Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Eksperti vērtē: Blukam patīk vairākums un mazākums, Cicurskis slavē Džeriņa maiņu

Eksperti vērtē: Blukam patīk vairākums un mazākums, Cicurskis slavē Džeriņa maiņu
Toms Bluks
Foto: HS Rīga

Pēc piesardzīga hokeja Latvijas un Itālijas komandu izpildījumā, latvieši tikai pašā mača izskaņā izcīnīja minimālu uzvaru ar 2:1. Ar komentāriem pēc spēles dalījās divi hokeja eksperti - Toms Bluks un Aleksandrs Cicurskis. Latvijas čempionvienības "Kurbads" kapteinis uzteica darbību vairākumā un mazākumā, kamēr Cicurskis pozitīvi izteicās par Andra Džeriņa virknējumu.

"Saraustīta un nervoza spēle, svarīgs mačs bija abām komandām - itāļiem bija svarīgi uzvarēt, lai noturētos elitē, mums, lai ietu pretī ceturtdaļfinālam," par spēles nozīmīgumu izteicās Toms Bluks. "Neviena komanda negribēja atdot uzvaru, tāpēc saasinājumi bija mazāk redzami. Intriga tika saglabāta līdz spēles beigām. Redzams, ka gatavojoties pasaules čempionātam, ir piestrādāts gan pie mazākuma, gan vairākuma. Iestrādātās divas maiņas, kas dodas laukumā, saspēle abiem virknējumiem ir atstrādāta."

Toms Bluks Latvijas izlasē nav aizvadījis nevienu turnīru, tomēr pašmāju čempionātā nospēlējis teju 400 mačus. Karjeras līkloči aizsargu veduši arī caur Poliju un Rumāniju. Šogad hokejists palīdzēja "Kurbads" iegūt pirmo čempiona titulu komandas vēsturē. Paralēli spēlētāja gaitām, Bluks trenē divas "Dinamo bērnu" komandas (U-14, U-12), abas ir vadošās savā vecuma grupā.

"Girgensona maiņa veic lielu darba apjomu, visi čaļi ir jauni un spēcīgi, tāpēc treneris viņiem uzticas. Katrai maiņai ir savi uzdevumi, kas redzams spēles plānā," par trešo virknējumu izteicās Bluks un turpināja par izlases pirmo vārtsargu. "Merzļikinam kādu spēli noteikti iedos atpūsties. Elvis izskatās pārliecinoši, jo komanda uzticas viņam un viņš uzticas komandai. Spēlētājiem ir vieglāk spēlēt, kad aiz tevis ir pārliecinošs vārtsargs, kurš ir motivēts parādīt labāko sniegumu."

Vienam no Liepājas hokeja galvenajiem flagmaņiem, Aleksandram Cicurskim vienmēr ir bijis savs viedoklis. Hokejā Cicura dzīvo jau 55 gadus, sākumā gan kā spēlētājs, pēcāk kā treneris. Kopš 90. gadu otrās puses treneris strādā Liepāja, par saviem audzēkņiem Cicurskis sauc arī Sandi Ozoliņu un Ronaldu Ķēniņu, jo strādājot jauniešu hokejā, caur viņa rokām ir izgājuši daudzi bijušie vai esošie izlases spēlētāji.

"Procentuāli 60 pret 40, uzvaru dotu itāļiem," tieši uzsāk Cicurskis. "Pirmajos divos periodos netikām ārā no zonas ar pirmo piespēli, otra problēma, ka nevarējām pieturēt ripu zonā. Izbrīnīja tas, ka metam no jebkuras pozīcijas, jo pret tādiem pretiniekiem ripa jāpietur. Mēs kaut kā gribam uzmest pa vārtiem un ar cīņu iedabūt ripu, ja durvis ir aizslēgtas, tad jākāpj iekšā pa logu."

"Komentētājs saka, ka Girgensonam jāiet laukumā cīnīties ar Skandelas maiņu. Mūsu ceturtā maiņa ar AHL spēlētāju Bļugeru un diviem dinamiešiem - kapteini Meiju un Bičevski, netika galā ar pretinieku līderiem. Ja mūsu labākie hokejisti nevar noturēt itāļus, tad spēka samēros esam līdzīgi ar viņiem. Pavāji šodien nospēlēja vadošie aizsargi Sotnieks ar Kuldu, pieļāva ļoti daudz kļūdas. Džeriņa maiņas sniegumus bija ļoti labs, spēlētāji kā Daugaviņš un (Roberts) Bukarts var pieturēt ripu un iemest golu. Protams, patika Merzļikina spēle, ielaistajos vārtos viņš nebija vainīgs," par spēlētājiem izteicās Cicurskis.

"Tagad nolaidīsimies uz zemes un redzēsim, ko mēs varam tālāk. Esam ieguvuši visus punktus, kurus vajadzēja paņemt. Ceturtdaļfināls šogad izlasei spīd, izcīnīsim punktus arī pret kādu lielo izlasi," pārliecināts ir Cicura. "Bobs Hārtlijs ir stingri lauzis mūsu spēlētāju psiholoģiju, vienmēr esmu brīnījis, ka spēlējam piesardzīgu hokeju. Kanādietis ir licis saprast, ka jāspēlē citādāks hokejs, pieliekot forčekingu. To līdz galam divu mēnešu laikā nevar iemācīt, bet cilvēki saprata, ka tā var spēlēt. Latvijai hokeja rezerves vēl ir daudz."

  +1 [+] [-]

, 2017-05-09 21:33, pirms 7 gadiem
Patīk Cicurska komentārs par spēli! Šeit var redzēt eksperta viedokli. Bet ja Paste ir ekspertu lokā, tad esmu tik pat liels eksperts : ) )

  -3 [+] [-]

, 2017-05-09 21:55, pirms 7 gadiem
Dinamiešu vecmeistari Meija un Bičevskis tikai 4 maiņā!

  +5 [+] [-]

, 2017-05-09 22:32, pirms 7 gadiem
EUcerin rakstīja: Patīk Cicurska komentārs par spēli! Šeit var redzēt eksperta viedokli. Bet ja Paste ir ekspertu lokā, tad esmu tik pat liels eksperts : ) )
Esi nospēlējis 11 sezonas Latvijas virslīgā un 174 spēlēs gūstot 391 punktu? Nau jau NHL, bet pietiekami, lai varētu saukties par ekspertu. Daudz ir tādu, kas nūju rokās nav turējuši un sauc sevi par ekspertiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-09 23:11, pirms 7 gadiem
Cicura ir Maestro, un tas ir pavisam nopietni. Prozit!

  -2 [+] [-]

, 2017-05-10 08:43, pirms 7 gadiem
Eksperti

  +1 [+] [-]

, 2017-05-10 16:24, pirms 7 gadiem
agrism raksta-Daudz ir tādu, kas nūju rokās nav turējuši un sauc sevi par ekspertiem.

Absolūtu precīzi pateikts,bet diemžēl visās sporta sadaļās ,vai tas hokejs,vai futbols,vai vēl kāds cits sporta veids forumos gandrīz neiespējami parunāt par konkrēto tēmu,jo netā valda troļļi,jo tur daudz smadzeņu nevajag.