Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Varu spēlēt daudz labāk"

Jānis Celmiņš

Daugaviņš: "Varu spēlēt daudz labāk"
Kaspars Daugaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Spēli sākām aktīvi un nedevām baltkrieviem ieskrieties mūsu zonā. Ieguvām vadību otrajā periodā, bet pēc tam nedaudz palaidāmies. Pats galvenais, ka pratām saņemties un uzvarēt," Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka neskatoties uz to, ka komanda vakar pret Baltkrievijas izlasi nespēlēja pilnā sastāvā, mērķis bijis viens – uzvara.

Jau ziņojām, ka Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, ceturtdienas vakarā Arēnā Rīga ar rezultātu 3:2 uzveica Baltkrievijas valstsvienību. Pēc spēles iespaidos par maču dalījās viens no Latvijas izlases vārtu autoriem Kaspars Daugaviņš.

Visai rupjo spēli trešajā periodā Kaspars Daugaviņš komentēja vienkārši. "Laukumā spēlēja Latvijas un Baltkrievijas izlases, ar to daudz ir izteikts. Tas vienmēr ir bijis principiāls duelis. Abas komandas vēlējās uzvarēt un sākās dažādi nesmuki paņēmieni."

Lūgts novērtēt savu sniegumu Daugaviņš atklāja, ka noteikti var spēlēt labāk. "Noteikti varu labāk, bet jau pirmā perioda sākumā kājās bija sakrājies nogurums. Spēles turpinājumā jutos labāk, varēju paskriet. Ceru, ka rīt parādīšu labāku sniegumu."

"Mēģināju apspēlēt aizsargu, taču viņš neiekrita uz māņu kustībām, tad parāvu pa kreisi un mēģināju mest tālajā vārtu stūrī. Nebija doma, ka varētu iemest, jo leņķis bija liels. Uzmetu un domāju iet pacīnīties par atlēkušo ripu, taču vārtsargs nospēlēja neveiksmīgi un ripa ielidoja vārtos. Maiņa gāja uz beigām un bija jāiet mainīties, taču paspēj iemest," savu vārtu guvumu atcerējās Daugaviņš.

Šovakar Latvijas un Baltkrievijas hokeja izlases tiksies atkārtoti.

 +22 [+] [-]

, 2010-04-30 09:46, pirms 14 gadiem
Lūk ko nozīmē aizokeāna hokeja pieredze, ka jāmet pa vārtiem jebkurā brīdī.... jo vairāk metīs, jo lielākas iespējas, ka ripa ceļu vārtos atradīs! Tas arī pierādījās!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-30 09:51, pirms 14 gadiem
Turēsim pie vārda!

 +13 [+] [-]

, 2010-04-30 09:56, pirms 14 gadiem
Maiņa gāja uz beigām un bija jāiet mainīties, taču paspēj iemest," savu vārtu guvumu atcerējās savu vārtu guvumu. - nepamet sajūta, ka šeit kaut ko vajag pamainīt

     [+] [-]

, 2010-04-30 09:59, pirms 14 gadiem
An_G rakstīja: Maiņa gāja uz beigām un bija jāiet mainīties, taču paspēju uzmest un iemest," savu vārtu guvumu atcerējās savu vārtu guvumu. - nepamet sajūta, ka šeit kaut ko vajag pamainīt
Man liekas, šādi skan labāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 10:11, pirms 14 gadiem
stapo rakstīja: Lūk ko nozīmē aizokeāna hokeja pieredze, ka jāmet pa vārtiem jebkurā brīdī.... jo vairāk metīs, jo lielākas iespējas, ka ripa ceļu vārtos atradīs! Tas arī pierādījās!
Nu nevienmēr, mest var dažādi ! Tā kā pirms dažām dienām spēli izčakarēja Ukraiņi pret Austriju, tas bija kronis visam. Izmeta ļoti daudz, pēc statistikas tikai spriežot varētu teikt pat nomētāja, bet metieni bija atklāti, vārtsargam labi redzami. Kaut kas līdzīgs bija dažās spēlēs SKA izpildijumā spēlēs pret RD.

     [+] [-]

, 2010-04-30 10:12, pirms 14 gadiem
djkrott rakstīja: tikai mani nepamet viens jautājums, vai obligati pārsvarā ripa ir jāiemet pretinieka zonā un j'aiet mainīties, kādēl nevar iet visu laiku aiz saviem vārtiem veikt nomainju un uzsakt uzreiz uzbrukumu
Tā jau ir visa Latvijas hokeja problēma, RD tā spēlē diezgan regulāri. Tāda bezadreses ripas atdošana pretiniekam.

  +9 [+] [-]

, 2010-04-30 10:23, pirms 14 gadiem
djkrott rakstīja: tikai mani nepamet viens jautājums, vai obligati pārsvarā ripa ir jāiemet pretinieka zonā un j'aiet mainīties, kādēl nevar iet visu laiku aiz saviem vārtiem veikt nomainju un uzsakt uzreiz uzbrukumu
Mainot spēlētājus aiz saviem vārtiem turot ripu, pirmkārt tiek apstādināts spēles ritējums, piebremzēts uzbrukums un viss ir jāsāk no savas zonas, turklāt pretiniekam arī tiek dota iespēja nomainīties lēnām un mierīgi. Iemetot ripu pretinieka zonā, daļēji tiek turpināts uzbrukums, pie veiksmīgas maiņas vē savējais var paspēt dabūt to ripu (kamēr ripa slid, lido vai ko tur dara tikmēr ir notikusi maiņa), kā arī liek saspringt pretinieka aizsrgiem un ja nav paspējuši nomainīties, tad viņiem ir jāskrien pēc ripas un jādabū tā pirmajiem, līdz ar to viņu nomaiņa ievelkas un tā tiek zaudēti spēki.
Kā arī cilvēciskais faktots (iespēja kļūdīties uz "līdzenas" vietas), labāk, ka ripa ir pretinieka zonā, nekā savējā.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-30 10:52, pirms 14 gadiem
Protams, ka vari, Kaspar. Par to neviens nekad nav shaubiijies.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-30 11:57, pirms 14 gadiem
Mérkis viens - uzvara. Godígi sakot,nedaudz dívaini prieksh párbaudes spèles...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja