Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Sprukts: "Mums vajag tikai uzvarēt nākamo spēli"

Sprukts: "Mums vajag tikai uzvarēt nākamo spēli"
Jānis Sprukts pie Vācijas vārtiem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase vakar pasaules čempionātā ar rezultātu 0:2 atzina Vācijas pārākumu un sarežģīja sev dzīvi Helsinku grupā. Krišjānis Rēdlihs sacīja, ka trūka metienu pa vārtiem, kā arī paša galvenā - to realizācijas. Tikmēr Vācijas hokejisti nebija droši, vai tā bija viņu labākā spēle čempionātā, taču, protams, bija priecīgi par trim punktiem, kas ļāva nenokrist uz pēdējo vietu un turpināt reāli cerēt uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Mums vajag tikai uzvarēt nākamo spēli. Tas mums tagad ir svarīgākais," sacīja Jānis Sprukts, kurš pret Vāciju izdarīja vienu metienu pa vārtiem un spēli beidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Krišjānim Rēdliham tika vaicāts, kādēļ komanda pagaidām nespēlē tik labi kā varētu: "Jā, domāju, ka tā, protams, ir disciplinētība. Bet citādi joprojām uzskatu, ka spēlējam labi - tikai mūsu vājās vietas, nespējam realizēt savas iespējas. Trūkst tā pēdējā mazā solīša. Domāju, ka nemetām pa vārtiem pietiekami daudz."

"Šai komandai nekas nenāk viegli. Mums ir jāstrādā visas 60 minūtes. Pirmajās spēlēs pieļāvām vairākas kļūdas, bet domāju, ka pēdējās divās esam tās ierobežojuši. Esam tikuši pie rezultāta [pēdējos mačos] un esam par to priecīgi," teica Vācijas izlases vārtsargs Robs Zeps. "Vienmēr paturam trešo uzbrucēju augstu, un malējiem uzbrucējiem allaž ir smagi cīnīties zemu un aizsargāt ripas," sacīja pirmo vārtu autors Kristofs Ulmans.

"Mani malējie uzbrucēji paveica lielisku darbu, un es labi uzmetu. Kamēr varu palīdzēt komandai uzvarēt, tā ir lieliska sajūta. Mums bija patiešām svarīgi izcīnīt šo uzvaru. Mums ir atlikušas spēles pret ASV un Franciju, un domāju, ka šajos mačos ir punkti, kurus varam iegūt. Tagad esam labās pozīcijās [tabulā]," sacīja nepilnus 30 gadus vecais Ulmans. "Jā, noteikti," Kristians Ērhofs piekrita, ka spēles beigās bija svarīgi saglabāt vēsu prātu, lai neizdarītu ko muļķīgu un nenopelnītu nevajadzīgu diskvalifikāciju. "Spēle bija nedaudz netīra, pēc svilpes bija daudz metienu. Pēc pārkāpuma beigās mums vajadzēja saglabāt vēsu prātu, bet tā [asumi] ir daļa no spēles."

"Neesmu drošs, vai tā bija mūsu labākā spēle čempionātā. Domāju, ka līdz šim esam spēlējuši diezgan konsekventi. Varbūt pagājušā spēle bija sliktākā, bet vienalga ļoti smagi cīnījāmies, un šodien vēlreiz parādījām labu sniegumu," Ērhofs turpināja. "Jā, turpinām cīnīties par 1/4 finālu. Ja zaudētu šodien, būtu nokrituši uz pēdējo vietu - tā bija ellīga spēle, un esam priecīgi, ka to uzvarējām," sacīja Mihaels Volfs. "Nezinu, vai tā bija mūsu labākā spēle. Pirmajos trīs mačos spēlējām diezgan labi - neguvām gan pārāk daudz punktu. Domāju, ka šodien aizvadījām labu aizsardzības spēli."

