Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Meklējam līderus!

Viedoklis: Meklējam līderus!
Kur ir L-Ī-D-E-R-I?
Foto: ITAR-TASS

Latvijas izlasei priekšā svarīgākā spēle šajā turnīra posmā. Jāuzvar Itālija, lai nebūtu jāuztraucas par vietas saglabāšanu labāko sabiedrībā un varētu koncentrēties uz lielo mērķi – iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Līdzīga situācija, ar tām pašām iesaistītajām pusēm, bija arī Maskavas čempionātā. Kā tas beidzās, nav jāatgādina.

Līdzšinējās divās spēlēs izlasei, lai arī komanda epizodiski ir spēlējusi ļoti labi, ir izdevies gūt tikai divus vārtus un piedzīvoti zaudējumi ar kopējo rezultātu - 2:9. Pie šādas rezultātu starpības un gala rezultātiem, rodas jautājums – Kas notiek ar Latvijas izlases vārtsargu, aizsardzības un uzbrucēju līnijām? Kur ir Latvijas izlases līderi katrā no līnijām? Kuri spēlētāji ir gatavi uzņemties iniciatīvu, atbildību un paveikt nepieciešamo uzvaras izcīnīšanai? Patiesības mirklis ir klāt, spēlētājiem ir pēdējais brīdis nodemonstrēt savas kvalitātes.

Līderis vārtsargu līnijā. Ar vārtsargu līniju tā kā viss ir un bija skaidrs jau krietni ilgu laiku - visas cerības un atbildība uz Edgaru. Diemžēl ne viss līdz šim ir izdevies. Līdz ar partneru mazāku atbalstu, arī Masaļskim, lai arī kopumā spēlē labi un bieži glābj komandu, neizdodas būt necaursitamai sienai. Tomēr pēdējo divu gadu pieredze rāda, ka grupas izšķirošajā spēlē Edgars spēj būt perfekts. Gan 2008.gada, gan 2009.gada grupas turnīra trešajā spēlē Edgars nosargāja savus vārtus neskartus – attiecīgi 3:0 pret Slovēniju un 2:0 pret Austriju. Arī šogad Masaļskim jāparāda līdzīgs sniegums, lai Latvijas izlase izcīnītu tik svarīgo uzvaru.

Līderi aizsardzības līnijā. Aizsardzības līnija ir tā izlases līnija, kas piedzīvojusi vislielākās izmaiņas. Dažādu apstākļu dēļ aizsardzība ir krietni atjaunināta un bažas par to, ka var izpausties pieredzes trūkums, ir apstiprinājušās. Būtībā komandā ir tikai divi aizsargi (Pujacs, Reķis), kas savās komandās pilda līdera lomas un, kuri ir pirmajās rindās starp tiem no kuriem tiek prasīts rezultāts (izmantot vairākumu, noturēt mazākumu, neitralizēt pretinieku vadošo maiņu utt). Komandā ir virkne Rīgas „Dinamo” jaunekļu, kuri regulāri spēlē pietiekami augstā līmenī, bet rezultāts klubā galvenokārt tiek prasīts un sagaidīts no citiem – Ozoliņa, Sorokina, Laviņa... Attiecīgi jaunieši nav raduši uzņemties atbildību par komandas rezultātu. Bija cerība, ka kāds no viņiem pierasto līderu prombūtnes laikā izmantos situāciju, lai atrādītu savas kvalitātes un ieņemtu vakantās līderu lomas. Diemžēl cerības pašlaik nav piepildījušās.

Tomēr situācija nav tik slikta kā izskatās, jo epizodiski vairāki spēlētāji nodemonstrē indikācijas, ka viņi varētu būt gatavi uzņemties šīs lomas un iespējams, ka tieši tāds pretinieks kā Itālija ļaus viņiem atraisīties. Galvenokārt tie ir Guntis Galviņš, kas laiku pa laikam ar precīzām piespēlēm atrod partnerus un uzsāk bīstamus uzbrukumus, Aleksandrs Jerofejevs, kas veiksmīgi spēlē abās laukuma pusēs, kā arī Jēkabs Rēdlihs, kas aizsardzībā spēlē precīzi un fiziski, sagādājot pamatīgas problēmas pretiniekiem. Ziemeļamerikā atbrīvojies arī Kulda. Varbūt viņš (ja ieradīsies) varētu būt izlases aizsardzības līderis turnīra otrajā posmā?

