Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Hokeja Nostradams: 6. diena

Jānis Pārums

Hokeja Nostradams: 6. diena
Jānis Miņins

Turpinās pasaules hokeja čempionāts un prognožu spēle "Hokeja Nostradams". Vadību aizvien saglabā Sportacentrs.com autors Juris Miņins, seko Jānis Miņins un Pēteris Skudra, taču kas zina – iespējams, šīs dienas spēļu prognozes ieviesīs korekcijas.

Šogad spēļu rezultātus pēc iespējas precīzāk mēģina noteikt bijušais hokeja vārtsargs ar Nacionālās Hokeja līgas rūdījumu Pēteris Skudra, vairākkārtējais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, mūziķis un jaunās hokeja himnas autors Intars Busulis, titulētais bobsleja pilots, 2008. gada Eiropas čempions un 2009. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Miņins, hokeja jomā zinošākais Sportacentrs.com autors Juris Miņins, kā arī, tāpat kā pērn, cilvēks no tautas - proti, lietotājs Edgars.

Punktu skaitīšanas sistēma: Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems divus punktus. Arī precīzi nosaukts spēles rezultāts un pilnīgi precīzi nosaukta vārtu starpība būs divu punktu vērtē. Ja vārtu starpība tiks nosaukta ar vienu vārtu nobīdi - viens punkts. Maksimālā punktu summa - seši. Vienīgais jauninājums – pirms čempionāta ekspertu spēles dalībniekiem tika uzdoti septiņi vispārīgi jautājumi, taču atbildes uz šiem jautājumiem tiks publiskotas noslēgumā un, visticamāk, ieviesīs savas korekcijas arī kopvērtējumā. Par katru pareizu atbildi eksperti saņems divus punktus.

5. čempionāta dienā visprecīzāk spēļu iznākumus atkal spēja noteikt Miņins – šoreiz Jānis. Līdz šim par katras kārtas uzvarētājiem spējuši kļūt tikai Miņini, tāpēc nav pārsteigums, ka viņi ir priekšgalā arī kopvērtējumā – Juris ar 35 punktiem ir līderis, bet Jānis atpaliek par trim un dala otro vietu ar Pēteri Skudru. Sportacentrs.com lietotājs Edgars joprojām saglabā ceturto vietu, bet turpat uz papēžiem min Intars Busulis un Haralds Silovs. Joprojām nevienam no lietotājiem nav izdevies nopelnīt "maksimumu" jeb sešus punktus, kas pienākas par pareizi noteiktu spēles uzvarētāju un pilnīgi precīzi prognozētu rezultātu. Tiesa, vakar Silovs, Edgars, Skudra un Busulis bija tuvu tam, jo paredzēja Slovākijas uzvaru paar baltkrieviem ar 3:2, bet mača pēdējā minūtē slovāki iemeta ceturto ripu un galu galā uzvarēja ar 4:2...

Haralds Silovs, šorttrekists

KomandasRez.
Latvija – Itālija3:2
Dānija – Vācija2:1
Kanāda – Šveice5:3
Somija – ASV2:3

Komentārs: Pret Itāliju būs līdzīga spēle, bet jāvinnē, nav citu variantu! Dānija šajā čempionātā sevi jau ir pierādījusi, un, lai gan vācieši varētu būt ne tie parocīgākie pretinieki, paredzu, ka dāņi uzvarēs arī šoreiz.

Juris Miņins, Sportacentrs.com autors

KomandasRez.
Latvija – Itālija4:2
Dānija – Vācija2:3
Kanāda – Šveice4:1
Somija – ASV3:1

Komentārs: Šīvakara agrā spēle Latvijas izlasei ir no jau ierastās "būt vai nebūt" kategorijas. Pirmajos divos mačos mūsējie epizodiski spēlēja pat ļoti neslikti, taču rezultāts līdz šim ir izpalicis. Itāļi savukārt spēlēja izteikti vāji, taču, manuprāt, viņi īsti pat arī necentās par katru cenu "izlikties" pret Kanādu un Šveici, gaidīdami izšķirošo, šodienas maču. Cīņa, protams, būs interesanta (ja atceras Latvijas-Itālijas maču vēsturi), taču Latvijas izlasei ir jāparāda, ka, tomēr, tā ir klasi augstāka komanda. Tāpat šodien spēlēs šī čempionāta lielākā pārsteiguma autori dāņi, kas mēģinās uzvarēt vāciešus, kuriem kā papildus motivācija būs gan mājas sienas, gan iespējamā izkrišana uz vājāko komandu turnīru, tāpēc dodu priekšroku fričiem. Bet otrā grupas spēlē paredzams ļoti interesants un bezkompromisa cīniņš (ASV-Somija), kura zaudētājam, atkarībā no agrās spēles iznākuma, iespējams, būs jāpierāda sava piederība elitei. Līdz šim mazliet labāk ir spēlējuši somi, tāpēc arī priekšroku dodu viņiem.

