Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Hokeja Nostradams: 3. diena

Jānis Pārums

Hokeja Nostradams: 3. diena
Jānis Miņins
Foto: Lauris Vīksne, f64

Pasaules hokeja čempionāta pirmās spēles atnākušas ar pārsteigumiem, tāpēc prognožu spēlē "Hokeja Nostradams" dalībnieki pagaidām ar bagātīgu punktu ražu nevar lepoties. Priekšgalā ar pieciem punktiem ir bobsleja pilots Jānis Miņins, viņam seko bijušais NHL vārtsargs Pēteris Skudra un mūziķis Intars Busulis.

Šogad spēļu rezultātus pēc iespējas precīzāk mēģina noteikt bijušais hokeja vārtsargs ar Nacionālās Hokeja līgas rūdījumu Pēteris Skudra, vairākkārtējais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, mūziķis un jaunās hokeja himnas autors Intars Busulis, titulētais bobsleja pilots, 2008. gada Eiropas čempions un 2009. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Miņins, hokeja jomā zinošākais Sportacentrs.com autors Juris Miņins, kā arī, tāpat kā pērn, cilvēks no tautas - proti, lietotājs Edgars.

Punktu skaitīšanas sistēma: Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems divus punktus. Arī precīzi nosaukts spēles rezultāts un pilnīgi precīzi nosaukta vārtu starpība būs divu punktu vērtē. Ja vārtu starpība tiks nosaukta ar vienu vārtu nobīdi - viens punkts. Maksimālā punktu summa - seši. Vienīgais jauninājums – pirms čempionāta ekspertu spēles dalībniekiem tika uzdoti septiņi vispārīgi jautājumi, taču atbildes uz šiem jautājumiem tiks publiskotas noslēgumā un, visticamāk, ieviesīs savas korekcijas arī kopvērtējumā. Par katru pareizu atbildi eksperti saņems divus punktus.

Pirmajā kārtā eksperti ar lielu gaišredzību neizcēlās. Ja pērn, kad prognožu spēle norisinājās pirmo reizi, eksperti par pirmajām četrām spēlēm nopelnīja 8-12 punktus, tad šogad labākais rezultāts ir vien pieci. Tiesa, tam ir savs iemesls – čempionāta ievadā notikuši jau divi pārsteigumi (Vācijas uzvara pār ASV un Dānijas panākums pār Somiju), kā arī Latvija pretēji daudzu prognozētajam tomēr piekāpās Šveicei. Pirmajā sacensību kārtā labākais bijis Jānis Miņins, kurš paredzēja Kanādas uzvaru pār Itāliju, kā arī vienīgais prognozēja, ka Latvija pirmajā mačā zaudēs, turklāt starpību nosauca tikai ar vienu vārtu nobīdi. Bobslejistam Miņinam, kurš ieguvis piecus punktus, seko bijušais NHL vārtsargs Pēteris Skudra un mūziķis Intars Busulis ar trim punktiem, bet pa diviem punktiem nopelnījuši šorttrekists Haralds Silovs, Sportacentrs.com lietotājs Edgars un Sportacentrs.com autors Juris Miņins. Šodienas spēlēs prognozētāji spēļu uzvarētājus paredz vienprātīgi, atšķiras vien rezultāts un/vai vārtu starpība.

Haralds Silovs, šorttrekists

KomandasRez.
Baltkrievija – Kazahstāna3:2
Čehija – Francija4:1
Krievija – Slovākija3:2
Zviedrija – Norvēģija4:2

Juris Miņins, Sportacentrs.com autors

KomandasRez.
Baltkrievija – Kazahstāna3:2
Čehija – Francija5:1
Krievija – Slovākija4:2
Zviedrija - Norvēģija4:1

Komentārs: Šīs dienas centrālais mačs, visdrīzāk, būs Krievijas un Slovākijas cīniņš, kurā šodien, visai zīmīgā datumā, Krievijai būtu jāuzvar, savādāk mājās palikušie viņus nesapratīs. Tāpat arī atceroties OS turnīra spēles ar slovākiem, Krievijas izlasei ir šādi tādi rēķini kārtojami, t.i., ar motivāciju krieviem problēmu nebūs. Arī "uz papīra" Krievijas vienība izskatās labāk. Līdz ar to tādus izteiktus argumentus, kas ļautu slovākiem uzvarēt, es neredzu. Čehija – Francija un Norvēģija – Zviedrija mačos, pat neskatoties uz vakardienas dāņu varoņdarbu, nedomāju, ka notiks kādi pārsteigumi, bet Baltkrievijas – Kazahstānas spēle gan varētu būt interesanta un neprognozējama, taču priekšroku dodu baltkrieviem viņu starptautiskās pieredzes un individuālo līderu dēļ.