Izmantotie resursi:
Start


, 2013-05-12 09:24, pirms 11 gadiem
Lūzeru domāšana!
, 2013-05-12 09:31, pirms 11 gadiem
Mums visiem vajag jūsu uzvaru pār Franciju.Redzēsim ,kurai komandai stimuls lielāks,jo frančiem (tāpat kā vāciešiem)lieliska iespēja iekļūt ceturdaļfinālā,protams ,ja pēkšņi slovāki nesāk rādīt brīnumus.Tā kā visu izšķirs meistarība.Uzvarēsiet,cepuri nost.Zaudēsiet,varēsiet sacensties nākošgad ar Dienvidkoreju.Tikai tad jūs būsiet kapitāli ieriebuši mūsu līdzjutējiem ,kuri sen gatavojās apciemot lēto Baltkrieviju.Un viņi to nu točna nav pelnījuši.
, 2013-05-12 09:37, pirms 11 gadiem
Krišs vis vēl bojā spēli, bet komentus dot kā zvaigzne!
, 2013-05-12 09:37, pirms 11 gadiem
Nevis lūzeru, bet reālisistu.
Latvijas 2. izlasei jau pirms čempionāta 1/4 fināls bija sapnis, ar daudz spēcīgākiem sastāviem ir spēlēts vēl sliktāk.
Paša doma pirms čempionāta nosprauzt mistiskos mērķus ir slima. Manuprāt, jāvērtē katra spēle atsevisķi, skatoties rezultātu un pretinieka vietu 2012. gada rangā, tas ir objektīvāk. Nevaram prasīt uzvaru pret Krieviju, kura ir 1. bet mēs 11. Pašreiz, esam izgāzušies tikai pret Austriju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 09:39, pirms 11 gadiem
Tās ir atrunāšanās, jāuzvar ir katra spēle nu vismaz ir jābūt ļoti lielai velmei TO izdarīt...!!!
Itsevišķi nepatīkami ir zaudēt līdzvērtīgām komandām vai vēl sliktāk, ja zaudē vājākām...!
Pēc zaudējuma Francijai jau arī varēs teikt:, "nekas traks jau nav noticis, mums ir tikai jāatgriežas A grupā" ...,tad es gribēšu redzēt, kurs no mūsu TOP špīleriem TO GRIBĒS DARĪT....!?!?!?!
, 2013-05-12 09:46, pirms 11 gadiem
Nebija jau vakardienas spēle mūsējo izpildījumā slikta. Vienkārši friču aizsardzība bija labāka
Objektīvi mēs vismaz uz papīra esam spēcīgāki par Franciju. Katrā gadījumā būtu vēlams lietas neatstāt uz pēdējo brīdi, jeb spēli pret somiem. Tad gan mēsli var sanākt.
Lai gan domāju, ka varbūt pat labāk būtu vienu gadu izlidot. Lai LHF beidzot sākas kāda ģenerālā tīrīšana un prioritāšu izvērtēšana.
, 2013-05-12 09:47, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Mums visiem vajag jūsu uzvaru pār Franciju.Redzēsim ,kurai komandai stimuls lielāks,jo frančiem (tāpat kā vāciešiem)lieliska iespēja iekļūt ceturdaļfinālā,protams ,ja pēkšņi slovāki nesāk rādīt brīnumus.Tā kā visu izšķirs meistarība.Uzvarēsiet,cepuri nost.Zaudēsiet,varēsiet sacensties nākošgad ar Dienvidkoreju.Tikai tad jūs būsiet kapitāli ieriebuši mūsu līdzjutējiem ,kuri sen gatavojās apciemot lēto Baltkrieviju.Un viņi to nu točna nav pelnījuši.

Sūds par Baltkrieviju. 2.divīzijas B grupas čempiņš šogad notika Izmirā, Turcijā. Tur spēlēja Izraēla, Jaunzēlande u.t.t. Kādas ģeogrāfijas iespējas pavērtos mūsu faniem. Meklēsim pozitīvo.

