Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Mūsu mērķis ir uzvara katrā spēlē"

Andrejs Siliņš

Hārtlijs: "Mūsu mērķis ir uzvara katrā spēlē"
Bobs Hārtlijs sarunā ar spēles tiesnesi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Slovāki gribēja spēlēt fiziski, un mēs viņiem likām par to samaksāt, gūstot vārtus - tas ir labākais veids, kā uz to atbildēt," pēc uzvaras pār Slovākiju pasaules hokeja čempionātā sacīja Latvijas valstsveinības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

"Šī bija fiziska spēle un man izskatījās, ka bija vairāki sitieni pa galvu, bet tāda ir šī spēle, tā tiek izspēlēta uz ledus. Mēs kontrolējām savas emocijas, spēlējām ļoti disciplinēti, mums nebija daudz mazākumu. Cenšamies ieviest jaunu kultūru Latvijas hokejā - runa ir par smagu darbu, par disciplīnu un komandas atdevi. Mēs nekontrolējam to, ko dara tiesneši un kādā stilā spēlē pretinieki, mēs koncentrējamies uz to, ko paši varam kontrolēt - savu spēli," pēc mača sacīja Hārtlijs.

"Jāuzteic virkne spēlētāju, kas gūlās pretī ripām, lai tās bloķētu. Jūs redzējāt, ka mums bija puiši, kuriem tika pārsistas sejas, bet ikviens atgriezās spēlē, spēlēja solīdi un man viņus par to jāuzteic. Šī ir liela komandas uzvara," turpināja treneris. "Beigās, spēlējot pieciem pret sešiem, spējām uzvarēt vairākos iemetienos, kas ir ļoti nozīmīgi. Spējām raidīt ripu neitrālajās zonās, lai varētu nomainīties un iztērēt laiku. Man ļoti patika tas, kā spēlētāji izvēlējās pozīcijas, kā izdarījām spiedienu. Parādījām, ka esam gatavi ziedoties komandas labā."

"Aizvadītas divas spēles divās dienās, tāpēc rītdien daudzi puiši atpūtīsies. Mūsu fiziskā sagatavotība ir lieliska. Jūs jau redzat, ka pēdējā trešdaļā allaž esam svaigi, un tas ir rezultāts fiziskās sagatavotības darbam pēdējo sešu nedēļu garumā. Spēlētāji vēlas spēlēt un uzvarēt, viņus ir patīkami trenēt," latviešu hokejistus slavēja Hārtlijs.

"Vairākumā mums ir daudz labu opciju - mums ir labi metēji, puiši ar labām rokām. Girgensons guva vārtus, Džeriņš guva vārtus, un es nemaz nezinu, kurš iemeta pirmos vārtus - redzēju tikai to, ka ripa pa gaisu ielido vārtos. Mēs guvām trīs vārtus - tas ir ļoti labi. Slovāki gribēja spēlēt fiziski, un mēs viņiem likām par to samaksāt, gūstot vārtus - tas ir labākais veids, kā uz to atbildēt," sacīja treneris.

"Rihards Bukarts uzbrukumā dot labu pienesumu, viņš ir gudrs spēlētājs, ar labām rokām, labu ātrumu. Ja viņam ir iespēja, viņš ir kreatīvs uzbrukuma veidošanā, un līdz šim viņš bijis ļoti efektīvs." Hārtlijs atzina, ka pēc Riharda noraidījuma bijis dusmīgs uz viņu, taču izticis bez smagiem vārdiem spēlētāja virzienā: "Viņš pēc tam vairs nespēlēja. Viss ir vienkārši - runa ir par komandu un mēs nepieļausim disciplīnas trūkumu. Mums nav tik dziļa komanda, kā Krievijai, Kanādai vai citām lielajām izlasēm, tāpēc mums vienmēr jāsaglabā koncentrēšanās."

Treneris norādīja, ka grupas līderu gods pēc divām spēlēm viņam nav liels pārsteigums: "Varbūt tas ir pārsteigums jums, puiši, bet es ar viņiem esmu bijis kopā sešas nedēļas, un mēs esam runājuši tikai par uzvarēšanu. Ķelne ir ļoti jauka pilsēta, bet, atcerieties - kad pirmo reizi satiku jūs, teicu, ka nedošos uz Ķelni kā tūrists. Mēs esam šeit, lai strādātu. Mūsu mērķis ir uzvara katrā spēlē. Tas ir mūsu mērķis - ja tam netici, tikpat labi vari nemaz nespēlēt un palikt mājās, risināt krustvārdu mīklas un skatīties TV. Šeit visi ir sportisti, kas pārstāv savu valsti un ir ļoti lepni par to. Tāpat kā Latvijas tauta, arī šajā komandā puiši ir gatavi smagam darbam un gatavi maksāt jebkādu cenu, lai izcīnītu uzvaru. Mums ir divas uzvaras un izmantotas divas dažādas formulas, lai pie tām tiktu. Tas ir labi. Kļūs tikai grūtāk un grūtāk izcīnīt uzvaras, bet to dēļ esam šeit."

