Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Tikai jums: Hārtlijs blogo par sievu, spēlētāju atskaitīšanu un mērķiem Ķelnē

Bob Hartley
Bob Hartley

Tikai jums: Hārtlijs blogo par sievu, spēlētāju atskaitīšanu un mērķiem Ķelnē
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Sveicināti, šeit atkal Bobs Hārtlijs, Jūsu izlases treneris. Kā jau solīju, līdz pasaules čempionātam tiekamies vēlreiz. Trīs dienas līdz pirmajai spēlei, un treneriem tas ir ražīgākais posms, jo mūsu darbs ir sagatavoties. Tāpat daļa no mūsu darba ir sastāva sijāšana un spēlētāju atskaitīšana. Teikšu godīgi – spēlētāju atskaitīšanu ienīstu vairāk par zaudējumiem.

Pirms pasaules čempionāta ar komandu tiksimies vairākas reizes. Runāsim gan par uzdevumiem un mērķiem, gan par iekšējiem noteikumiem. Katrā kompānijā un komandā ir jābūt noteikumiem, citādi nav iespējams izveidot kolektīvu. Ģērbšanās stils, punktualitāte. Jāsaprot, ka pārstāvam savu valsti, nevis braucam izklaidēties.

Kad rodas iespēja sacensties pasaules augstākajā līmenī, ar lepnumu tas jāuztver gan debitantiem, gan pieredzējušajiem spēlētājiem. Kāds uz pasaules čempionātu skatās tā, it kā tas būtu spiediens un atbildības slogs, tomēr es izvēlos citu pieeju – man tas ir jauns izaicinājums. Spiediens iedveš cilvēkos bailes, bet man tas nešķiet loģiski. Mēs spēlēsim, jo mīlam hokeju un mīlam Latviju, un nedrīkst baidīties no tā, ko mīli. Ir jāpriecājas un jāizbauda.

Hokejs ir mana kaislība, no tā nekad nevaru nogurt. Domāju par hokeju 24 stundas diennaktī. Taču protu atslēgties: vakariņas kopā ar sievu ārpus mājas, kinoteātra apmeklēšana, pastaigas parkos, kas pie mūsu dzīvokļa ir skaisti, un Vecrīgā, kur cilvēki nāk klāt un saka patīkamus vārdus, dod high 5.

Tomēr brīdī, kad ienāku pa durvīm, prāts atkal domā par hokeju. Sēžot pie saviem papīriem un pētu sastāvu, domāju par treniņiem. Nedomāju, ka tas ir kas īpašs, jo tā daru jau 30 gadus.

30 gadus ar to nodarbojos, jo man tas patīk. Kad jutīšu, ka hokejs vairs nav mana kaislība, beigšu trenera karjeru. Netaisos to darīt tāpat vien. Kad nebūs uguntiņas – viss. Hokejs ir daļa no manas dzīves, jo to mīlu, un tādu attieksmi sagaidu arī no saviem spēlētājiem.

Ja Jūs pašlaik domājat, kā mana sieva to spēj paciest, tad pastāstīšu par viņu. Mana sieva auga hokeja ģimenē – viņas tētis bija komandas īpašnieks. Mana sieva 11 gados palika bez mammas, bet 12 gados zaudēja arī tēti. Viņai ir raksturs, viņa ir cīnītāja.

Un viņa saprot – ja vēlies sasniegumus, ir nepieciešams atbalsts. Tagad, 56 gadu vecumā, saprotu, ka bez viņas man nekad nebūtu tādas karjeras. Viņa ir mans lielākais fans, viņa mani vienmēr atbalstījusi. Viņa ir pieradusi pie šāda dzīves ritma. Tu nevari būt labs hokejā, ja pret to attiecies kā pret pusslodzes darbu.
Bobs un bebrs. Izrādās, Latvijā par hokeju jūsmo ne tikai cilvēki.

Atgriežoties pie Latvijas izlases, ir viena lieta, ko ienīstu vairāk par zaudēšanu – tā ir spēlētāju atskaitīšana. Tam esam veltījuši daudzas jo daudzas stundas. Sēžamies pie galda un spriežam: ar ko viens ir labāks par citu, kā viņš komandu padarīs labāku nekā konkurenti.

Atskaitīt pirmos hokejistus ir viegli: kāds nav labā fiziskajā formā, kāds ne pārāk labi slido, kāds nav gana talantīgs. Bet starp pēdējiem palikušajiem starpība ir minimāla. Tas ir smagi. Man nepatīk atbrīvoties no labiem cilvēkiem. Es to ienīstu. Tu kādam atņem daļu no viņa sapņa. Saprotu, ka tā ir daļa no mana darba, bet tas nepadara procesu patīkamāku.