Bet, ja nopietni, izskatās baigi bezcerīgi.
, 2013-05-12 09:48, pirms 11 gadiem
Njā, izrādās, ka tik vien vajag.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 09:54, pirms 11 gadiem
Kauns ta domat, Spruksty.
, 2013-05-12 09:56, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nebija jau vakardienas spēle mūsējo izpildījumā slikta. Vienkārši friču aizsardzība bija labāka
Objektīvi mēs vismaz uz papīra esam spēcīgāki par Franciju. Katrā gadījumā būtu vēlams lietas neatstāt uz pēdējo brīdi, jeb spēli pret somiem. Tad gan mēsli var sanākt.
Lai gan domāju, ka varbūt pat labāk būtu vienu gadu izlidot. Lai LHF beidzot sākas kāda ģenerālā tīrīšana un prioritāšu izvērtēšana.
Izlidos un ko tad ? Man pat bail iedomāties kurš tad tajā izlasē spēlēs. Esmu diezgan pārliecināts ka LV labākie spēlētāji vnk. nespēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 10:12, pirms 11 gadiem
Sprukts: "Mums vajag tikai uzvarēt nākamo spēli"
NOŽĒLOJAMI.
, 2013-05-12 10:13, pirms 11 gadiem
Hugo-brūnais pusmērkaķis rakstīja: ko tu tur murgo. nevajag nekādu izlidošanu, jo tikt atpakaļ būs ļoti sarežģīti.
Nākamgad 1 divīzijā spēles D-Koreja, Jāpāna, Ungārija, Ukraina un šī gada elites pēdējās divas komandas, piemēram Latvija un Slovēnija.
Uz augšu tiks pirmās divas komandas. Cik liela iespējamība, ka šādā konkurencē mums kāds varētu liegt to prieku tikt atpakaļ? Īpaši ņemot vērā to, ka šis čempionāts notiek sezonas laikā un RD tā pat kā jebkurš cits KHL klubs nevarētu nelaist spēlētājus uz izlasi.
Lai cik tas smieklīgi neizklausītos, uz šo čempionātu būtu vieglāk savākt spēcīgu sastāvu kā uz elites čempionātu, jo sezonas vidū neviens nevarētu attaisnoties par atpūtu, ieplānotām operācijām u.t.t.
Nespēju iedomāties kā Latvijas izlase labākajā sastāvā (bez večiem no ZA), nespētu pārspēt Koreju vai Ungāriju.
Latvijas hokejā nekas nemainīsies tik ilgi kamēr mēs tiešām nedabūsim smagi pa riekstiem. Visu laiku izsprūkam sveikā cauri, atviegloti nopūšamies un turpinām sevi mānīt domājot, ka situācija Latvijas hokejā vairāk vai mazāk ir pieņemama.
Latvijā ir palikusi tikai viena profesionāla hokeja komanda un mēs sapņojam par kaut kādiem rezultātiem, kad Latvijas otras spēcīgākās (nu jau izbijušas) komandas viens no līderiem dodas leģionāra gaitās uz Vācijas 3 līgu?
Ja nekas nemainīsies, agrāk vai vēlāk mēs tā pat no elites izkritīsim. Bet tas būs tad, kad Latvijas hokejs būs nolaists tik zemu, ka tur vairs nebūs ko glābt.
Labāk saņemt šo triecienu tad, kad mums vēl ir kāds līmenis.
, 2013-05-12 10:15, pirms 11 gadiem
DoOrDie rakstīja: Izlidos un ko tad ? Man pat bail iedomāties kurš tad tajā izlasē spēlēs. Esmu diezgan pārliecināts ka LV labākie spēlētāji vnk. nespēlēs.
Arī 1 divīzijas čempionāts pakļaujas IIHF noteikumiem un klubiem būtu uz izlasi jāatlaiž gan RD spēlētājus, gan Miķeli no Loko, gan Dārziņu no Ak Bars, gan Karsumu no MD.
Nez vai kāds mazajā Latvijā riskētu ar tekstu ''vienkārši negribu spēlēt izlasē''
Piemēram kazahiem šogad 1 divīzijas čempionātā spēlēja visi labākie, kam nebija traumas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 10:35, pirms 11 gadiem
Uz izlasi arī turpmāk nevajag ņemt sūdabrāļus- tos, kuri arī šogad nepamatoti attaisnojās ar nogurumu, savainojumiem, operācijām utt. Gan jau federācijā un izlases treneriem un spēlētājiem viņi ir zināmi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 10:55, pirms 11 gadiem
Nevis vajag tikai uzvarēt, bet vajag uzvarēt PAMATLAIKĀ!!! Jo ar uzvaru papildlaikā nekas nebūs līdzēts.