Līderi uzbrukuma līnijā. Ar uzbrukumu visam it kā vajadzētu būt kārtība, jo izlase spēlē praktiski iespējami labākajā sastāvā. Bet tā nav! Pierastie un cerētie līderi klusē. Pagājušajā čempionātā uzbrukuma līdera lomu lieliski veica Vasiļjeva maņa, kas guva vārtus pilnīgi visās čempionāta spēlēs (ja skaita Ņiživija uzvaras bullīti pret zviedriem). Šogad maiņa it kā spēlē labi, vismaz katrā spēlē spēj izveidot pāris vārtu gūšanas izdevības, bet pietrūkst tā spēka un mērķtiecības, kas bija pagājušajā čempionātā, tāpēc arī maiņa pašlaik vēl ir bez vārtu guvumiem. Tomēr ir cerības, ka ilgi vairs tas tā neturpināsies.

Vēl jau izlasē spēlē arī NHL gaisu apostījusī Sprukta maiņa. Līdzīgi kā Rīgas „Dinamo” arī izlasē viņi vairāk tiek izmantota kā pretinieku līderu noturēšanas un fiziskā spiediena maiņa. Ar šiem uzdevumiem uzbrucēji kopumā tiek galā un no šī aspekta skatoties noteikti arī spēj pildīt izlases līdera pienākumus. Tomēr no šīs maiņas pavisam noteikti tiek gaidīta ne tikai pretinieku neitralizēšana, bet arī rezultāta veidošana. Tāpat kā no Laura Dārziņa un Miķeļa Rēdliha, kuri šajā sezonā ir pierādījuši, ka ir ātri, tehniski un ļoti bīstami malējie uzbrucēji. Diemžēl čempionātā pagaidām viņiem neizdodas ne tikai gūt vārtus, bet pat aizķerties pretinieku zonā, doties ātros pretuzbrukumos un piespiest pretinieku pārkāpt noteikumus. Saistīt to visu tikai ar jauno centra uzbrucēju būtu pārāk vienkāršoti.

Vienīgos vārtus pašlaik ir spējusi gūt tikai ceturtā uzbrucēju maiņa, kurai vārtu gūšana nebūt nav darba uzdevumu augšgalā. Maiņa spēlē ar lielu azartu un vēlmi sevi pierādīt, tāpēc nav brīnums, ka arī tika atalgoti ar vārtu guvumiem katrā no aizvadītajām spēlēm.

Turnīrā vēl atlikušas vismaz četras spēles, tomēr tieši nākamā spēle ir tā, kad plānotajiem, potenciālajiem, apslēptajiem un pat nepieminētajiem līderiem ir jāņem lietas savās rokās un jāpierāda sava varēšana. Līderu potenciāls Latvijas izlasē ir visās līnijās, jācer, ka to izdosies arī realizēt. Lai izdodas!

Vai Edgaram Masaļskim arī šogad izdosies trešajā turnīra spēlē palikt nepārspētam?

  • 190

  • 147


 +22 [+] [-]

, 2010-05-12 09:44, pirms 14 gadiem
Visumaa korekti,bet iistaa atbilde buus shodien.

 +46 [+] [-]

, 2010-05-12 09:49, pirms 14 gadiem
"...Guntis Galviņš, kas laiku pa laikam ar precīzām piespēlēm atrod partnerus un uzsāk bīstamus uzbrukumus..."

Nu ir jau gan vairāk nekā tikai "laiku pa laikam". Visu laiku cenšās un arī iniciatīvu nebaidās uzņemties, turklāt ir disciplinēts, kas nav mazsvarīgi!

 +11 [+] [-]

, 2010-05-12 09:53, pirms 14 gadiem
Dace321 rakstīja: "...Guntis Galviņš, kas laiku pa laikam ar precīzām piespēlēm atrod partnerus un uzsāk bīstamus uzbrukumus..."