Esam četri treneri – es, Žaks Klutjē, Artis Ābols un Kārlis Zirnis. Ar Žaku ienācām, īsti nezinot nevienu no spēlētājiem. Savukārt Kārlis un Artis zina vēsturi. No vienas puses, tas ir labi, jo mums pirms lēmumu izdarīšanas bija pieejama visa informācija. No otras puses, pagātne lēmumus neietekmē vai ietekmē pavisam nedaudz, jo mēs vērtējām šo dienu un šo mirkli.

Dienās, kad hokejistiem ir brīvdienas, mēs tāpat pulcējamies septiņos no rīta un mājās dodamies piecos vakarā. Kad ekipējums jau bija aizsūtīts uz Vāciju, sanācām kopā un diskutējām par spēlētāju plusiem un mīnusiem, par treniņu grafiku. Mūsu darbs ir sagatavoties. Hokejisti grib doties laukumā un izlemt spēļu likteni, bet mums jāiegulda darbs pirms turnīra.

Hokeja kompleksā pie sienas ir vairākas bildes ar Latvijas izlasi. Visās ir komanda, nevis viens spēlētājs. Šī ir mana mīļākā bilde – Latvijas karogs un komanda kā ģimene. Laukumā neejam kā viens spēlētājs, bet gan kā viena ģimene.

Gribu, lai pasaules čempionātā esam kā ģimene, nevis kā komanda. Piedalīsimies, lai redzētu, kur atrodamies starp pasaules spēcīgākajām komandām. Uz mums skatīsies bērni, kuri iztēlosies, ka ir Girgensons, Daugaviņš, Merzļikins vai Dārziņš. Darīsim latviešus lepnus.

 +31 [+] [-]

, 2017-05-03 14:25, pirms 7 gadiem
Mūsu izlasi sācis trenēt viens no pasaules labākajiem hokeja treneriem! Tad nu cerēsim,ka mūsu čaļi pratīs to novērtēt un cīnīsies līdz pēdējam elpas vilcienam un nepievils Bobu Hārtliju.Lai mums izdodas draugi!

 +15 [+] [-]

, 2017-05-03 14:27, pirms 7 gadiem
Best of luck Bob!
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

 +13 [+] [-]

, 2017-05-03 14:40, pirms 7 gadiem
Prieks, ka pat tāda autoritāte, kā Hartlijs atzīst, ka pasaules čempionāts ir hokeja augstākais līmenis!

  +9 [+] [-]

, 2017-05-03 14:42, pirms 7 gadiem
Tagad visi dziedam Hārtlijam slavas dziesmas...
...ceru, ka pēc čempja būs iemesls to arī turpināt!
Novēlu viņam, lai izdodas veiksmīga sadarbība ar latvijas hokeja izlasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-03 14:47, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Prieks, ka pat tāda autoritāte, kā Hartlijs atzīst, ka pasaules čempionāts ir hokeja augstākais līmenis!
nr1 NHL
nr2 pasaule

Par pasauli runājot:

nr1 OS ar NHL večiem
nr2 PK
nr3 PČ

Ja nav NHL, tad OS ir trešās. Tādā gadījumā Hārtlijs daudz nealojas, un nogriež tikai PK, kas ir vēl tikai sevis meklējumos šobrīd.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2017-05-03 15:11, pirms 7 gadiem
Hi Bob!
First of all, Very good job so far!
Just keep in mind that you will be supported by 4-5k Latvian supporters at the arena, + approx. 1.0 - 1.5M watching the games on TV.
Good luck at the Championship to the Latvian family (team Latvia)!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 15:16, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: nr1 NHL
nr2 pasaule

Par pasauli runājot:

nr1 OS ar NHL večiem
nr2 PK
nr3 PČ

Ja nav NHL, tad OS ir trešās. Tādā gadījumā Hārtlijs daudz nealojas, un nogriež tikai PK, kas ir vēl tikai sevis meklējumos šobrīd.
Piedod, bet kurš no jums ir 30 gadus hokejā? Tu vai Bobs? Kuram ticēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-05-03 16:11, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Prieks, ka pat tāda autoritāte, kā Hartlijs atzīst, ka pasaules čempionāts ir hokeja augstākais līmenis!
Viņš to nedomāja, kā pats augstākais turnīrs, bet to, ka praktiski visi izlases spēlētāji tik augstā līmenī ikdienā nespēlē. Jābūt gataviem. Neiesaistīšos garās diskusijās, kas labāks - PK vai PČ.
Pat krieviem PČ sastāvs nekad nebūs tik stiprs, kāds tas bija PK, nerunājot par ZA un skandināvu valstīm.