Jānis Miņins, bobsleja pilots

KomandasRez.
Baltkrievija – Kazahstāna4:3
Čehija – Francija5:1
Krievija – Slovākija2:1
Zviedrija – Norvēģija4:2

Komentārs: Baltkrievijas un Kazahstānas spēkošanās varētu būt ļoti sīva, tomēr prognozēju, ka beigu beigās nedaudz vairāk paveiksies baltkrieviem, kas uzvarēs ne bez grūtībām. Tāpat interesanta varētu būt Krievijas un Slovākijas spēle – slovāki var pārsteigt, taču domāju, ka šoreiz tas nenotiks. Mazrezultatīvā spēlē uzvarēs krievi.

Edgars, Sportacentrs.com lietotājs

KomandasRez.
Baltkrievija – Kazahstāna3:2
Čehija – Francija5:0
Krievija – Slovākija5:2
Zviedrija – Norvēģija5:1

Komentārs: Lai arī lielākā daļa teiks baltkrievi viennozīmīgi favorīti spēlē pret Kazahstānu, tā nebūt nav. Paskatieties kazahu sastāvu! Labi tur ir 3-4 veterāni, taču visi spēlētāji ir šogad spēlējuši KHL un Jeremejevs ir bijis Maskavas "Dinamo" pamatvārtsargs. Komandu vada Astanas "Barys" treneris Šajanovs. Es nebūšu pārsteigs, ja šajā spēlē būs papildlaiks. Franči visticamāk cer, ka Čikāga izkritīs no NHL izslēgšanas spēlēm un viņiem atkal sastāvā būs NHL vārtsargs, taču spēlē pret čehiem viņiem nav variantu. Slovākija ir pagaidām pieteikusi tikai 2 vārtsargus, jo gaida Halaku, bez viņa šajā spēlē slovākiem būs grūti. Krievijai kārtējo reizi ir turnīra favorītu slogs, taču vismaz pirmajā spēlē tas diez vai viņiem traucēs. Savukārt jaunajiem zviedriem mačā pret norvēģiem lielu problēmu nebūs.

Pēteris Skudra, bijušais NHL vārtsargs

KomandasRez.
Baltkrievija – Kazahstāna2:1
Čehija – Francija4:1
Krievija – Slovākija4:2
Zviedrija – Norvēģija3:1

Komentārs: Dienas interesantākā spēle noteikti būs Krievijas un Slovākijas cīņa. Tās nav olimpiskās spēles, bet krievi slovākiem pēdējo reizi zaudēja tieši Vankūveras olimpiādē. Domāju, ka pirmo dienu pārsteigumi ir beigušies, krievi būs noskaņojušies un spēs revanšēties par zaudējumu olimpiskajā turnīrā.

Intars Busulis, mūziķis

KomandasRez.
Baltkrievija – Kazahstāna3:1
Čehija – Francija4:1
Krievija – Slovākija3:2
Zviedrija – Norvēģija1:0

Komentārs: Domāju, ka Krievijai nāksies pasvīst ar slovakiem, tāpat Zviedrijai neies viegli ar saviem kaimiņiem norvēģiem. Pirmās spēles nekad nav vieglas, tur var visādi gadīties, dažus pārsteigumus esam jau sagaidījusi.

"Hokeja Nostradams" prognožu spēles kopvērtējums

Dalībnieks7.-8.05.Summa
Jānis Miņins55
Pēteris Skudra33
Intars Busulis33
Haralds Silovs22
Juris Miņins22
Edgars22

 +10 [+] [-]

, 2010-05-09 14:06, pirms 14 gadiem
Dā, nostradamusi. Vai nav gana simbolisks fakts, ka līderis starp šiem ir Jānis Miņins, kurš bija svēti pārliecināts, ka Šveices vienības sastāvs kopš Olimpiskā turnīra īpaši neesot izmainījies?