Nu ir jau gan vairāk nekā tikai "laiku pa laikam". Visu laiku cenšās un arī iniciatīvu nebaidās uzņemties, turklāt ir disciplinēts, kas nav mazsvarīgi!
pilnīgi piekrītu,manuprāt stabilākais aizsargs šajā čempī.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-12 10:01, pirms 14 gadiem
" ..Saistīt to visu tikai ar jauno centra uzbrucēju būtu pārāk vienkāršoti".
Nekas sarežģīts jau te arī nav jāmeklē,ikvienam ir skaidrs,ka Džeriņš nav Bērziņš savas labākās formas laikā,vai P.Karija Dinamo.
Te arī ir cēlonis,kāpēc maiņa nevelk.
Vairākuma vājā nerealizēšana izskaidrojama ar to,ka nav izteiktas maiņas,kas spētu to veikt,tas tikai liecina par,iespējams,pārāk mazu atvēlēto laiku šī procesa treniņam.Varbūt tas lai paliek arī uz Baldonieka līdz galam nepaveiktajiem darbiem..
Kas notiktu,ja vairākumu kaut reizi dotu realizēt labi uzbrukumā spēlējošajai 4.maiņai,varam tikai minēt.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-12 10:23, pirms 14 gadiem
Ko tad tur neitralizee Sprukta maina? Taapat iet peec kaartas, ne pret vienu jau speciaali neliek, kaa bija ar SKA. Un kameer Lauris ar Mikeli nenolaidiisies uz zemes, nesaaks laukumaa straadaat, nevis tiksminaaties par savu ohu...jo tehniku, tikmeer arii buus 0 visos raadiitaajos. No aizsargiem visdroshaakie man izskataas Pujacs un Sotnieks un ceresim, ka Masala beigs vaartiities, bet taps par muuri.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-12 10:34, pirms 14 gadiem
Par tiem līderiem runājot man nāk prātā Sprukts.Viņš nav bombardieris, bet šajā čempionātā (ieskaitot pārbaudes spēles) viņam nākušas klāt dažas patīkamas iezīmes. Viņa miermīlīgo spēka spēli ir nomainījusi daudz asāka un efektīgaka.Ja rodas kādi konflikti,tad vinš pirmais tajos ir klāt.Ja vajadzēs tad dos arī pa muti. Tas ir tas ko mēs RD redzam no Ozoliņa.

     [+] [-]

, 2010-05-12 10:52, pirms 14 gadiem
Jagust varti un spele uzreiz mainisies un ne pie rezultata 0-3. Vairak jamet pa vartiem it seviski aizsargiem. Grib izspelet lidz nullei- nu 1 no 100. Metienu trukst- ja metis pa kasti bus rezultats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 11:20, pirms 14 gadiem
Manis Skatīja novērtējums pāris vārdos.
1. Maiņa pārāk aizraujas ar kombinācījām, jāspēlē vienkāršāk
2. Itkā ir samērā labi
3. Malējie spēlē pārāk individuļai, jau pārbaudes spēlēs likās, ka viņiem nepatīk ar Džeriņu kopā spēlēt un tapēc arī piespēles nedod savlaicīgi.
4. Uzskatu, ka ļoti labs sniegums, 4. maiņa ir paredzēta agresīvai spēlei, neviens no viņiem neprasa super spēli ne uzbrukumā ne iazsardzībā, taka nesaprotu, kādēļ no viņiem visu laiku prasa izcilu spēli aizsardzībā. Savu darbu viņi padara godam.
Uzbrucēji.... - Jāmet, jāmet, un vļereiz jāmet, neesam spējīgi no 16 metieneim 4 iemest, tādēl jāmet vēl un vēl.
Aizsargi - pieredze nav, tā'dēl jāskrien, ātrāk jākustas un pretinieki vairķa jānovirza uz stūriem. Tad nebūs liekās ķeksēšanas un noraidījumi
Vārti - Edgars var nospēlēt epizodiski labi, bet ka pierādās, bez stabiliem aizsargiem viņš nemaz tik lielisk nav, pretinieki zin, viņa vārtīšanās niķus, ar to arī viss izteikts, ja Itāļiem 5 no 10 metieniem būs pa augšu, būs čābīgi...

