Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Hokeja Nostradams: 5. diena

Jānis Pārums

Hokeja Nostradams: 5. diena
Pēteris Skudra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pilnā sparā turpinās pasaules hokeja čempionāts un prognožu spēles "Hokeja Nostradams" dalībnieki uzņem arvien lielākus apgriezienus. Otro dienu pēc kārtas iegūstot lielāko punktu summu vadībā izvirzījies Sportacentrs.com autors Juris Miņins, uz otro vietu pakāpies Pēteris Skudra, bet līdzšinējais līderis Jānis Miņins atkāpies uz trešo vietu.

Šogad spēļu rezultātus pēc iespējas precīzāk mēģina noteikt bijušais hokeja vārtsargs ar Nacionālās Hokeja līgas rūdījumu Pēteris Skudra, vairākkārtējais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, mūziķis un jaunās hokeja himnas autors Intars Busulis, titulētais bobsleja pilots, 2008. gada Eiropas čempions un 2009. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Miņins, hokeja jomā zinošākais Sportacentrs.com autors Juris Miņins, kā arī, tāpat kā pērn, cilvēks no tautas - proti, lietotājs Edgars.

Punktu skaitīšanas sistēma: Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems divus punktus. Arī precīzi nosaukts spēles rezultāts un pilnīgi precīzi nosaukta vārtu starpība būs divu punktu vērtē. Ja vārtu starpība tiks nosaukta ar vienu vārtu nobīdi - viens punkts. Maksimālā punktu summa - seši. Vienīgais jauninājums – pirms čempionāta ekspertu spēles dalībniekiem tika uzdoti septiņi vispārīgi jautājumi, taču atbildes uz šiem jautājumiem tiks publiskotas noslēgumā un, visticamāk, ieviesīs savas korekcijas arī kopvērtējumā. Par katru pareizu atbildi eksperti saņems divus punktus.

4. čempionāta dienā, tāpat kā trešajā, lielāko punktu summu nopelnījis Juris Miņins – trim spēlēm viņš uzminēja uzvarētāju (protams, Dānijas uzvaru paar ASV neparedzēja neviens no prognožu spēles dalībniekiem), divās no tām precīzi noteica vārtu starpību, bet vienā pavisam nedaudz kļūdījās. Jurim 11 punkti kārtā un 28 summā. Uz otro vietu pakāpies Pēteris Skudra, kurš tagad tikai par punktu apsteidz līdzšinējo līderi Jāni Miņinu. Pozīcijas pakāpeniski uzlabo arī Sportacentrs.com lietotājs Edgars, savukārt Haralds Silovs un Intars Busulis pagaidām dala piekto vietu. Nekas, vēl priekšā daudz spēļu... Starp citu, līdz šim neviens no ekspertiem vēl nav pilnīgi precīzi uzminējis kādas spēles uzvarētāju un rezultātu, par ko pienāktos seši punkti. Uzziņai – pērnā gada eksperti katrs vismaz pa reizei ieguva "maksimumu", bet kopā čempionāta laikā tādu bija 18! Šajā turnīra fāzē (pēc trim pilnām spēļu dienām) pērn dalībniekiem bija trīs "maksimumi" (kam nākamajā dienā uzreiz sekoja pieci). Šogad pagaidām nullīte....

Haralds Silovs, šorttrekists

KomandasRez.
Krievija – Kazahstāna6:0
Čehija - Norvēģija5:2
Baltkrievija – Slovākija2:3
Zviedrija – Francija6:1

Komentārs: Dienas centrālā spēle, protams, būs Baltkrievijas un Slovākijas spēle, kur paredzu slovāku uzvaru sīvā cīņā. Citos mačos ir izteikti favorīti, kuriem domāju nebūs grūtības tikt pie panākumiem. Jautājums ir tikai par to, kāds būs rezultāts - to parādīs spēle...