  -4 [+] [-]

, 2010-05-09 14:07, pirms 14 gadiem
Come on...jūs visi nenovērtējiet Kazahstānu...ticiet man ka kazahi paņems vismaz 1 punktu šodien pret belariem.

  -4 [+] [-]

, 2010-05-09 14:25, pirms 14 gadiem
Atkal nenovērtējam norvēģus ko? Prognozēju Norvēģu uzvaru 4:3.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-09 14:27, pirms 14 gadiem
Slovāki paņems krievus, varat likt man mīnusus, bet kad paņems, tad neraudiet, ka miinusu ielikaat!

  -3 [+] [-]

, 2010-05-09 14:28, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Dā, nostradamusi. Vai nav gana simbolisks fakts, ka līderis starp šiem ir Jānis Miņins, kurš bija svēti pārliecināts, ka Šveices vienības sastāvs kopš Olimpiskā turnīra īpaši neesot izmainījies?
toties tikai viņam bij prāts likt uz Šveici.

Vsp piekritu, ka baigie Nostradamusi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-09 14:42, pirms 14 gadiem
wildo rakstīja: toties tikai viņam bij prāts likt uz Šveici.

Vsp piekritu, ka baigie Nostradamusi
Diez vai tas bija prāts, viņš tak pats atzinās, ka nezināja par trenera un sastāva maiņām
Būtu zinājis, visdrīzāk iekristu tāpat ka pārējie.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-09 14:44, pirms 14 gadiem
kas tas pa Edgaru pie Nostradamiem?

     [+] [-]

, 2010-05-09 14:51, pirms 14 gadiem
Neviens nevēlas riskēt un liek pārliecinoši uz favorītiem.
Bet nu Kazahstāna varētu pacensties sajaukt gaisu arī A grupā un pie kādiem punktiem tikt. Citās spēlēs diez vai pārsteigumi būs.
Vispār domāju, ka lielākie podi būs A un D grupās, bet B un C viss norisināsies strikti pēc ranga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-09 15:35, pirms 14 gadiem
teodoro rakstīja: Nu čali tas nenotiks! Paskaties slovaku sastavu šitajam PČ un paskaties krievu. Olimpiade bija reali slovakiem vinnet,jo tad viniem tiesām bija zvaigznes komanda,bet tagad tur tikai kaut kads paritis ir no nhl!
kAD DĀŅI PRET SOMIJU SPĒLEJA,DĀŅIEM BIJA ZVAIGŽŅOTAIS SASTĀVS?
krievi var tikai podā iemest

     [+] [-]

, 2010-05-09 15:50, pirms 14 gadiem
Es jau nu ļoti ceru, ka franči pastīvēsies ar čehiem. Kādu punktiņu viņiem atņemt varētu.

Ja vēl norvēģi to pašu izdarītu ar zviedriem, vispār būtu jauki. Tikai pie noteikuma, ka paši rīt ņemam punktus no kanādiešiem.

     [+] [-]

, 2010-05-09 17:48, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Come on...jūs visi nenovērtējiet Kazahstānu...ticiet man ka kazahi paņems vismaz 1 punktu šodien pret belariem.
Tāpat kā LV=RD, Kazahstāna=Barys. Un Barys nekāds vājāks par RD nav. Tātad, ja kaut ko gaidam no LV izlases, tieši to pašu varam gaidīt no Kazahstānas.

     [+] [-]

, 2010-05-09 17:59, pirms 14 gadiem
BLR-KAZ 3-1
CZE-FRA 5-2
RUS-SVK 5-1
SWE-NOR 4-2

     [+] [-]

, 2010-05-09 18:15, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Come on...jūs visi nenovērtējiet Kazahstānu...ticiet man ka kazahi paņems vismaz 1 punktu šodien pret belariem.
Ja viņiem būtu viņu Atlantas Viesulis Niks tad es liktu uz kazahiem, bet tā kā belariem ir Salejs un Grabovskis tad nelielas priekšrocības tomēr ir belariem pie reizes arī daudz lielāks PČ rūdījums kā lielai daļai pajauno kazahu.

     [+] [-]

, 2010-05-09 18:34, pirms 14 gadiem
Nez kāpēc čehi tiek pie vājiniekiem pieskaitīti?