Un tagad tikai nevajag domāt, ka pret francūžiem būs viegla pastaiga - viņi arī vēl cīnās par 1/4finālu, tā ka viņi arī sitīsies par katru laukuma centimetru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 11:02, pirms 11 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Nevis lūzeru, bet reālisistu.
Latvijas 2. izlasei jau pirms čempionāta 1/4 fināls bija sapnis, ar daudz spēcīgākiem sastāviem ir spēlēts vēl sliktāk.
Paša doma pirms čempionāta nosprauzt mistiskos mērķus ir slima. Manuprāt, jāvērtē katra spēle atsevisķi, skatoties rezultātu un pretinieka vietu 2012. gada rangā, tas ir objektīvāk. Nevaram prasīt uzvaru pret Krieviju, kura ir 1. bet mēs 11. Pašreiz, esam izgāzušies tikai pret Austriju.
Franči gan tainīgi uzvarēju krievus! Ja jau skaties kas sanāk uz papīra ,tad jau PČ nemaz nevajag spēlēt
, 2013-05-12 11:03, pirms 11 gadiem
Nu nevajag spēlētājam pēc zaudētas spēles stāstīt ka spēlējam labi, vajag analizēt zaudējuma iemeslus.
Francija tagad ir jāuzvar vienalga kā un bez nekādām atrunām !!!
, 2013-05-12 11:04, pirms 11 gadiem
Starp citu Cehiem bus papildinajums no NHL - Paliga brauc Tomas Plekanecs nu Monrealas!
Un ASV brauc paliga arii TJ Oshie nu Blues!
, 2013-05-12 11:05, pirms 11 gadiem
tuss rakstīja: Nu nevajag spēlētājam pēc zaudētas spēles stāstīt ka spēlējam labi, vajag analizēt zaudējuma iemeslus.
Francija tagad ir jāuzvar vienalga kā un bez nekādām atrunām !!!
Franchi ir obligati janem pamatlaika, jo nekadi pagarinajumi mums neder!
, 2013-05-12 11:05, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nebija jau vakardienas spēle mūsējo izpildījumā slikta. Vienkārši friču aizsardzība bija labāka
Objektīvi mēs vismaz uz papīra esam spēcīgāki par Franciju. Katrā gadījumā būtu vēlams lietas neatstāt uz pēdējo brīdi, jeb spēli pret somiem. Tad gan mēsli var sanākt.
Lai gan domāju, ka varbūt pat labāk būtu vienu gadu izlidot. Lai LHF beidzot sākas kāda ģenerālā tīrīšana un prioritāšu izvērtēšana.
Ja izlidosim tad ne jau uz gadu. B grupa ir pietiekosi meistarigas komandas kuras var vinnet mus bez ipasam problemam piemers ta pati Austrija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 11:22, pirms 11 gadiem
Jaspēle tā,lai pretiniekam sāp,nevis kā vakar pret Fričiem nospēlejām,bet Slovākiem agresīvi nospēlējam un vinējam
, 2013-05-12 11:33, pirms 11 gadiem
Argo1 rakstīja: tik naivs esi, ka jāsmejās
Traktor fināla laikā nelaida Ņičuškinu, kazahu aizsargu
MD nelaida ukraini Kasjančuku uz izlasi