"Jā, esmu redzējis Itāliju. Esmu arēnas žurka, skatos visas spēles, veicu pierakstus, komunicējam ar video treneri, lai izgrieztu klipus ar spēles epizodēm un vienmēr būtu gatavībā. Mūsu [treneru] darbs ir sagatavot spēlētājus, viņu darbs - spēlēt," Hārtlijs norādīja, ka labi zina arī nākamo pretinieku spēles iezīmes. "Mums padevies lielisks starts, bet ko gan tas dos, ja pēkšņi iedomāsimies, ka esam uzvarējuši jau pietiekami vai ka jau esam paveikuši savu darbu. Esam nospēlējuši divas no septiņām spēlēm. Paskatieties kalendāru - kļūs tikai grūtāk. Šobrīd mēs kāpjam kalnā - jo augstāk tu tiec, jo grūtāks kļūst ceļš. Redzēsim, no kā esam veidoti."

Hārtlijs skaidroja, kāpēc tieši Girgensons, Ķēniņš un Skvorcovs izlikti pret slovāku vadošo trijnieku: "Viņi visi trīs ir lieliski strādātāji, pret viņiem nav patīkami spēlēt. Turklāt Girgensons guva vārtus, kas bija ļoti svarīgi un pilnībā bija pelnījis labākā spēlētāja balvu." Tāpat treneris piekrita, ka vārtsargs ir svarīgākais spēlētājs mazākumā: "Tieši tā, vārtsargs ir svarīgākais hokejā un punkts (smejas). Zināju, ka Elvis [Merzļikins] ir labs, bet man nebija ne jausmas, ka viņš ir tik labs. Ar viņu ir patīkami strādāt, viņš ir liels cīnītājs un atgādina man Patriku Ruā."

  +3 [+] [-]

, 2017-05-08 02:25, pirms 7 gadiem
Tiem, kuri saprot angliski: īss video no pēcspēles preses konferences.
https://www.fanragsports.com/now/re...

  +2 [+] [-]

, 2017-05-08 03:14, pirms 7 gadiem
bonis2 rakstīja: Tiem, kuri saprot angliski: īss video no pēcspēles preses konferences.
https://www.fanragsports.com/now/reporter-accuses-latvia-diving-bob-hartley-fires-back/
Šir ir reāli labs. Šķiet, ka Hardijs aizsūtīja kādu slovāku žurnaļugu iekapāt bairīti pēc tam, kad viņš uzdeva izcili debilu jautājumu par tēlošanu. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-05-08 03:25, pirms 7 gadiem
bonis2 rakstīja: Tiem, kuri saprot angliski: īss video no pēcspēles preses konferences.
https://www.fanragsports.com/now/reporter-accuses-latvia-diving-bob-hartley-fires-back/
Labs! Neesmu liels angļu valodas zinātājs, bet nu šim pietika atliektiem galiem. 😀

     [+] [-]

, 2017-05-08 06:48, pirms 7 gadiem
Latvijas hokeja Ranjēri? Izruna arī laba. "Dzēriens goal"

  +4 [+] [-]

, 2017-05-08 09:13, pirms 7 gadiem
Vot tas ir ists treneris!!! Respect

  +1 [+] [-]

, 2017-05-08 09:38, pirms 7 gadiem
bonis2 rakstīja: Tiem, kuri saprot angliski: īss video no pēcspēles preses konferences.
https://www.fanragsports.com/now/reporter-accuses-latvia-diving-bob-hartley-fires-back/
divings, divings, latvians divings.... vienam ar nūju pa seju līdz asinīm, vienu eigrūž ar seju bortā, vienu ar plecu nokautē..... a tam tikai divings divings

  -4 [+] [-]

, 2017-05-08 12:40, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Latvijas hokejisti nesaprot, ko vēlas tas kungs, kas runā angļu valodā. Es saprotu - vecā gvarde - Beļavskis, Ļoņa Beresņevs... Lūk tie bija treneri.

     [+] [-]

, 2017-05-08 12:46, pirms 7 gadiem
Malaci puikas!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-08 12:48, pirms 7 gadiem
mēs jau arī nemaz nezinām, kā tas čalis izskatījās. Pēc balss vien liekas, ka varētu būt piesākušiem vaidziņiem, glāžainām actiņām un ar pusizdzertu glāzi rokā.. IIHF vajadzētu padomāt, lai tādus klaunus vairāk preses telpā neielaiž - viņš apkauno ne tikai sevi, bet savu organizāciju un valsti, kuru pārstāv