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 11:27, pirms 14 gadiem
striker rakstīja: " ..Saistīt to visu tikai ar jauno centra uzbrucēju būtu pārāk vienkāršoti".
Nekas sarežģīts jau te arī nav jāmeklē,ikvienam ir skaidrs,ka Džeriņš nav Bērziņš savas labākās formas laikā,vai P.Karija Dinamo.
Eh... būtu jau labi, ja Dinamo spēlētu P. Karija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-12 12:06, pirms 14 gadiem
Dace321 rakstīja: "...Guntis Galviņš, kas laiku pa laikam ar precīzām piespēlēm atrod partnerus un uzsāk bīstamus uzbrukumus..."

Nu ir jau gan vairāk nekā tikai "laiku pa laikam". Visu laiku cenšās un arī iniciatīvu nebaidās uzņemties, turklāt ir disciplinēts, kas nav mazsvarīgi!
Nu Rekis un Galvins ir redzamakie aizsargi un 4 maina ari,malaci,lideriem jasanemas vai jabrauc majas,jauni liek vecos,japardoma viss,jaizmirst ieprieksejas speles un jatiek talak,vel varam tik ceturtdalfinala

     [+] [-]

, 2010-05-12 12:09, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Teorētiski Masalskis tā ir pēdēja izvēle ko likt vārtos pret ZA tipa komandām.Neesmu redzejis Itāļus bet viņi labi patrenējās uz padomju hokejas skolas(Krievija) audzekņiem pirms čempionāta.
un ir citi varianti? Nu nepārliecināja Raitums pret Kanādu... arī Lūsiņš pret Baltkrieviju īsti ne...

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 12:11, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: un ir citi varianti? Nu nepārliecināja Raitums pret Kanādu... arī Lūsiņš pret Baltkrieviju īsti ne...
Domaju ka Raitums staveja labi,ko ari treneri teica,nu tas 2 ripas bija netveramas,bet centas gan calis,nav ko parmet jo mes spelejam pret Knadau taks...

     [+] [-]

, 2010-05-12 12:12, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Teorētiski Masalskis tā ir pēdēja izvēle ko likt vārtos pret ZA tipa komandām.Neesmu redzejis Itāļus bet viņi labi patrenējās uz padomju hokejas skolas(Krievija) audzekņiem pirms čempionāta.
Vai tad pret Kanaadu 2:4 un Šveici 2:1 mums staaveeja, kaads cits vaartu viirs?

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 12:52, pirms 14 gadiem
"Kulda zaudē un ir brīvs"

Tā ir zīme. Jāņem Kuldu palīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-12 13:24, pirms 14 gadiem
Visi jau ir normāli, tikai nevienam īpšī spēle neiet no rokas.

Skumji ka Ņiživījs klusē, maz pamanās ar labu spēli, laikam ka tikai dinamo sastāvā iet spēle.

Prieks par Daugaviņu un Cipuli, kā arī Štāls ir super.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-12 14:04, pirms 14 gadiem
Raksta autoram ieteiktu rakstīt latviešu valodā un aizvietot tādu vārdu kā, piemēram, "indikācijas" u.c. - vakardienas rakstā bija tāpat!

     [+] [-]

, 2010-05-12 14:23, pirms 14 gadiem
Dveins Veids rakstīja: Visi jau ir normāli, tikai nevienam īpšī spēle neiet no rokas.

Skumji ka Ņiživījs klusē, maz pamanās ar labu spēli, laikam ka tikai dinamo sastāvā iet spēle.

Prieks par Daugaviņu un Cipuli, kā arī Štāls ir super.
Ņiživijam jau pēdējā laikā arī Dinamo rindās sāka parādīties "individualitātes slimība"

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 15:47, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Es jau uz to norādu ka vajadzēja stāvēt citam jo paskatoties statistiku,spēles manieri tad skats ir gaužām bēdīgs.Vēlreiz uzsveru ka teorētiski abi divi otrie vārtsargi ir lietderīgāki jo:
1)Raitums ir augumā lielāks un mazāka iespēja ielaist augstās ripas
2)Lūsiņš neatsit ripas vārtu priekšā un ir veiklāks,labāk pārvietojās vārtos
Gaidīsim Naumova audzēkni Mētru, kas augumā virs 2m. Čalis ar būdu piesedz puskastes,jāpiestŗādā vēl daudz,taču,ja iedvesma nepazudīs,var sanākt kaut kas labs.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 16:38, pirms 14 gadiem
Intars Āboms sportacentra vērtīgākais kadrs, vienīgais, kurš cenšas analizēt un, kuram tas, arī sanāk!