 +13 [+] [-]

, 2017-05-03 16:14, pirms 7 gadiem
Hārtlijs ir labākais treneris kāds līdz šim ir bijis Latvijas izlasei. Zinošs, lielisks psihologs, pozitīvi domājošs, ar savu skatījumu uz hokeju. Jāizbauda un jāizmanto laiks kamēr Hārtlijs ir izlases treneris.
Tūlīt atnāks Namejs vai Straume un savā stilā kaut ko bubinās par treneri kurš ir nepieprasīts, par nepareizajiem amerikāņiem, par to, ka vēl nekas nav izcīnīts utt. Hārtlijs ir izcils treneris neatkarīgi no Latvijas izlases izcīnītās vietas šogad- vai būsim astotniekā vai izkritīsim no elites, tas nemainīs manu viedokli par Hārtliju kā cilvēku vai treneri.

  +8 [+] [-]

, 2017-05-03 16:15, pirms 7 gadiem
Number 0 rakstīja: Tagad visi dziedam Hārtlijam slavas dziesmas...
...ceru, ka pēc čempja būs iemesls to arī turpināt!
Novēlu viņam, lai izdodas veiksmīga sadarbība ar latvijas hokeja izlasi!
Slavas dziesmas dziedāšu Hārtlijam arī pēc PČ neatkarīgi no vietas.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-03 17:40, pirms 7 gadiem
nu tad medaļas...bronza tik,bet ok.....pieņemsim
1/4 vs FIN-- 5-3
1/2 vs CAN -- 1-5
par 3.vietu vs RUS-- 4-2
amen

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 17:42, pirms 7 gadiem
respect, ka tik atri iemacijies latv. val.

  -3 [+] [-]

, 2017-05-03 17:55, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Viņš to nedomāja, kā pats augstākais turnīrs, bet to, ka praktiski visi izlases spēlētāji tik augstā līmenī ikdienā nespēlē. Jābūt gataviem. Neiesaistīšos garās diskusijās, kas labāks - PK vai PČ.
Pat krieviem PČ sastāvs nekad nebūs tik stiprs, kāds tas bija PK, nerunājot par ZA un skandināvu valstīm.
Jā, diskutēt nav vērts un vēl vairāk domāt, ko viņš domāja. Viņš pateica to, ko pateica.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-03 18:14, pirms 7 gadiem
Ja Hardijs paliks ar Latvijas izlasi arī pēc PČ, es apsolu, ka vairs nelietošu vārdu "prozit". Prozit!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-03 22:24, pirms 7 gadiem
I have never seen a hockey coach, who loves the hockey so much as you are.I wish you luck in the World Championship and the future career!
Slēpts komentārs: a_burts_hokejdievs_795951075396374529

  +1 [+] [-]

, 2017-05-04 00:29, pirms 7 gadiem
Hello Bob, if there is a chance you will read this, I just wanted to say how much I appreciate the work you have done with the LAT national team so far not only physically, but also mentally, which (as you apparently are aware of) seems to be our main problem in past years. The fact that you emphasize on mental strength and how the team present itself off-the-court makes us (fans) respect you and expect a whole new identity of what it means to represent our country and be Latvian in general. We are a proud little nation that, historically, has been torn apart over and over, which ultimately has not allowed all of us to have that winners mentality (typical to Americans), therefore, with your leadership, team building and tactical skills we are on the right track sir. Skrrrrt

     [+] [-]

, 2017-05-04 01:50, pirms 7 gadiem
IZCILS TRENERIS! VISU CIENJU, SHIM ViIRAM! UN LAI VISS IZDODAS AR LV IZLASI!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-04 02:28, pirms 7 gadiem
Lai izdodas! Neko līdzīgu pirms PČ neesmu lasījis ne no viena, ar izlasi saistīta, un, ja to saka GALVENAIS TRENERIS!!! Ir jātic, ka mēs visi varam sasniegt nebijušus augstumus, un lai mums visiem tas izdodas!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 08:13, pirms 7 gadiem
jābūt piesardzīgam ar ekspektācijām lolz, tomēr neviena spēle vēl nav aizvadīta, bet man ar patīk viss ko nācies dzirdēt līdz šim, plus es pretēji vairumam te ceru, ka komentus SC viņš nelasa

     [+] [-]

, 2017-05-04 16:19, pirms 7 gadiem
sportacentrs.com autors, reģistrējies pirms 47 gadiem, —.
Publicējis 2 rakstus, bet komentārus principiāli neatstāj.