Juris Miņins, Sportacentrs.com autors

KomandasRez.
Krievija – Kazahstāna7:2
Čehija - Norvēģija5:2
Baltkrievija – Slovākija3:5
Zviedrija – Francija6:1

Komentārs: Kā interesantākais no šīs dienas mačiem man liekas Baltkrievijas un Slovākijas duelis. Komandas ir spēkos līdzīgas, tāpēc visu izšķirs nianses. Un tieši tāpēc priekšroku dodu slovākiem, kurus vada Glens Henlons, bijušais baltkrievu "hedkoučs". Pārējos mačos ir nosacīti favorīti, kuru zaudējumi tiks pielīdzināti sensācijām, bet to limits šajā čempionātā, manuprāt, jau ir izsmelts.

Jānis Miņins, bobsleja pilots

KomandasRez.
Krievija – Kazahstāna5:2
Čehija - Norvēģija4:2
Baltkrievija – Slovākija2:5
Zviedrija – Francija5:0

Komentārs: Domāju, ka norvēģi liks nedaudz panervozēt čehiem. Šogad februārī olimpiskā turnīra otrā pusē viņi sevi labi parādīja (pret Šveici 4:5 pag. un pret Slovākiju 3:4 – J.P.). Citās spēlēs domāju, ka viss notiks pārliecinošāk.

Edgars, Sportacentrs.com lietotājs

KomandasRez.
Krievija – Kazahstāna6:1
Čehija - Norvēģija4:1
Baltkrievija – Slovākija2:3
Zviedrija – Francija7:1

Komentārs: Dienas spēlē( Baltkrievija - Slovākija) izšķiros par labu Slovākijai, jo viņu vārtsargs Budajs pirmajā spēlē pret krieviem izskatījās ļoti pārliecinošs. Zviedriem un krieviem problēmas nebūs, čehiem varētu būt nelielas problēmas ar sīkstajiem norvēģiem, taču Vokouns diez vai ielaidīs vairāk par vieniem vārtiem.

Pēteris Skudra, bijušais NHL vārtsargs

KomandasRez.
Krievija – Kazahstāna5:1
Čehija - Norvēģija4:2
Baltkrievija – Slovākija2:3
Zviedrija – Francija6:0

Komentārs: Baltkrievi pret slovākiem - dienas interesantākā spēle. Abas komandas ir spēkos līdzīgas. Baltkrievija varbūt ir vairāk pieredzējusi, bet slovāki liks pretī savu ātro agresīvo spēli. Un, protams, vārtsarga faktors – Budajs pirmajā spēlē pret krieviem pierādīja, ka ir ļoti labā sportiskajā formā un domāju, ka šodien tas izšķirs spēli par labu slovākiem.

Intars Busulis, mūziķis

KomandasRez.
Krievija – Kazahstāna3:1
Čehija - Norvēģija3:2
Baltkrievija – Slovākija2:3
Zviedrija – Francija4:1

"Hokeja Nostradams" prognožu spēles kopvērtējums

Dalībnieks1&2. 3. 4. Summa
Juris Miņins2141127
Pēteris Skudra312924
Jānis Miņins512623
Edgars211821
Intars Busulis311418
Haralds Silovs211518

+100 [+] [-]

, 2010-05-11 13:18, pirms 14 gadiem
Bildē: pa kreisi - Peteris Skudra, skatoties uz viņu skaidrā, pa labi - skatoties uz Pēteri Skudru pēc 0.7...

 +47 [+] [-]

, 2010-05-11 13:19, pirms 14 gadiem
Visiem ļoti līdzīgas prognozes! Neviens nemēģināja uzlikt uz Baltkrievijas uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-05-11 13:28, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Jā, tas pārsteidz, ka neviens neprognozē Baltkrievijas uzvaru vai neizšķirtu pamatlaikā. Manuprāt, belari varētu sagādāt pārsteigumu ne tikai "nostradamiem".
Tai jābūt šī vakara intriģējošākai spēlei!