Jānis Miņins, bobsleja pilots

KomandasRez.
Latvija – Itālija3:2
Dānija – Vācija3:2
Kanāda – Šveice5:2
Somija – ASV2:1

Komentārs: Galvenais labi nospēlēt spēles sākumu un netaisīt daudz kļūdu. Ja tas izdosies, tad spēsim apspēlēt itāļus. Kanādas un Šveices spēlē sākums būs līdzīgs, bet pēc tam tomēr izpaudīsies kanādiešu pārākums. Interesanta būs dāņu un vāciešu spēle, tāpat arī Somija pret ASV, kur somi būs nedaudz pārāki.

Edgars, Sportacentrs.com lietotājs

KomandasRez.
Latvija – Itālija3:1
Dānija – Vācija3:1
Kanāda – Šveice4:1
Somija – ASV3:1

Komentārs: Nervozā spēlē Latvija izcīnīs uzvaru. Spēlē pret Kanādu jau bija stipri labāka par pirmo spēli. Par pārējo Jūs taču zināt ar šo komandu var būt gan 5:0, gan 0:5. Kanādieši ir iespēlējušies un diez vai šveiciešiem būs īpaši daudz pretargumentu. Dāņu NHL uzbrucējiem vajadzētu izšķirt šo spēli, taču šajā čempionātā mēs redzam, ka saliedēta komandas spēle aizsardzībā parasti nodrošina uzvaru. Ir ļoti grūti paredzēt šīs spēles rezultātu, jo ir neparedzami abu treneru plāni. Vāciešu vietā es ļautu dāņiem uzbrukt un gaidītu pretuzbrukumu iespējas, tikai vai vācieši savās mājās tā darīs? Diez vai. Somija – ASV: it kā amerikāņiem to uzvaru vajag vairāk, taču es likšu uz somiem, jo diez vai viņi gribēs nākamajā kārtā iziet bez punktiem.

Pēteris Skudra, bijušais NHL vārtsargs

KomandasRez.
Latvija – Itālija3:2
Dānija – Vācija2:1
Kanāda – Šveice4:1
Somija – ASV2:1

Komentārs: Šodien visas spēles būs interesantas. Latvijas un Itālijas spēlē izšķirsies, kurš tiek ārā no grupas. Viegli nebūs, taču Latvijas līmenis noteikti ir augstāks, turklāt mums par labu runā arī vārtsargu faktors. Komandas vadošajiem spēlētājiem beidzot jāparāda labākais sniegums. No citām spēlēm var izcelt Somijas un ASV dueli. Amerikāņi var netikt tālāk un spēlēt par palikšanu. Izskatās, ka ASV nav īsti aklimatizējusies pie Eiropas laukumiem un manuprāt šodien somi būs pārāki.

Intars Busulis, mūziķis

KomandasRez.
Latvija – Itālija3:2
Dānija – Vācija1:2
Kanāda – Šveice4:3
Somija – ASV3:1

Komentārs: Būs līdzīga cīņa. Daudz kas atkarīgs būs no aizsargiem un vārtsarga. Domāju, ka itāļus mums jāuzvar, tāpēc, lai šodien vārtos stāv Raitums, bet Edžiņš atpūšas un gatavojas nākamajām cīņām.

"Hokeja Nostradams" prognožu spēles kopvērtējums

Dalībnieks1&2. 3. 4. 5. Summa
Juris Miņins21411835
Jānis Miņins5126932
Pēteris Skudra3129832
Edgars2118728
Intars Busulis3114826
Haralds Silovs2115725

 +95 [+] [-]

, 2010-05-12 12:34, pirms 14 gadiem
Atceros Jura vakar teikto, ka sensāciju limits šajā čempī ir izsmelts... Norvēģi piesmēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2010-05-12 12:37, pirms 14 gadiem
Man vēl nāk smiekli par šodienas treniņu Znaroks -Vītoliņš

 +38 [+] [-]

, 2010-05-12 12:41, pirms 14 gadiem
Busulis turpina pipet? Viņš doma, ka mes uz vienas kajas apspelesim Itaļus. Es nerisketu tik atbildigaja spele likt Raitumu.

