Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Dāņiem pirms spēles pret Latviju neizdodas sazvanīt AHL uzbrucēju

Agris Suveizda

Dāņiem pirms spēles pret Latviju neizdodas sazvanīt AHL uzbrucēju
Patriks Bjorkstrans pret Maksimu Širokovu
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas un Dānijas hokeja izlases pirmo spēli pasaules čempionātā Ķelnē aizvadīs rīt, plkst. 13:15 pēc Latvijas laika tiekoties savā starpā. Dāņiem ierindā ir tikai trīs ziemeļamerikāņi - viens no NHL un divi no AHL.

Kā pēdējais valstsvienībai palīgā steidz Stoktonas "Heat" uzbrucējs Mikels Ogors (25 spēles, 5+6), kura pārstāvētā komanda trešdienas rītā sērijas piektajā spēlē piekāpās Ņikita Jevpalova Sanhosē "Barracuda" un izstājās no Kaldera kausa. Tajā pašā rītā sezona beidzās arī Ontārio "Reign" un Patrikam Bjorkstranam, taču izlases vadībai joprojām nav izdevies sazināties ar 24 gadus veco uzbrucēju.

"Centāmies ar viņu sazināties, taču nesaņēmām nekādu atbildi. Pirms lēmuma pieņemšanas nepieciešama kaut kāda komunikācija, bet nezinu viņa apstākļus," portāls faceoff.dk citē valstsvienības galveno treneri Janni Kārlsonu. "Nosūtīju viņam epastu un uzrakstīju ziņu telefonā. Tomēr tas nav nekas ārkārtīgi neparasts, ka līdz atbildei jāgaida divas trīs dienas," piebilda izlases ģenerālmenedžeris Kims Pedersens.

No 25 izsauktajiem kandidātiem Dānijas izlase pasaules čempionātam šobrīd pieteikusi 22 spēlētājus – trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Pieteikumā pagaidām nav "Rungsted" aizsarga Nikolaja Vaikela, "Rodovre" uzbrucēja Stefena Nilsena un jau pieminētā Ogora, kura ierašanās no Ziemeļamerikas plānota šodien. Atgādinām, ka Stenlija kausā vēl ir divi dāņu hokejisti – Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Lārss Ellers (sērijā 1-3) un Ņujorkas "Rangers" rezerves uzbrucējs Niklass Jensens (sērijā 2-2).

Patriks Bjorkstrans, kurš piedalījies vienā pasaules čempionātā, iepriekš spēlējis Dānijā, Zviedrijā, Somijā un Kontinentālajā hokeja līgā, bet šosezon pirmoreiz devās otrpus okeānam, Amerikas Hokeja līgas regulārajā sezonā 42 spēlēs sakrājot 12 (8+4) punktus. Kaldera kausā viņam divas spēles un neviena punkta. Iepriekš noguruma dēļ no došanās uz Ķelni atteicās viņa brālis Olivers Bjorkstrans, kurš lielākoties spēlēja fārmklubā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" kreklā šajā regulārajā sezonā aizvadīja 26 spēles (13 punkti, 6+7). Stenlija kausā viņam piecas spēles un viena piespēle.

Dānijas sastāvs

Vārtsargi: Simons Nilsens (Herning), Sebastians Dāms (99ers, EBEL), Georgs Sērensens (Almtuna, Zviedrija-2).

Aizsargi: Jespers Jensens (Jokerit, KHL), Olivers Lauridsens (Jokerit, KHL), Markuss Lauridsens (Leksand, Zviedrija), Matiass Lasens (Mora, Zviedrija-2), Nikolass Jensens (Rungsted), Nikolajs Vaikels (Rungsted), Filips Brugisers (Esbjerg), Emils Kristensens (Linkoping, Zviedrija).

Uzbrucēji: Matiass Hansens (Frederikshavn), Pēters Regins (Jokerit, KHL), Nikolajs Mejers (Tinsgryd, Zviedrija-2), Mortens Poulsens (Pelicans, Somija), Mortens Grēns (Rungsted), Mortens Madsens (Karlskrona, Zviedrija), Stefens Nilsens (Rodovre), Julians Jākobsens (Aalborg), Patriks Rusels (Condors, AHL), Nikolajs Ēlerss (Jets, NHL), Niklass Hārts (Malmo, Zviedrija), Madss Kristensens (Munchen, Vācija), Frederiks Storms (Malmo, Zviedrija), Mikels Ogors (Heat, AHL).

Izmantotie resursi:
VM: Patrick Bjorkstrand lader ikke høre fra sig...

  +8 [+] [-]

, 2017-05-05 17:03, pirms 7 gadiem
Vecais Latvijas hokeja pārvaldes joks

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 17:06, pirms 7 gadiem
Arī domāju, ka telefona numuru viņiem varētu būt nosūtījis kāds no Kirova bijušā štāba.

     [+] [-]

, 2017-05-05 17:41, pirms 7 gadiem
Būtu iedevuši Irbes un Skudras numurus.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-05 17:48, pirms 7 gadiem
vinam izladejas batareja.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-05 18:54, pirms 7 gadiem
Daudzi pajoļi te dyrsa, ka redz latvijas spēlētāji neesot patrioti un traumu vai citu iemeslu dēļ atsaka izlasei, bet kā redzams, tad tas tā notiek visās izlasēs.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-05 19:25, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Daudzi pajoļi te dyrsa, ka redz latvijas spēlētāji neesot patrioti un traumu vai citu iemeslu dēļ atsaka izlasei, bet kā redzams, tad tas tā notiek visās izlasēs.
Un? Atsaka, ja nav nopietna iemesla, tad dabū "iekšā". Normāli

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 19:40, pirms 7 gadiem
Kas tavā uztverē ir nenopietns iemesls? Arī tas, ja spēlētājs jūt, ka viņš nav fiziski vai morāli gatavs pa 100% kapāt izlasē vai viņam ir privāti iemesli nespēlēt izlasē ir nopietns iemesls.

     [+] [-]

, 2017-05-05 19:41, pirms 7 gadiem
kurš no Dānijas vārtsargiem federācijai dāvinās nokias?

     [+] [-]

, 2017-05-05 20:43, pirms 7 gadiem
Nepaspēja pacelt, bet kredīts ta beidzies, tāpat kā internets jau iztērēts. Eh, tas nodokļu slogs Amerikā...

     [+] [-]

, 2017-05-05 21:55, pirms 7 gadiem
Baldonieks arī dāņiem ir GM ?