 +13 [+] [-]

, 2010-05-11 13:28, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Jā, tas pārsteidz, ka neviens neprognozē Baltkrievijas uzvaru vai neizšķirtu pamatlaikā. Manuprāt, belari varētu sagādāt pārsteigumu ne tikai "nostradamiem".
kas tur ko brīnīties - tā kā ticamāka ir Slovākijas uzvara, tad visi uz to arī liek.

 +19 [+] [-]

, 2010-05-11 13:39, pirms 14 gadiem
Aivers0n rakstīja: Visiem ļoti līdzīgas prognozes! Neviens nemēģināja uzlikt uz Baltkrievijas uzvaru!
Redzot kā slovāki sitās ar krieviem un cik labs vārtos bija Budajs manuprāt ļoti loģiska izvēle.

 +12 [+] [-]

, 2010-05-11 13:52, pirms 14 gadiem
Varbūt ticamāka ir Slovāku uzvara,taču es tomēr sliecos domāt,ka Baltkrievi uzvarēs!!! Vnk jūtu,ka tā būs

 +44 [+] [-]

, 2010-05-11 13:53, pirms 14 gadiem
boldrix6699 rakstīja: Varbūt ticamāka ir Slovāku uzvara,taču es tomēr sliecos domāt,ka Baltkrievi uzvarēs!!! Vnk jūtu,ka tā būs
spēcīgs arguments

     [+] [-]

, 2010-05-11 15:44, pirms 14 gadiem
Nu, interesantas prognozes. Domaaju, ka P.Skudram vajhadzeetu uzvareet sho konkursu, jo vinsh, tomeer, ir zinoshaakais cilveeks shajaa jomaa, bet ja uzvarees kaads cits, tad uzskatiishu to par sava veida paarsteigumu

 +13 [+] [-]

, 2010-05-11 15:46, pirms 14 gadiem
Māris Grinbergs rakstīja: Nu, interesantas prognozes. Domaaju, ka P.Skudram vajhadzeetu uzvareet sho konkursu, jo vinsh, tomeer, ir zinoshaakais cilveeks shajaa jomaa, bet ja uzvarees kaads cits, tad uzskatiishu to par sava veida paarsteigumu
muļķības - pa lielam šāds konkurss ir laimes spēle.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-11 16:10, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka belari šodien nezaudēs.Nu nepārliecina mani tas jaunais slovāku sastāvs,neskatoties uz it kā veiksmīgu spēli pret RUS.Visreālākais, ka komandas sadalīs punktus,kas it kā apmierinātu abas komandas.Kā,to varētu izšķirt bullīši.

  +6 [+] [-]

, 2010-05-11 16:12, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: muļķības - pa lielam šāds konkurss ir laimes spēle.
Pa lielam parasti iet tikai uz mazmājiņu.

  +8 [+] [-]

, 2010-05-11 16:59, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: muļķības - pa lielam šāds konkurss ir laimes spēle.
Tieši tā. Pareizāk, tas, ka +/- orientējies sporta veidā var pat nākt par sliktu, jo pragmatiskums un aprēķins ne vienmēr ir tas, kas vajadzīgs (kaut vai dāņu gadījumā).

  -2 [+] [-]

, 2010-05-11 17:57, pirms 14 gadiem
Tirgus un sociālo pētījumu centrs "Latvijas Fakti" meklē dalībniekus alus testam. Galvenais nosacījums: alus jālieto vismaz 4 reizes nedēļā. Intervijas ilgums: apmēram 20 min. Katram pētījuma dalībniekam pēc testa paredzēta neliela dāvaniņa.

Visus interesentus lūdzam pieteikties rakstot uz e-pastu: iveta@latfacts.lv vai evija@latfacts.lv
Vēstulē obligāti jānorāda sekojoša informācija:
- vārds;
- vecums;
- nodarbošanās;
- kontakttālrunis;
- biežāk lietotā(-s) alus marka(-s).

Evija Mansone
Projektu vadītāja
"Latvijas Fakti"