerikāņu Danfortu, kuri sakrāja ap 50 punktiem šajā sezonā. Viņi bija pilnīgas nulles pat uz savu komandas biedru fona! Baltkrievi ar 2/3 KHL spēlētāju palika 15 vietā, un tikai tas, ka neviens nekrīt uz B grupu viņus pasargāja nākamgad no spēlēšanas kopā ar holandi un ungāriju ..Mūsu bāleliņi - Indrašis- joprojām ir augstās domās par sevi, ka visus var apspēlēt uz zilās līnijas, taču nespēja iemest pat itāļiem.. Pārējie no Dinamo pat nav pelnījuši papildus uzmanību. Par "mirušajiem"vai nu labu, vai neko. Kazahi- jā, spēlēja ar Baris saspēlēto sastāvu un ar veiksmes palīdzību pat sagrabināja 10 punktus, taču par iekļūšanu play-off palika aiz svītras. Secinājums: mūciet prom no KHL vai arī beidziet sev iestāstīt, ka tā ir otra specīgākā līga Pasaulē! Jā, varbūt algu ziņā, taču ne meistarības un ātruma ziņā! Jaunajiem jāorientējas uz Šveici vai Somiju, tur patiešām ir cits līmenis! Somi tikai ar savas līgas džekiem 2019 gadā pacēla kausu. Pat krievi , saprotot, ka ar KHL istiem nebūs aršana, izsauca 4-5 papildus NHL džekus. KHL spēlētājiem ir nopietni jāpārdomā sava attieksme pret pašu spējām un varēšanu! Vakar mūsējos apspēlēja DEL līgas džeki, par kuru vēl joprojām pie mums daudzi izsakās nievājoši... Bet paskatieties tabulā!
Sportiskā ziņā Khl, protams, ir 2. līga pasaulē. Algas ir lielākas un spēlētāji tiek piesaistīti zvaigžņotāki. Ātruma ziņā Somijas un Šveices līgas ir nedaudz ātrākas, bet KHL un Zviedrijā spēlē kopumā meistarīgāku hokeju. Baltkrievu izlasei bija pavisam citas problēmas, ne jau tas, ka spēlētāji bija pārāk augstās domās par sevi. Kāds tagad gribēs pateikt, ka Britu līga ir spēcīgāka par vidējo KHL līmeni?

     [+] [-]

, 2021-06-02 23:26, pirms 3 gadiem
Pirmkārt, jau Baltkrievijas izlasē nebija neviena KHL līmeņa stāra, bet bija labi vidusmēra spēlētāji. Tas, ka no tiem neizdevās izveidot konkurētspējīgu komandu ir Zaharova un apkārtējo faktoru vaina. Tas, ka Baltkrieviem vajag cita līmeņa speciālistu no ārzemēm parāda Minskas Dinamo piemērs, kad ar Vudkroftu pie stūres Minska rādīja absolūti cita līmeņa augstas raudzes spēli. Arī tīri psiholoģiski baltkrievi ir lūzeru tauta, kurai vajag mainīt domāšanu, lai kaut ko uzvarētu. Tieši to ar Minsku paveica Vudkrofts