Preteja gadiju var sanakt, ka Edža mus vilks no B divizijas

  +2 [+] [-]

, 2010-05-12 12:46, pirms 14 gadiem
nuuuu nuu, vajadzēja jau gan Masaļski likt vārtos

  +4 [+] [-]

, 2010-05-12 12:50, pirms 14 gadiem
Pēterim Skudram par vārtsargu faktoru nepiekrītu, jo pirmajās spēlēs Itāļu vārtsargs rādīja ļoti labu spēli.

  +7 [+] [-]

, 2010-05-12 12:51, pirms 14 gadiem
Busulis:''Domāju, ka itāļus mums jāuzvar, tāpēc, lai šodien vārtos stāv Raitums, bet Edžiņš atpūšas un gatavojas nākamajām cīņām.'' :O:O:O
''gudri''

  +4 [+] [-]

, 2010-05-12 12:59, pirms 14 gadiem
James121 rakstīja: Pēterim Skudram par vārtsargu faktoru nepiekrītu, jo pirmajās spēlēs Itāļu vārtsargs rādīja ļoti labu spēli.
tas tiesa - šosezon izlasē abi: Belissimo un Russo stāv ļoti. Nebrīnīšos, ja šodien vārtos būs Russo.

 +14 [+] [-]

, 2010-05-12 13:02, pirms 14 gadiem
Pie visa vainiga ta noladeta busulja hokeja himna

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 13:03, pirms 14 gadiem
Busulis tiešam sapīpējas tik atbildīga spēle likt vārtos Raitumu būtu lielāka kļūda....
Cerēsim uz to labāko un ja cerēsim tad vis būs bumbas (flag:lv) (fan)

  +2 [+] [-]

, 2010-05-12 13:07, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: Atceros Jura vakar teikto, ka sensāciju limits šajā čempī ir izsmelts... Norvēģi piesmēja...
Jā, šitas čempionāts tāds specifisks, daudz dažādu sensāciju... pagaidām tas vēl ir interesanti, bet drīz jau kļūs apnicīgi.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 13:08, pirms 14 gadiem
Gribētos arī sagaidīt no Latvijas kādu lielo sensāciju...

     [+] [-]

, 2010-05-12 13:10, pirms 14 gadiem
Busulim jau zina visu labaak par paareejiem kespertiem....

Ar LV hokeja himnu - Spēka dziesmu...

"Kopā ceļāmies,
kopā cīnāmies
kopā esam stiprākie.... "

 +18 [+] [-]

, 2010-05-12 13:12, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, šitas čempionāts tāds specifisks, daudz dažādu sensāciju... pagaidām tas vēl ir interesanti, bet drīz jau kļūs apnicīgi.
kāpēc? man domāt, būtu ilgi, ko runāt, ja dāņiem vai norvēģiem tiktu medaļas uzkārtas kaklā...

     [+] [-]

, 2010-05-12 13:12, pirms 14 gadiem
Sinner.aka.Scuba rakstīja: Busulis turpina pipet? Viņš doma, ka mes uz vienas kajas apspelesim Itaļus. Es nerisketu tik atbildigaja spele likt Raitumu.

Preteja gadiju var sanakt, ka Edža mus vilks no B divizijas
Man gan Busuļa prognozes liekas vispareizākās, bet to jau redzēsim vēlāk.. Raitums neko sliktāks par Masaļski nav un varbūt tiešām vajadzētu viņu ielikt šodien vārtos, tā teikt, itāļiem par pārsteigumu. Domāju, ka vāciešiem palīdzēs savi līdzjutēji un viņi uzvarēs ar minimālu pārsvaru, bet šveicieši vienmēr ir sīvi spēkojušies ar kanādiešiem, nereti pat uzvarot.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-12 13:14, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc? man domāt, būtu ilgi, ko runāt, ja dāņiem vai norvēģiem tiktu medaļas uzkārtas kaklā...
Teiksim tā - skatīties vienas komandas +/- vidēja līmeņa spēli un otras komandas absolūtu nevarību visa čempionāta garumā (sevišķi izšķirošajos mačos) vismaz man nav īsti interesanti.