ja MD spēlēs finālā, tad Karsums nebūs

KHL ne vienmēr pakļaujas
Tas ir jautājums par labākajā gadījumā viena vai divu spēlētāju iespējamo nelaišanu KHL finālu dēļ. 1 divīzijas čempionāts notiek apmēram vienā laikā ar KHL fināliem un latviešiem vairāk par diviem spēlētājiem finālā tā pat nevar spēlēt. Austrumos tikai Dārziņš vai Pujacs, bet rietumos vai nu Karsums, vai Rēdlihs vai arī Sprukts (kaut gan par pēdējiem diviem nav pārliecības, ka viņi savos klubos varētu palikt), pārējie visi, sākot ar RD un beidzot ar Masaļski, Galviņu, Bārtuli sen jau būs izkrituši no play offiem.
Maksimāli tikai divi spēlētāji, katrs ar savu klubu tajā laikā vēl varētu kandidēt uz Gagarina kausu un netikt uz izlasi.
, 2013-05-12 11:40, pirms 11 gadiem
HAOSS rakstīja: Ja izlidosim tad ne jau uz gadu. B grupa ir pietiekosi meistarigas komandas kuras var vinnet mus bez ipasam problemam piemers ta pati Austrija.
Par kādu B grupu tu tur runā, izlidot ar vienu piegājienu var tikai uz 1 divīzijas A grupu.
Kuras tad ir tās komandas, kas mūs bez problēmām var uzvarēt?
Un kā tu iedomājies dabūt Austriju 1 divīzijā ja mēs izkrītam šogad? Mēs tak spēlējam vienā grupā. Kritīs ārā tikai viena komanda no šī grupas (jā, pastāv variants, ka slovēņi pēkšņi pēdējā kārtā apspēlēs Kanādu un atstās belarus pēdējos, kas nozīmētu, ka pastāv risks, ka no mūsu grupas krīt ārā divas komandas, jo belarus šogad pazemināt nevar, tomēr šāda iespēja ir praktiski nereāla), vai nu mēs vai nu austrieši.
1 divīzijā slovēņus un ļoti iespējams mūs gaida Ungārija, D-koreja, Japāna un Ukraina. Elitē atgriezīsies divas spēcīgākās izlases. Var jau būt, ka Ungārija sagādā sensāciju, bet nu nezinu kam jānotiek lai Latvija šādā konkurencē nespētu atgriezties elitē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-12 11:59, pirms 11 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Nevis lūzeru, bet reālisistu.
Latvijas 2. izlasei jau pirms čempionāta 1/4 fināls bija sapnis, ar daudz spēcīgākiem sastāviem ir spēlēts vēl sliktāk.
Paša doma pirms čempionāta nosprauzt mistiskos mērķus ir slima. Manuprāt, jāvērtē katra spēle atsevisķi, skatoties rezultātu un pretinieka vietu 2012. gada rangā, tas ir objektīvāk. Nevaram prasīt uzvaru pret Krieviju, kura ir 1. bet mēs 11. Pašreiz, esam izgāzušies tikai pret Austriju.
kāda 2. izlase? Kas tad trūkst? M.Rēdlihs, un Karsums, Daugaviņš...viss. Protams, var jau sākt saukt kkādu Galviņu, kas mums pēdējos čempjos un 2010. gada olimpiādē ir bijis lielākais grēkāzis un vārtu atvedējs.. vēl kkādus Bukartus un Bičevskus utt, kas pēkšņi tiek uzskatīti par izlases līmeņa spēlētājiem...Jēkabs Rēdlihs vispār reti, kurā čempī tiek sastāvā, tas, ka tur liela daļa spēlē DInamo nenozīmē, ka tie ir izlases līmeņa spēlētāji.
Reāli trūkst 3 spēlētāju.. Protams, noderētu, nav runas, bet nedomāju, ka bez šiem būtu tā jāmokās starp četrām komandām -asutriju, franciju, vāciju...
, 2013-05-12 12:32, pirms 11 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Nevis lūzeru, bet reālisistu.
Latvijas 2. izlasei jau pirms čempionāta 1/4 fināls bija sapnis, ar daudz spēcīgākiem sastāviem ir spēlēts vēl sliktāk.
Paša doma pirms čempionāta nosprauzt mistiskos mērķus ir slima. Manuprāt, jāvērtē katra spēle atsevisķi, skatoties rezultātu un pretinieka vietu 2012. gada rangā, tas ir objektīvāk. Nevaram prasīt uzvaru pret Krieviju, kura ir 1. bet mēs 11. Pašreiz, esam izgāzušies tikai pret Austriju.
Jā, un šī izgāšanās var maksāt vietu elites divīzijā.
Tedam Nolanam jālūko veids, lai uzlabotu Bufalo «Sabres» sniegumu, jo šobrīd komandas rezultāti neatbilst cerētajam. 

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Teds Nolans: "Ja neuzvari, neesi pietiekami smagi strādājis"

Saruna ar Bufalo «Sabres» galveno treneri Tedu Nolanu notika īsi pirms Valsts svētkiem, kad mutē smeldza iekrājušies zaudējumi. Viedie trenera vārdi būs atraduši dzirdīgas ausis, jo pirmo reizi sezonā Bufalo izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas. Vienā no retajiem, brīvajiem brīžiem Nolans stāsta par galvenajiem sezonas klupšanas akmeņiem, un par to, cik drošs šobrīd jūtas par savu vietu galvenā trenera amatā.
Latvijas izlases pirmo vārtu autere Līga Miljone
Foto: Romualds Vambuts
18

Sieviešu izlase turnīru Ventspilī sāk ar Ungārijas atstāšanu sausā

Latvijas sieviešu izlase uzsāka pasaules čempionātu 1. divīzijas B grupā ar spēli pret Ungārijas izlasi (4:0). Divus vārtus guva Inese Geca-Miljone, bet pa vieniem izcēlās Līga Miljone un Anna Kubliņa, bet visus pretinieku metienus atvairīja Evija Tētiņa.
Teds Nolans
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
111

LHF lēmumu par Nolanu un pārējiem treneriem atliek uz augustu

Šodien notika Latvijas Hokeja federācijas valdes sēde, kurā tika vērtēts arī Latvijas hokeja izlases starts pasaules čempionātā, tostarp runāts par treneru darbu.