     [+] [-]

, 2010-05-12 13:15, pirms 14 gadiem
vācija vienozīmīgi uzvarēs dāņus, esmu 100 % pārliecināts par to.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 13:22, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: vācija vienozīmīgi uzvarēs dāņus, esmu 100 % pārliecināts par to.
nu nesaki viss - dāņiem, pēc būtības, tā ir spēle par 1/4 finālu. Cita lieta, ka tā ir dienas pirmā spēle un vāciešiem zaudējums var smagi iegriezt... Katrā ziņā, tā spēle būs, iespējams, dienas intriģējošākā spēle. Ja uzvarēs friči - tad somu/amīšu spēle būs uz dzīvību un nāvi

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 13:24, pirms 14 gadiem
mans
Latvija – Itālija 3:1
Dānija – Vācija 0:2
Kanāda – Šveice 4:3
Somija – ASV 3- 4

     [+] [-]

, 2010-05-12 13:26, pirms 14 gadiem
Dānijas un Vācijas spēli izšķirs taktika, kura komanda metīsies uzbrukt tā arī zaudēs. Šodien varēsim redzēt kurš treneris gudrāks...

 +14 [+] [-]

, 2010-05-12 13:28, pirms 14 gadiem
Lietotājs9 rakstīja: mans
Latvija – Itālija 3:1
Dānija – Vācija 0:2
Kanāda – Šveice 4:3
Somija – ASV 3- 4
nolēmi somus sūtīt uz relegation round ?

  +9 [+] [-]

, 2010-05-12 13:32, pirms 14 gadiem
Dāņi jau ASV un Somiju nezuvarēja uz Haļavu,tapēc Dāņi var paņemt Vāciešus,kas nespiedis Dāņu aizsrdzību.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 13:32, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nu nesaki viss - dāņiem, pēc būtības, tā ir spēle par 1/4 finālu. Cita lieta, ka tā ir dienas pirmā spēle un vāciešiem zaudējums var smagi iegriezt... Katrā ziņā, tā spēle būs, iespējams, dienas intriģējošākā spēle. Ja uzvarēs friči - tad somu/amīšu spēle būs uz dzīvību un nāvi
domaju ka asv- somija speles uz dzivibu vai navi, ta ari bus. nu man neticas ka danija panems 3. uzvaru pec kartas. neticu. pietam vacija ir majnieki...spele labu hokeju, nu iespejams ka bus pagarinajums, tacu ta vai ta vacija uzvaes.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-12 13:34, pirms 14 gadiem
Man liekas,ka dažiem te skauž,tas,ka Dāņi ir uzvarejuši pretinieku,kas Latvijai nekad nav bijis pa spēkam.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 13:37, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: domaju ka asv- somija speles uz dzivibu vai navi, ta ari bus. nu man neticas ka danija panems 3. uzvaru pec kartas. neticu. pietam vacija ir majnieki...spele labu hokeju, nu iespejams ka bus pagarinajums, tacu ta vai ta vacija uzvaes.
Vācijai ir vien problēma - viņi nespēj iemest vārtus. Dāņiem tas sanāk labāk...

     [+] [-]

, 2010-05-12 13:39, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: Vācijai ir vien problēma - viņi nespēj iemest vārtus. Dāņiem tas sanāk labāk...
Pie tam vācieši ir mājinieki, šajā spēlē viņi diez vai varēs sēdēt aizsardzībā. Savukārt dāņi varēs turpināt spēlēt no aizsardzības, bez tam dāņiem ir ļoti izteikti uzbrukuma līderi, atšķirībā no vāciešiem. Savukārt vāciešiem biš stiprāka izskatās aizsardzības līnija, taču vai ar to pietiks... diez vai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-12 14:24, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Teiksim tā - skatīties vienas komandas +/- vidēja līmeņa spēli un otras komandas absolūtu nevarību visa čempionāta garumā (sevišķi izšķirošajos mačos) vismaz man nav īsti interesanti.
Protams, itsevišķi, ja tā nevarīgā komanda ir tavas nacionalitātes. Taču šaubos vai čempionāts būs intriģējošāks ar to, ka visas komandas sadalīs vietas strikti pēc IIHF 2009g ranga.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-12 14:27, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nolēmi somus sūtīt uz relegation round ?
Saliku uz dullo redzēs kas iznāks. Bet somu un asv iznākumu prognozēt ir visgrūtāk jo tur var uzvarēt ka viens tā otrs. Bet vācu un dāņu cīņa manuprāt vacieši jo viņiem vairāk vajag.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 15:41, pirms 14 gadiem
No minjina teiktaa, Dieva ausii...

  -1 [+] [-]

, 2010-05-12 16:48, pirms 14 gadiem
vacietis apdauziis daniju un noliks pie vietas 100%.
amerikanis apdauziis somus
soms izlido no grupas
100%

     [+] [-]

, 2010-05-12 18:26, pirms 14 gadiem
dānija 3 : 2 vācija
somija 3 : 1 asv
latvija 3 : 1 itālija
šveice 2 : 5 kanāda